Tekstschrijver industrie – wervende teksten

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

De tekstschrijver voor de industrie verwoordt op een duidelijke manier jouw boodschap. Informeer, inspireer en prikkel de websitebezoeker, waardoor deze sneller contact met het bedrijf opneemt. Met kennis van SEO (zoekmachineoptimalisatie) werken we naar een belangrijk doel toe: goed vindbaar in zoekmachines (Google, Bing, Yahoo etc).

Industrie en productie: duidelijke taal

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De overheid heeft het erkend: teksten van een hoog taalniveau passen niet meer in de huidige samenleving. Ruim 80% van de bevolking leest op taalniveau B1 of geeft hier de voorkeur aan. Waarom? Omdat dit prettiger leest. Op het internet scannen we razendsnel teksten, waardoor alles goed leesbaar moet zijn. Moeilijke bewoordingen of dure taal, het is iets van vroeger.

Ga je met de tijd mee en zoek je een tekstschrijver voor de industrie en productie? Zaken over het productieproces, trends en ontwikkelingen of nieuwtjes naar buiten brengen? Als SEO tekstschrijver sta ik mijn mannetje (vrouwtje).

Je boodschap overbrengen, dat is waar het om draait

De industrie vormt een belangrijk onderdeel van de economie. De productie van materiële goederen en hierbij de verwerking van grondstoffen is onmisbaar voor de vooruitgang. Hoe breng je als bedrijf, vereniging of overheidsorgaan je boodschap naar buiten?

Dit kan alleen met heldere teksten. Artikelen, blogposts, nieuwsberichten of arbeidscommunicatie: dat is het verkopen van je bedrijf als deskundige. Houd ondernemers, investeerders, geïnteresseerden en eindgebruikers op de hoogte van alles wat zich in of rondom het bedrijf afspeelt.

Tekstschrijver voor de industrie – werkzaamheden

De industriële sector is groot en blijft alsmaar groeien. Als bedrijf binnen deze sector is het belangrijk dat je onderscheidend bent. Met een duidelijke website inclusief begrijpelijke teksten ben je net even wat anders dan de rest. Deze tekstschrijver is inzetbaar voor de volgende sectoren:

 • Auto-industrie
 • Glasindustrie
 • Houtindustrie
 • Machinebouwindustrie
 • Meubelindustrie
 • Metaalindustrie
 • Papierindustrie
 • Scheepsbouwindustrie
 • Textielindustrie
 • Voedingsmiddelenindustrie
 • Overige industriële bedrijven

Werkwijze van de SEO tekstschrijver industrie

Het internet moet laagdrempelig zijn, websites sluiten hier bij voorkeur op aan. Dan pas ben je vindbaar in zoekmachines. Maar blijven websitebezoekers ook langer ‘hangen’ en zet je ze aan tot actie. Is vindbaarheid minder belangrijk maar gaat het om de gebruikservaring op de website? Ook dit is een belangrijk doel.

De industriële sector wil écht zichtbaar zijn. Terwijl veel bedrijfswebsites een ondergeschoven kindje zijn. Hier gaan we iets aan doen. Samen bekijkt de tekstschrijver of de bedrijfswebsite aan verbetering toe is of dat we de huidige gang van zaken voortzetten. Nieuwe teksten moeten namelijk goed aansluiten op bestaande teksten, zodat er bij de websitebezoeker geen verwarring ontstaat.

Kosten tekstschrijver voor de industrie en productie

Laten we eerlijk zijn: alles draait om geld. Binnen de industriële sector gaat er heel wat geld om. Is het nodig om te besparen op de kosten van een tekstschrijver?

Je gaat niet alleen goede kwaliteit maar ook voor een betaalbare prijs. Vraag de tarievenkaart aan, dan zie je direct wat een tekstschrijver industrie kost. Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact op.

⚠️ Wat doet een tekstschrijver voor de industrie?

Dit is een zakelijke tekstschrijver die speciaal voor bedrijven binnen de (maak)industrie schrijft. Zakelijke blogs, informatieve artikelen of nieuwsberichten: alles is mogelijk.

❓ U of jij op de website?

Steeds meer bedrijven stappen over naar je/ jij. Bijvoorbeeld Dynniq, het meest bekende Nederlandse bedrijf (van het vroegere Imtech). Ik heb een nauwe band met Dynniq, misschien dat ik ze daarom wel als voorbeeld aanhaal. Maar ‘ik’ klinkt veel persoonlijker dan het afstandelijk ‘u’. Vind je ook niet?


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven