Tekstschrijven website: meer resultaat

Bijgewerkt: 22 augustus 2021

Tekstschrijven voor je website heeft meerdere voordelen. Ten eerste voorzie je de websitebezoekers van informatie. Tekstschrijven zorgt er ook voor dat je hoger in Google komt. Dit betekent meer websitebezoekers en meer resultaat. Hiervoor heb je wel belachelijk goede webteksten nodig maar hé, je bent hier niet zomaar uitgekomen.

Content marketing, pas jij dit al toe?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er wordt vaak licht gedacht over websites en de online vindbaarheid hiervan. Ik heb een website dus ik sta in zoekmachines, de rest komt wel goed. Is dit jouw gedachte? Hopelijk niet, want zo eenvoudig steekt het niet in elkaar. Natuurlijk staan de meeste websites in zoekmachines maar dat wil niet zeggen dat ze ook vindbaar zijn.

Alleen de eerste 10 zoekresultaten (eerste pagina) ontvangen de meeste bezoekers. Tussen de 25% en 45% van de zoekers klikt op het eerste zoekresultaat. Je ziet hoe belangrijk het is om bovenaan in Google en andere zoekmachines te staan. Dit doe je middels contentmarketing. Het gekke is dat veel ondernemers en website eigenaren dit helemaal niet toepassen. Jij wel?

Tekstschrijven website is onmisbaar

Content marketing laat zich omschrijven als een plan waarbij je waardevolle en relevante content creëert, met als doel een publiek aantrekken en behouden. Tekstschrijven voor de website is hierbij onmisbaar. Een website zonder content is immers geen waardevolle website.

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Dit houdt jouw website bezoekers betrokken. Er is echter nog een belangrijke reden om regelmatig tekstschrijven voor website toe te passen: zoekmachines geven de voorkeur aan actieve websites. Zo is de kans groter dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Is tekstschrijven niet enorm veel werk?

Of je nu zelf met tekstschrijven voor de website aan de slag gaat of dit laat doen: je gaat voor één belangrijk doel. Dat is meer websitebezoekers en hiermee automatisch een hogere conversie. Nu is het zo dat je hoofdpijn krijgt bij het idee dat je duizenden teksten moet schrijven.

Waarom denk je dat je duizenden teksten voor je website nodig hebt? Omdat grote websites dit ook hebben? Vergis je niet, ook kleine websites met 10-20 pagina’s kunnen hoog in Google staan. Dit heeft enerzijds met concurrentie en anderzijds met de kwaliteit te maken. Tekstschrijven voor de website kan dus ook lucratief zijn wanneer het om slechts enkele teksten gaat.

Natuurlijk doen grote websites het altijd beter

Het zit zo: grote bedrijven of websites hebben een groot budget. Tekstschrijven – website is iets dat ze gemakkelijk kunnen betalen. Daar hoef je geen wiskundige voor te zijn. Kijk er niet vreemd van op dat sommige websites meer dan € 5000 per maand aan content marketing besteden.

Goed, zo diep is jouw beurs niet. Je gaat het dan ook niet redden van die grote websites. Niet wanneer je op dezelfde zoektermen mikt. Maar jij en ik zijn slimmer en kunnen die grote websites overtreffen. Dit doen we met zoektermen waar minder volume op zit.

Tekstschrijven website toepassen: een goede start

Eigenlijk is het heel simpel wanneer je tekstschrijven voor websites gaat toepassen. Bedenk waarover je wil schrijven. Dan moet niet zo moeilijk zijn, je website is altijd rondom een branche, niche of onderwerp gebouwd. Nu is het belangrijk om naar zoektermen te kijken. Maar niet zomaar zoektermen, nee zoekwoorden die de concurrent niet of nauwelijks gebruikt.

Dat is natuurlijk niet alles, want je hebt vooral content van hoge kwaliteit nodig. Goed geschreven, informerend of amuserend en natuurlijk de websitebezoeker aanzettend tot een actie. Dan moet de tekst ook nog eens lekker lezen en geen taal- of spellingfouten bevatten. Of in ieder geval niet krom staan van deze fouten, want een klein foutje wil er wel eens insluipen. Je bent tenslotte ook maar een mens.

Webteksten laten schrijven door een professional

Er zijn ondernemers of website-eigenaren die fluitend tekst na tekst voor hun website schrijven. En ook nog eens belachelijk goed geschreven. Dit soort websites zie je dan op bovenaan in Google verschijnen.

Heb jij al een poging gewaagd om je eigen webteksten te schrijven? Zit je uren te zwoegen, doen je vingers pijn van het tikken op het toetsenbord maar vordert het niet? Je bent niet de enige: tekstschrijven is gewoon ontzettend lastig. Je kan het of je kan het niet. Wanneer tekstschrijven voor de website je niet lukt dan heb je ongetwijfeld andere kwaliteiten. Ga met die kwaliteiten aan de slag en laat je webteksten door een professional schrijven.

Het is een investering maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Een hoge positie in zoekmachines betekent namelijk dat je meer bezoekers ontvangt. Het enige dat jij nog moet doen is hier een hogere omzet uithalen. Interesse in opvallend goede webteksten laten schrijven? Neem contact op of vraag hieronder de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven