Teksten laten schrijven: snel en voordelig

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Teksten laten schrijven hoeft helemaal niet duur te zijn, waarbij je toch een hoge kwaliteit ontvangt. In je zoektocht naar teksten, artikelen of blogs kom je heel wat SEO tekstschrijvers tegen. De een is duur, de ander staat juist hoog in Google. Hoe pik je hier de beste uit?

Omschrijving teksten voor websites en webshops

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarom zou je eigenlijk teksten laten schrijven? Allereerst omdat het hele internet uit content bestaat. Het grootste gedeelte van deze content bevat teksten waaronder artikelen, blogs, productomschrijvingen en nog veel meer.

Een website of webshop zonder teksten ziet er leeg uit. Met alleen afbeeldingen of video’s kom je er niet. Dit maakt het voor zoekmachines namelijk heel lastig om te begrijpen waar je website of webpagina over gaat. Teksten zorgen dus voor een betere zichtbaarheid in zoekmachines maar ook voor meer websitebezoekers. Doe je het goed dan bouw je zelfs een groep trouwe lezers of klanten op.

Teksten laten schrijven: de voorbereiding

Voordat je teksten laat schrijven is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Bij een nieuwe website zijn dit in ieder geval een homepage en eventueel een over ons pagina en/of dienstenpagina.

Webshops hebben productomschrijvingen en categorie pagina’s nodig. Een website richt zich op het delen van bepaalde informatie. Dit kan middels artikelen, blogs, een column, nieuwsberichten etc.

Een tekstschrijver kan pas aan de slag wanneer deze weet wat de niche/het onderwerp van de website is. Teksten laten schrijven begint dus met het bedenken wat en hoeveel je nodig hebt.

Het doel van SEO teksten

Het is heel leuk om goede teksten op je website te hebben staan maar zonder websitebezoekers heb je hier niets aan. Hoe kom je aan die websitebezoekers? Natuurlijk kun je jouw website op social media delen. Nog beter is om ervoor te zorgen dat je in Google zichtbaar bent. Dit doe je middels SEO teksten.

Tip: voeg SEO en UX samen

Ga niet alleen voor SEO teksten maar ook voor UX teksten. Dit laatste staat voor User Experience. Dit soort teksten converteert beter dan dat je alleen voor SEO teksten kiest. Meer websitebezoekers en een hogere omzet, wie wil dit nu niet? Daarom kies je voor een tekstschrijver met een overlap in SEO en UX: de SEOUX tekstschrijver.

Zo laat je teksten schrijven

Je hebt je goed voorbereid op het laten schrijven van teksten. Zo weet je hoeveel teksten je nodig hebt en wat de onderwerpen zijn. Overigens hoef jij je niet druk te maken om de specifieke onderwerpen of titels van de teksten: die verzint de tekstschrijver.

Heb je behoefte aan een zoekwoorden onderzoek, geef dit dan aan. Een goede SEO tekstschrijver hoeft geen uitgebreid zoekwoorden onderzoek te doen om te weten waar de behoefte van jouw doelgroep ligt. Jarenlange ervaring maken dit dure onderzoek onnodig. Maar het mag natuurlijk wel, een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Dit doe je zelf, laat je door het online marketingbureau doen of deze opdracht leg je bij de SEO tekstschrijver neer.

Aan de slag dan maar. De tekstschrijver levert binnen de verwachte leverdatum de tekst per e-mail (geen harde deadlines). Je hebt enkele dagen de tijd om deze tekst te laten corrigeren.

Wat kost teksten laten schrijven?

Het is helemaal niet vreemd om te vragen wat teksten laten schrijven precies kost. Als ondernemer heb je rekening te houden met een bepaald budget. De tekstschrijver moet binnen dit budget passen.

Het probleem met tekstschrijvers is dat je veel verschillende tarieven tegenkomt. Van spotgoedkoop tot peperduur, waar moet je nu voor kiezen? Want de hele dure tekstschrijver is niet bewezen beter dan de goedkopere collega. Terwijl die allergoedkoopste misschien wel een slechte investering is.

Om je een idee te geven: voor een tientje per tekst kun je natuurlijk niet veel verwachten. Als voorbeeld: de teksten converteren niet goed, lezen niet lekker of zijn nauwelijks zichtbaar in zoekmachines. Dus: een goedkope tekstschrijver is niet altijd de beste investering.

De allerduurste tekstschrijver is iets waar je vraagtekens bij moet zetten. Stel dat je € 150 per tekst moet betalen, wat levert dit op? Waar komt die € 150 vandaan? Zit dit in een zoekwoordenonderzoek, voorwerk, nacontrole, een langzame werkwijze of iets anders? Kennis en ervaring van de tekstschrijver is medebepalend voor de prijs. Wil je een voorbeeld uit de praktijk? Voor minder dan € 100 ontvang je hier een SEO-tekst inclusief voorwerk, zoekwoordenonderzoek, nacontrole en eventueel advies. Doe hier je voordeel mee.

Direct een SEO tekstschrijver inhuren

Teksten laten schrijven? Je weet nu alles over SEO, het verhogen van de conversie, de prijs en nog veel meer. Zit je nog met vragen, neem dan gerust contact op. Ook voor het aanvragen van de vrijblijvende tarievenkaart neem je contact op, zo eenvoudig is het.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven