Tekstschrijver dieren & paarden (dierensector)

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Goed en duidelijk communiceren met klanten, leveranciers en geïnteresseerden. Ook binnen de dierensector is dit onmisbaar. Probeer er maar eens een te vinden: een tekstschrijver dieren & paarden. Oké, paarden zijn natuurlijk ook dieren maar hier hangt weer een hele andere marketing omheen. Ben je op zoek naar de beste tekstschrijver dierenbranche en paardensector, ga er dan maar eens voor zitten.

Laat je overigens niet misleiden door mijn schrijfwijze. Ik hou zoveel van dieren, in deze blogpost komt dit ook duidelijk naar voren.

Tekstschrijver met ervaring dierenbranche

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Ben je werkzaam met of voor dieren of heb je een website over dieren? Dan is deze blogpost voor jou. Je bent namelijk op zoek naar een tekstschrijver met ervaring in de dierenbranche. Laat ik hier eerst meer over uitleggen.

Iemand met een huisdier is een dierenliefhebber, dat is een feit. Maar een of meerdere huisdieren bezitten betekent niet dat zo iemand ook kennis heeft van alles omtrent dieren. Op dit punt gaat het vaak mis. Er wordt een tekstschrijver ingeschakeld die zelf een hond heeft, dus hij zal er wel alles vanaf weten.

Stiekem weet je ook wel dat dit helemaal niet zo werkt. Ervaring met dieren is wat anders dan kennis. Voor die kennis moet je gestudeerd hebben of in ieder geval heel wat jaartjes hebben meegedraaid binnen een bepaalde beroepsgroep.

Informatieve teksten dieren & paarden

Net als bij andere sectoren speelt ook binnen de dierenbranche marketing een grote rol. Als lokale dierenarts komen de klanten vanzelf naar je toe, maar wat doe je wanneer de concurrentie groeit? Of er is sprake van een specialisme, waardoor je de mogelijkheid hebt om klanten uit een grotere straal aan te trekken. Bijvoorbeeld een vogelarts, vissenarts (koidokter) of de paardenapotheek. Allemaal specialistische beroepen die je echt niet in elke stad tegenkomt.

Op dit gebied is het belangrijk om zichtbaar te zijn op het internet. Bied voldoende informatie aan (potentiële) klanten. Help dierenliefhebbers, dit start allemaal met goed geschreven teksten.

Paarden marketing (paardensector)

Natuurlijk behoren paarden tot de dierenbranche, maar paarden marketing is toch weer wat anders. De hippische wereld is groot en blijft groeien. Dit heeft natuurlijk alles met de groeiende welvaart te maken. Was de paardensport vroeger nog een elitesport, tegenwoordig kan bijna iedereen een paard aanschaffen én (financieel) onderhouden.

De concurrentie binnen de hippische wereld is groot. In elke stad vind je wel een manege. Daarnaast zijn ook in de kleinste dorpen veel boeren actief met het aanbieden van stalling of weidegang.

Verschillende beroepsgroepen doen het goed binnen de paardensector. Voor deze beroepen is het belangrijk om aan een goede online vindbaarheid te werken. Denk hierbij aan de volgende beroepen:

 • Manegehouder
 • Paardenfokkerij
 • Paardentandarts
 • Paardenarts/ veearts
 • Hoefsmid
 • Ruitersport
 • Mensport
 • Paardenwebshop
 • Instructeur/ lesgever
 • Paardencoach
 • Zadelmakerrij

En nog veel meer, er komen ook telkens nieuwe beroepen bij. Daarnaast zijn er veel beroepen die niet direct actief zijn binnen de paardensector maar hier wel een overlapping mee hebben. Bijvoorbeeld de boer die graanplanten of gras zaait, maait en droogt. Veel hiervan komt als stro en hooi bij paardenliefhebbers terecht.

Schrijven over verschillende soorten dieren

Waarom heb je een tekstschrijver dieren & paarden nodig? Omdat zowel de dierenbranche als paardenbranche ontzettend groot is. Dit betekent ook een grote concurrentie op het internet. Degene die het hardst schreeuwt krijgt de meeste aandacht, zo werkt het nu eenmaal. Nu is het niet zo dat je schreeuwende teksten op de website moet plaatsen, maar wel de aandacht van zoekmachines trekken.

Sta je hoog in Google dan ontvang je het meeste zoekverkeer. Meer websitebezoekers betekent ook meer potentiële klanten of een hogere omzet. Heb je die bezoekers eenmaal binnen gehaald, dan is het natuurlijk zaak om ze ook enige tijd op de website te houden. Daarom moeten teksten informeren, inspireren en/of activeren. Het liefst van alles een beetje, hier behaal je de meeste winst mee.

Een SEO tekstschrijver inschakelen

Wil je goed vindbaar zijn in de organische zoekresultaten (zoekmachines) dan ontkom je niet aan het inschakelen van een SEO tekstschrijver. Dit is iemand die alles weet over de werking van zoekmachines. Het gaat dan met name om zoekmachine Google, dit is de grootste. Google heeft een marktaandeel van meer dan 95% (desktop).

Natuurlijk houdt een moderne SEO tekstschrijver de nieuwste trends in de gaten. Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat het gebruik van zoekmachine Bing iets toeneemt, ook de ‘anonieme’ zoekmachine DuckDuckGo wint iets aan terrein. Daar waar velen zich alleen op Google richten houden we hier alles in de gaten. Met het oog op de toekomst, want je wil ook over drie jaar nog goed vindbaar zijn.

Kosten SEO tekstschrijver: over de tarieven

Een tekstschrijver met ervaring in de dierensector, dat is toch wel een specialisatie. Dit kan zomaar afschrikken, want een specialisatie klinkt hartstikke duur. Die prijs kan een drempel zijn om een SEO-tekstschrijver in te schakelen.

Toch hoeft een SEO tekstschrijver voor de dierensector helemaal niet duur te zijn. Bedragen lager dan € 100, het kan écht. Vraag gerust de tarievenkaart aan.

Dierenarts, hondentrimsalon, paarden en dierenfokkerij

Wat maakt een tekstschrijver dieren & verzorging zo anders? Als eerste de passie voor dieren. Weet je, een dier oordeelt nooit over je. Het staat, mits er natuurlijk een goede band is, altijd voor je klaar. Als klein kind was ik al helemaal gek op dieren. Misschien was ik wel het ‘zwarte schaap’ van de familie want de rest had hier helemaal niks mee.

Door de jaren heen ontwikkelde ik mij als een echte dierenfanaat. Ik volgde de opleiding dierenverzorging en hondentoileteerbedrijf, heb 10 jaar lang een dierenfokkerij gehad, startte een hondentrimsalon en heb nog enkele jaren bij een dierenarts meegedraaid. Ja, dan doe je wel de nodige kennis en ervaring op.

Actief met paarden en pony’s

Ook binnen de paardensector ben ik heel lang actief geweest. Toegeven, ik ben als kind best wel bang geweest voor paarden. Totdat ik besloot om mijn angst te overwinnen: ik nam paardrijles. Dit ging zo goed dat ik binnen een jaar mijn eerste paard kocht. Door de jaren heen ontwikkelde ik mij van recreatieruiter naar dressuuramazone. Met af en toe een sprongetje tussendoor, maar een echte springruiter ben ik nooit geworden.

Later ben ik overgestapt van de dressuursport naar de mensport. Eerst enkelspan, later tweespan. Doordat mijn bedrijf zo groeide heb ik helaas afscheid moeten nemen van de paardensport, maar ik mis het nog steeds. Daarom leg ik al mijn passie in het schrijven van teksten binnen de dierenwereld & paardensector.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven