Tekstschrijver dierenbranche & paardenbranche

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Teksten voor de website van de dierenarts, dierentuin, manege, paardenfokkerij en nog veel meer. Als tekstschrijver dierenbranche & paardenbranche ga ik graag voor jou aan de slag. Op dit gebied ben ik zeker geen ‘vreemde eend in de bijt’. Jarenlang was ik werkzaam bij een dierenarts én heb ik lange tijd een eigen hondentoiletterenbedrijf gerund. Hierdoor weet ik als geen ander goed te communiceren met alle soorten dierenliefhebbers.

Waarom teksten binnen de dierensector belangrijk zijn

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je een tekstschrijver dieren & paarden nodig hebt. Allereerst vraag jij je natuurlijk af waarom paarden apart benoemd worden, want het zijn toch ook dieren? Jazeker, daar heb je een punt. Toch benoem ik paarden apart omdat de marketing binnen de hippische wereld er heel anders uit ziet. Goed, nu weet je dat ook weer.

Waarom heb je teksten voor een dier gerelateerde website nodig? Logisch, omdat je website bezoekers of nieuwe klanten wil aantrekken. Elke websitebezoeker levert je weer iets op: naamsbekendheid, een inschrijving voor een nieuwsbrief, nieuwe klant of meer omzet. Dat is dus precies waarom je goed geschreven teksten nodig hebt.

Hoe werkt dat, teksten over dieren?

Schrijven over dieren lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Als ervaren tekstschrijver bied ik je kennis en ervaring met verschillende soorten dieren. Die kennis is niet ontstaan door alleen maar wat te lezen over dieren. En ook niet door meerdere huisdieren te nemen.

Kennis is macht, dit geldt al helemaal binnen de dierenbranche. Dé tekstschrijver dieren heeft zoveel kennis dat dit duidelijk naar voren komt in de geschreven teksten. Dankzij deze tekstschrijver deel je jouw expertise. Dit verhoogt je aanzien en betrouwbaarheid.

Goed vindbaar in zoekmachines

Het is niet alleen belangrijk dat jouw expertise van de teksten uitgaat, ook moeten deze goed vindbaar zijn in zoekmachines. Wanneer teksten voor de dierenbranche bovenaan in Google staan dan ontvang je ontzettend veel zoekverkeer. Bedenk dat ruim 24% van de zoekers op het eerste zoekresultaat klikt. De tweede en derde positie zijn goed voor 10% tot wel 18% van de zoekers.

Heb je teksten over dieren zoals honden, katten, konijnen of paarden nodig? Dan is het echt wel fijn wanneer deze hoog in Google staan. Hierop kom je bij een SEO tekstschrijver uit. Fijn dat je hier bent, heb je de website via Google gevonden? Een SEO tekstschrijver weet namelijk precies hoe zoekmachines werken. Teksten schrijven volgens de richtlijnen van Google, dit zorgt voor een hogere positie. Ook voor jou.

Marketing rondom paarden

Hoe zit het met de paarden marketing? Sinds onze welvaart is toegenomen zijn er ook steeds meer paarden en pony’s bijgekomen. Vroeger was de paardensport alleen iets voor welgestelde gezinnen. Tegenwoordig kan ieder gezin een paard of pony aanschaffen en deze maandelijks verzorgen & onderhouden. Dit heeft ertoe geleid dat de paardensector flink is gegroeid.

Aan de andere kant is er ook veel concurrentie bijgekomen. Dit zie je aan maneges die in sommige gebieden halfleeg staan. Of instructeurs die niet voldoende lesklanten hebben. Juist op dit gebied is het goed om je eens op paarden marketing te richten. Iemand met ervaring binnen de hippische wereld, dan weet je zeker dat het wel goed komt.

Kosten teksten laten schrijven

Met goed geschreven teksten over dieren ben je niet alleen goed vindbaar op het internet, ook weet je de lezer te inspireren of overtuigen. Zelfs met blogposts of wiki artikelen valt er veel winst te behalen. Denk maar aan terugkerende websitebezoeker, contactmomenten of een groei van het aantal leads.

Wat je dus nodigt het is een tekstschrijver dieren (ook paarden) die ook nog eens SEO gespecialiseerd is. Sjonge, dat klinkt ontzettend duur. Maak je niet druk want als gespecialiseerde dieren tekstschrijver hanteer ik eerlijke tarieven. Ook nog eens interessant want ik blijf erbij: ondernemen moet betaalbaar zijn en blijven. Het zou toch vreemd zijn dat je veel voor een tekst zou moeten betalen, alleen maar omdat je jouw doelgroep wil informeren?

Het is altijd interessant om naar de tarievenkaarten vragen. Zo weet je wat de tarieven voor het laten schrijven van diergerelateerde teksten zijn.

De nodige kennis en ervaring met dieren

Wat maakt een tekstschrijver dieren & paardenbranche zo speciaal? Allereerst die passie voor dieren, dat proef je in de geschreven teksten. Ik weet nog dat ik voor iemand teksten over katten moest schrijven. Hij belde mij daarna op en zei: “Volgens mij hou jij heel veel van dieren.” Later schreef ik voor een ruitersportzaak. Ook dit bedrijf kon merken dat mijn passie bij de dieren lag.

Dat is ook precies wat je op lezers over wil brengen: de passie (of liefde) voor dieren. Hiermee schep je al direct een band.

Goed, je wil vast meer weten over mijn kennis en ervaring met dieren. Ga er maar even voor zitten want het rijtje is best lang. Als kind was ik al helemaal gek op dieren, dat spreekt voor zich. Toen ik eenmaal om mezelf woonde was er geen houden meer aan. Ik startte een dierenfokkerij, ging op paardrijles, kocht mijn eerste paard (en daarna nog een paar andere), reed dressuur, mensport, startte een hondentrimsalon en werkte bij een dierenarts.

Daarnaast heb ik ook de opleiding dierenverzorging en hondentoileteerbedrijf gevolgd. O ja, en ook nog dieren EHBO. Ik mag mij dus met recht een tekstschrijver voor de dierenbranche noemen. Overigens ben ik ook nog eens eigenaar van een zeer goedlopende website over alle soorten dieren. Deze website trok met een leeftijd van drie maanden al 10.000 bezoekers per maand.

Teksten laten schrijven over dieren? Vraag gerust om meer informatie of de tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven