Tekst laten schrijven? Hier probeer je dit uit!

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Je wil een tekst laten schrijven zonder ergens aan vast te zitten. Hier ben je nooit verplicht om voor een minimaal bedrag teksten af te nemen. Dit wil je ook niet, want je gaat voor een enkele tekst of wilt het gewoon uitproberen. Gelukkig kan dit vanaf vandaag.

Waar heb je een tekst voor nodig?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien een brutale vraag maar waar heb je een tekst voor nodig? Is dit voor je website/webshop, als e-mail of brief of misschien nieuws/persbericht?

Waarom ik dit vraag? Omdat je niet in alle gevallen een tekstschrijver nodig hebt. Sommige teksten kun je namelijk prima door een goedkope student laten schrijven. Bijvoorbeeld wanneer het om een simpele e-mail of brief gaat. Of een bericht voor op je social media.

Een (SEO) tekst voor je website of een nieuwsbericht laat je liever door een ervaren tekstschrijver maken.

Waarom zijn webteksten onmisbaar?

Teksten helpen je om je website vindbaar te maken maar ook om bezoekers te overtuigen. Bijvoorbeeld de overtuigen van jouw expertise, de producten of diensten die je aanbiedt of van de informatie die op jouw website staat. Maar teksten kunnen de bezoeker ook amuseren, informeren of overhalen.

Tekst laten schrijven: een enkele tekst

Voor sommige schrijvers is het lastig om een opdrachtgever aan te nemen die om een enkele tekst gaat. Dit vraagt namelijk heel veel voorbereiding en een eventueel zoekwoordenonderzoek terwijl de opbrengsten voor de tekstschrijver minimaal zijn. Daarom stellen sommigen een grens: je moet een minimaal aantal teksten of voor een minimum bedrag bestellen. Een enkele tekst laten schrijven is dan niet mogelijk.

Wanneer dit wel kan dan betaal je het normale bedrag voor deze enkele tekst. Terwijl je over meerdere teksten korting krijgt. Gelukkig kan dit een stuk goedkoper, óók wanneer je een enkele tekst laat schrijven.

Tip: een gratis proeftekst

Wil je een tekst laten schrijven zonder verplichtingen, vraag dan om een proeftekst. Het liefst gratis, dat zou helemaal mooi zijn.

Hier kun je een tekst laten schrijven en betaal je alleen voor die ene tekst. Je bent dus niet verplicht om meer teksten af te nemen. Helemaal gratis iets laten schrijven is helaas niet mogelijk, een dienst leveren kost nu eenmaal tijd.

Heb je helemaal niks met proefteksten lees dan snel verder hoe en tegen welk tarief je een tekst laat schrijven.

Wat kost een tekst laten schrijven?

Een goede tekst hoeft helemaal niet duur te zijn. Maar je moet wel kritisch naar de kwaliteit kijken. Allereerst is het belangrijk dat je een tekst ontvangt die wervend, informerend, amuserend of conversie verhogend is. De tekst moet jouw doel kunnen bereiken. Ten tweede let je goed op de prijs. Een dure tekstschrijver is niet wat je hier tegenkomt, we gaan voor betaalbare tarieven.

Wat kost een tekst laten schrijven? Voor een tekst van 500 woorden zit je hier altijd onder de 100 euro. Wil je het goedkoper? Vanaf 25 euro laat je teksten schrijven. Vraag gerust naar de voorwaarden of tarieven.

We vermijden slechte teksten. Heb je die toevallig op is website staan? Laat ze herschrijven, hiermee verbeteren je de website. Ook dit kan tegen een mooi tarief.

De juiste tekstschrijver vinden

Het is een hele uitdaging om de juiste tekstschrijver te vinden. Eentje bij wie jij jouw tekst laat schrijven, die voor een betere online vindbaarheid zorgt en goed aansluit bij jouw doelstelling. Met meer dan 18.000 Nederlandse tekstschrijvers is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg.

Door wie een tekst laten schrijven? Als SEO tekstschrijver ben ik goed vindbaar is in zoekmachines. Wanneer jij met je website hoger in zoekmachines wil scoren dan heb je dus veel aan mijn kennis en ervaring omtrent SEO.

Een (SEO)tekstschrijver inschakelen

Direct een tekst laten schrijven? Goed en betaalbaar? Ik help je graag verder.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven