Tekstbureaus? 5 tips voor beste tekstbureau

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Op zoek naar testbureaus? Hier is voldoende keuze in, maar hoe vind je het beste tekstbureau met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Je gaat immers voor de beste kwaliteit zonder teveel te betalen. Hieronder 5 tips om de beste tekstbureaus te vinden.

Dit mag je van tekstbureaus verwachten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Oh, je denkt dat je het meervoud van tekstbureau als tekstbureau’s schrijft? Nee hoor, dit is zonder ‘(apostrof). Nu je dit weet, kunnen we kijken wat je van tekstbureaus mag verwachten.

Bij een tekstbureau zijn een of meerdere tekstschrijvers werkzaam. De benaming tekstbureau zegt dus niets over de grootte van het bedrijf. Het zijn vaak zzp’ers die zich tekstbureau noemen. Maar er zijn natuurlijk ook tekstbureaus met meerdere tekstschrijvers in dienst.

Het tekstbureau creëert teksten, hoe logisch klinkt dat? Je mag hier dus ook content voor je website of webshop verwachten. Afhankelijk van de diensten kun je bij tekstbureaus ook terecht voor teksten voor printmedia en social media.

De beste tekstbureaus vinden

Genoeg tekstbureaus, daar zal het niet aan liggen. Maar welke is de beste? Hieronder vijf tips om in contact te komen met de beste tekstbureaus.

Tip 1: Google een tekstbureau

Jij wil met je website of webshop goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines. Een SEO tekstschrijver kan jou hierbij helpen: het draait immers allemaal om content. Het lijkt dan ook heel logisch om voor de eerste de beste SEO tekstschrijver te gaan. Fout! Dit moet je dus niet doen, je weet immers nooit of het hier wel om een professionele SEO tekstschrijver gaat.

Google een tekstbureau. De tekstbureaus die bovenaan in de zoekresultaten staan die weten wat SEO is, anders sta je niet zo hoog in Google. Dit zijn dan ook de tekstbureaus die jouw website naar een hogere positie in zoekmachines kunnen helpen.

Tip 2: vergelijk tekstbureaus op het gebied van prijs

Je hebt dure en goedkope tekstbureau, net als dat je dure en goedkope televisies hebt. Enig verschil is dat een dure televisie ook écht kwalitatief is en veel functionaliteiten heeft. Dure tekstbureaus zijn niet per definitie beter of van een hogere kwaliteit. Dit komt omdat ieder tekstbureau zelf de tarieven mag bepalen, zonder dat hier kwaliteit tegenover staat.

Het kan dus best dat je bij de beste tekstbureaus een lage prijs betaalt en bij de slecht scorende tekstbureaus juist een hoge prijs. Of andersom. Kijk daarom niet alleen naar de vindbaarheid van het tekstbureau maar ook naar de prijs. Goed vergelijken loont.

Tip 3: full service tekstbureaus

Vandaag heb je een SEO tekst nodig en morgen een persbericht. Terwijl je volgende maand je teksten wil laten vertalen. Helaas bieden niet alle tekstbureaus deze diensten tegelijkertijd aan. Dit is vervelend want zo blijf je van het ene naar het andere tekstbureau hoppen.

Kijk dus vooraf of het om een full service tekstbureau gaat. Of dat alle diensten die je nu en later wil afnemen ook aanwezig zijn. Sommige tekstbureaus werken samen met andere specialisten, wat natuurlijk ook goed is. Zolang jij maar niet van de een na de ander hoeft te gaan.

Tip 4: reviews zijn soms nietszeggend

Tegenwoordig zie je steeds vaker tekstbureaus met een berg aan positieve reviews. De beoordelingen staan op de website van de tekstschrijver of op een externe beoordelingswebsite zoals Trustpilot. Deze tekstschrijvers vragen aan tevreden klanten of ze een positieve reviews kunnen schrijven. Op zich is hier niets mis mee maar het geeft een vertekend beeld.

Ontevreden klanten wordt namelijk niet gevraagd een review achter te laten. Bovendien zeggen 20 positieve reviews helemaal niets over de kwaliteiten van de tekstschrijver. Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines dan is het veel belangrijker dat de tekstschrijver zelf bovenaan in zoekmachines staat. Daar kan geen positieve review tegen op. Wees dus een beetje kritisch met het lezen van alleen maar positieve reviews. Niemand is perfect, ook ik niet.

Tip 5: tekstbureaus die studenten inhuren

Er zijn een aantal tekstbureaus die goedkope studenten inhuren. Hierdoor kunnen teksten anders uitvallen dan je bedoelde. Dan zijn er ook tekstbureaus waar iedere willekeurige tekstschrijver zich aan kan melden. Ook hier ligt de kwaliteit soms anders dan je gewend bent.

Voordeel van dit soort tekstbureaus is dat je voor een paar euro een tekst geleverd krijgt. Nadeel is de SEO: hier ga je niet altijd hoog in Google mee scoren. Bovendien haal je met slecht geschreven teksten de gebruikservaring van je website omlaag. Dit kan zomaar websitebezoekers wegjagen. Dus: liever niet zelf schrijven of een onervaren iemand inzetten.

Jij gaat toch ook voor het beste?

De zoektocht naar goede tekstbureaus kan soms knap lastig zijn. Je moet namelijk op verschillende punten letten: prijs, kwaliteit vindbaarheid en service.

Vind je een goede zichtbaarheid in zoekmachines en een hoge gebruikservaring belangrijk? Wil je hier niet de hoogste prijs voor betalen? Ga voor de SEO tekstschrijver met uitgebreide service, voordelige tarieven en hoge kwaliteit.

Neem vandaag nog contact op: als jij het niet doet dan doet jouw concurrent het. Samen werken we aan de beste content voor jouw website, webshop, social media of printmedia.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven