Teksten laten schrijven – goed én voordelig

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Je wil teksten laten schrijven voor je website. Waarschijnlijk omdat je het lastig vindt om zelf te schrijven óf hier geen tijd voor hebt. Je vindt voldoende tekstschrijvers op het internet, maar wie of wat is de beste keus? Wil je teksten laten schrijven dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Bijvoorbeeld hoe goed je vindbaar wil zijn in zoekmachines.

Waarom je teksten laat schrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Toegeven: zelf je teksten schrijven is altijd goedkoper. Helaas brengt dit ook wat nadelen met zich mee. Ten eerste kost het veel tijd, die tijd moet je als drukbezette ondernemer natuurlijk wel hebben. Als tweede is teksten zelf schrijven helemaal niet zo makkelijk als gedacht. Wanneer je goed in zoekmachines wil scoren moet je ook nog eens kennis hebben van SEO.

Allemaal redenen waarom je teksten laat schrijven. Hierbij heb je keuze uit de normale tekstschrijver of de SEO tekstschrijver. Note: een tekstschrijver noem je ook wel een copywriter.

Het werk van de tekstschrijver

Wat kun je allemaal van de tekstschrijver verwachten? In ieder geval dat je perfect geschreven teksten ontvangt. Dit kan van alles zijn. Denk maar eens aan het volgende:

En nog veel meer. Heb je teksten nodig voor printmedia? In veel gevallen is dit gewoon mogelijk.

Teksten laten schrijven: zo werkt het

Misschien is het de eerste keer dat je kiest voor teksten laten schrijven. Het kan ook dat je dit al vaker hebt laten doen maar op zoek bent naar een betere tekstschrijver. Het is een feit dat veel bedrijven honderden nodeloze euro’s aan tekstschrijvers uitgeven. Om er na enkele maanden achter te komen dat de teksten helemaal niet zo goed zijn als gedacht.

Wanneer teksten maar niet in Google scoren dan weet je dat het geen SEO teksten betreft. Staan er veel taalfouten in de tekst? Dan zijn je bezoekers hier ook niet blij mee.

Teksten laten schrijven werkt altijd volgens onderstaande stappenplan.

Stap 1: je neemt contact met mij op, dit kan bijvoorbeeld onderaan deze pagina. Je geeft aan wat je wil. Vervolgens ontvang je een offerte of een tarievenkaart. Zelf werk ik liever met dit laatste, zo is voor iedereen duidelijk wat de kosten zijn.

Stap 2: je plaatst je opdracht. Nou ja, bijna. Want ik heb nog een tussenstap: registreren. Door grote drukte kan ik alleen opdrachten van geregistreerde klanten aannemen. Maar goed, je plaatst je opdracht middels een briefing. Je geeft dus exact aan hoeveel teksten je nodig hebt, welk soort tekst het moet zijn en eventuele wensen.

Stap 3: je ontvangt je teksten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is de levertijd enkele dagen tot twee weken. Heb je zeer veel teksten nodig, dan krijg je deze verspreid over enkele dagen of weken.

Stap 4: correctieronde. Je hebt altijd recht op een correctieronde. Lees de ontvangen tekst goed door en geef aan wat eventueel anders moet. Over het algemeen is 99,5% van mijn klanten direct tevreden en is een correctie niet nodig. Het afwijzingsquotum ligt hiermee op 0,5%.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Wil je teksten laten schrijven, kies dan gelijk voor SEO teksten. Zelfs wanneer je op dit moment helemaal niet bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Er komt een moment dat je hier wel aandacht aan gaat besteden. Simpelweg omdat je merkt dat de concurrentie te groot is.

Als ervaren SEO tekstschrijver maak ik in mijn tarieven geen onderscheid tussen SEO- of normale teksten. Ik vind dat alles betaalbaar moet zijn en blijven. Het is natuurlijk onzin dat je meer zou moeten betalen omdat iets geoptimaliseerd is (SEO). Het advies is dan ook: geef direct aan dat je SEO teksten wil laten schrijven. Dan hoef je de zogenaamde ‘normale’ teksten later niet te optimaliseren.

Bestaande teksten laten redigeren

Misschien wil je helemaal geen teksten laten schrijven omdat je hier al over beschikt. Twijfel je of de bestaande teksten op je website wel voldoen aan de moderne richtlijnen? Denk hierbij aan spelling en grammatica, de aanspreekvorm, of deze wel voldoende informatief of activerend is en natuurlijk SEO.

Teksten laten redigeren houdt in dat ik deze volledig op taal en spelling nakijk. Maar ook op zinsbouw, taalgebruik en nog veel meer. Natuurlijk is het ook mogelijk om bestaande teksten SEO vriendelijk te laten maken. Hoe dit precies gebeurt? Door eerst te kijken naar je doelgroep. Vervolgens wordt het onderwerp van je tekst goed afgestemd op veelgebruikte zoektermen. Op deze manier is je tekst beter vindbaar in zoekmachines.

Teksten laten schrijven: dit kost het

Je wil natuurlijk weten wat iets kost. Op deze website vind je de tarieven niet terug. Dit komt omdat de tarieven van verschillende zaken afhankelijk zijn, ook kan de prijs in de toekomst hoger of lager liggen.

Om alles transparant en toegankelijk te houden werk ik met een tarievenkaart. Laat je verbazen over de interessante tarieven. Ondernemen is al duur genoeg, dit moet voor jou betaalbaar blijven.

Heb je die overtuiging nog nodig?

Kijk, je bent al bijna helemaal onderaan deze blogpost beland. Eigenlijk heb je geen overtuiging meer nodig: teksten laten schrijven is echt nodig. Stiekem weet je ook al dat je voor kwaliteit én een goede prijs gaat. Vraag daarom direct de tarievenkaart aan. Dat aanvragen is gratis en verplicht je tot niets.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven