Tekstbureau voor webteksten uitkiezen

Bijgewerkt: 2 januari 2023

Je website heeft opvulling nodig, dat is een feit. Waardevolle content zorgt ervoor dat bezoekers je vertrouwen. Het resulteert ook in hogere posities in Google en andere zoekmachines. Een tekstbureau voor webteksten helpt je hierbij. Toch zijn niet alle tekstbureaus hetzelfde. De een heeft veel kennis van SEO, de ander richt zich op journalistieke artikelen.

‘Webteksten die doen wat ze moeten doen’, een slogan waar je niet veel aan hebt. Het tekstbureau voor webteksten kijkt eerst WAT de doelstelling is en WIE tot de doelgroep behoort. Dan pas kunnen we teksten schrijven die het beste uit je bedrijf naar boven halen.

Het verschil tussen webteksten en andere teksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hoort vaak over webteksten, maar wat is het verschil met alle andere soorten teksten? Webteksten zijn specifiek bedoeld voor websites. Hierbij is rekening gehouden met de manier waarop bezoekers tegen een webpagina aankijken. Maar ook met zoekmachine optimalisatie.

Dit laatste is belangrijk want Google rangschikt de zoekresultaten aan de hand van verschillende factoren. Het tekstbureau voor webteksten weet hoe het algoritme werkt en houdt hier rekening mee.

Dat is het verschil tussen webteksten, ook wel SEO teksten genoemd, en andere tekstvormen. Want je hebt ook teksten voor webpagina’s die niet geoptimaliseerd zijn. Of artikelen voor tijdschriften, kranten, brochures, folders of sociale media posts.

Webteksten laten schrijven

Heb je moeite met het zelf schrijven van blogs, artikelen of teksten voor je website? Of hier gewoon geen tijd voor? Webteksten laten schrijven kun je het beste bij het tekstbureau uitbesteden. Hiervan weet je zeker dat professionals aan de slag gaan.

Wil je webteksten schrijven uitbesteden dan zijn er ook nog wat andere mogelijkheden:

  • Een student op de klus zetten
  • Via Marktplaats iemand zoeken
  • Gebruik maken van Freelancer.nl of Werkspot.nl
  • Je buurman of collega lief aankijken
  • Een tekstschrijver in dienst nemen

Elke keuze heeft zo zijn voor- of nadelen. Je kiest voor een tekstbureau wanneer je af en toe of eenmalig teksten nodig hebt. Maar ook wanneer je voor een professionele aanpak gaat én hoog in Google wil scoren.

Tekstbureau voor SEO-teksten

Je online vindbaarheid is belangrijk. Het maakt het verschil tussen wel of geen websitebezoekers, een hoge of een lage omzet en veel of weinig naamsbekendheid. Hoe hoger je in Google staat, hoe meer dit tot een geweldige toekomst zal leiden.

Het is dus belangrijk dat je de focus op een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve website richt. SEO-teksten zijn onmisbaar, want juist hiermee scoor je hoger in Google en andere zoekmachines.

Hoe dit precies in zijn werking gaat? Google heeft een ingewikkeld algoritme dat we nooit voor 100% zullen begrijpen. Nee, wij kennen het geheim van Google niet en bedrijven die dit beweren die liegen een beetje. Want Google zal zijn grootste geheim nooit prijsgeven, anders zou het wel heel makkelijk zijn om op elke zoekterm bovenaan te staan.

We moeten dus uitgaan van de dingen die we wel weten. Google hecht veel waarde aan kwaliteit. Je inhoud moet zo goed mogelijk antwoord geven op een zoekvraag. Niet alleen moet je antwoord geven, ook is het belangrijk dat je diep genoeg op het onderwerp ingaat.

Conclusie: weet waar je bezoekers behoefte aan hebben en geef hier antwoord op. Ga voor kwalitatieve content, dan zit je altijd goed.

Zo vind je het juiste tekstbureau

Ik ga geen ‘wij van wc-eend’-verhaal ophangen. Of je met mijn tekstbureau in zee wil gaan moet een vrijwillige keuze zijn. Omdat je zaken wil doen met een professional, iemand die hoog in Google scoort en voordelige tarieven hanteert. Vraag direct de tarievenkaart aan en laat je verrassen.

Hoe maak je de juiste keuze? Het tekstbureau voor je webteksten is er voor jou en je doelgroep. Je moet er een goed gevoel bij hebben, óók wanneer het op tarieven aankomt.

De voordelen van mijn tekstbureau:

  • Meer dan 20 jaar SEO ervaring
  • Meer dan 30.000 artikelen geschreven (vanaf 2016)
  • Professioneel team van SEO-schrijver, algemene tekstschrijvers, webdesigner, marketeer en linkbuilder

Het verschil tussen een tekstbureau en een tekstschrijver

Webteksten schrijven uitbesteden? Er is weinig verschil tussen een tekstbureau en tekstschrijver. Een alleenwerkende tekstschrijver kan zich tekstbureau noemen, bij een tekstbureau kunnen wel 100 personen werkzaam zijn.

Er zijn ook tekstschrijvers die samenwerken met anderen, of personeel in dienst hebben. Waarbij ze zich helemaal geen tekstbureau noemen. Je ziet, alles is mogelijk en de benaming tekstbureau of tekstschrijver zegt verder weinig over de kennis en ervaring, kwaliteit en de grootte van het bedrijf.

Interesse in een samenwerking? Laat je webteksten schrijven of de bestaande teksten op je website nakijken. vVaag de tarievenkaart aan of stel je vraag via de e-mail of het contactformulier.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven