Teksten voor het schildersbedrijf laten schrijven

Bijgewerkt: 1 december 2022

De tekstschrijver schilder (schildersbedrijf) communiceert op een toegankelijke manier met je doelgroep. Dat is fijn, want als schilder heb je het al druk genoeg. Je houdt je bezig met verschillende opdrachten en mogelijk neemt de administratie ook veel tijd in beslag.

Het bijhouden van de website of social media kan net teveel zijn. Toch is het belangrijk om met je doelgroep in contact te blijven. Daarom schakel je de tekstschrijver voor schildersbedrijven in. Wat je precies kunnen verwachten en wat het kost? Neem, alleen voor dit moment, even de tijd om je hierin te verdiepen.

Grote concurrentie onder schildersbedrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Nederland telt meer dan 10.000 schildersbedrijven. De meesten zijn gevestigd in Amsterdam, maar buiten de Randstad is de concurrentie groter. Dit komt omdat hier veel minder huishoudens per schilder zijn. Kortom: de concurrentie onder schildersbedrijven is groot.

Hoe ga je hier op een goede manier mee om? Dit doe je ten eerste door je te onderscheiden van andere schilders. Bijvoorbeeld lagere prijzen, een betere service of diensten die net wat anders zijn. Maar ook het gebruik van duurzame materialen of een duurzame werkwijze.

Daarnaast moet je je onderscheiden op het internet. Dit betekent dat je met je website hoger in Google staat en beter zichtbaar bent op social media.

De effectiviteit van zoekmachineoptimalisatie

Hoger in Google, daar streeft bijna elk bedrijf naar. Een eerste positie in Google is geweldig want het levert tot 45% van het zoekverkeer op. Logisch dat veel bedrijven de eerste positie willen bemachtigen. Helaas is er maar plek voor één website om op een bepaalde zoekterm bovenaan te staan.

Maak je niet druk, een tweede tot en met vijfde positie is nog steeds hartstikke goed. Maar wanneer je webpagina op positie 6 staat, of misschien wel op de tweede pagina van de zoekresultaten, dan trek je nauwelijks verkeer.

Daarom is zoekmachineoptimalisatie bedacht. Dit bestaat uit handelingen om een website hoger in Google te laten scoren. Dit is voor een schildersbedrijf onmisbaar, want je wil de concurrentie voorblijven. De tekstschrijver voor het schildersbedrijf heeft verstand van zoekmachine optimalisatie (SEO). Daarom heet dit ook een SEO tekstschrijver. Want ja, met teksten kun je ontzettend hoog scoren!

Content voor website en social media

Teksten voor het schildersbedrijf, waar moet je aan denken? Dit begint met teksten voor de bedrijfswebsite. Denk hierbij aan:

 • Homepage
 • Dienstenpagina’s
 • Over ons pagina
 • Contactpagina
 • Blogs

Allemaal mooie manieren om met het publiek te communiceren. Maar ook om bezoekers te overtuigen van je kwaliteiten.

Dan heb je nog social media content. Dit bestaat, net als op een website, uit teksten, foto’s, video’s en soms audio. Geschreven content biedt de juiste informatie aan social media gebruikers. Dit versterk je middels afbeeldingen en video’s.

Waarom is het zo belangrijk om op social media actief te zijn? Veel schildersbedrijven zien hier de noodzaak niet van in. Toch is dit verstandig, want mensen besteden nu eenmaal graag aandacht aan een mooiere woning en interieur. Foto’s van mooie geschilderde muren spreken tot de verbeelding. En wat dacht je van een voor- en na-foto van een gevel die middels schilderwerk een geheel nieuw uiterlijk heeft gekregen?

Via social media breng je je bedrijf of merk onder de aandacht. Daarnaast is social media een verlengde van je klantenservice.

Samenwerken met een tekstschrijver voor schildersbedrijven

Heb je moeite om je homepage in te richten, blogs te schrijven of iets voor social media te verzinnen? Dan is een samenwerking met een tekstschrijver een goede keuze. De tekstschrijver voor schildersbedrijven is inzetbaar voor de volgende werkzaamheden:

 • Zoekmachine optimalisatie
 • Homepage of dienstenpagina schrijven
 • Teksten voor portfolio
 • Over-ons pagina
 • Social media posts
 • Nieuwsberichten of nieuwsbrieven
 • Bloggen en gastbloggen
 • Advertentieteksten

Denk ook aan lokale zoekmachine optimalisatie. Overtref andere schildersbedrijven in je omgeving en zorg dat je meer klanten naar je toe trekt. Local SEO helpt hierbij.

Met welke kosten je rekening moet houden

Het laten schrijven van teksten is mogelijk vanaf € 25. Voor een SEO blog betaal je rond de € 75, dit is vele malen goedkoper dan bij andere aanbieders. Ik heb bewust voor lagere tarieven gekozen, omdat juist kleine ondernemers het al moeilijk genoeg hebben.

Met welke kosten moet je nog meer rekening houden? Misschien wil je berichten voor social media laten schrijven. Dit is mogelijk vanaf € 8,50, inclusief de juiste hashtags. Dankzij die hashtags heeft je social mediapost een groter bereik.

Misschien wil je aan linkbuilding doen, je website technisch optimaliseren of andere werkzaamheden uit laten voeren. Mijn team staat graag voor je klaar.

Zo vraag je meer informatie aan

Samenwerken met de tekstschrijver voor schildersbedrijven, of je website of social media laten optimaliseren? Alle mogelijkheden inclusief tarieven vind je op de tarievenkaart. Die vraag je vrijblijvend aan: het verplicht je tot niets.

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, neem dan gerust contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven