Tekst controleren op SEO, zo doe je dat

Hoe kun je een tekst controleren op SEO? Hier zijn verschillende tools voor. Helaas zijn niet alle tools even geschikt, vooral omdat SEO schrijven mensenwerk is en blijft. In dit artikel leg ik je uit hoe je teksten SEO proof maakt en hoe je geschreven teksten controleert.

Een SEO proof tekst

Je hoort vaak over SEO proof teksten, maar wat is dit eigenlijk? Het gaat hier om teksten die gericht zijn op een goede online vindbaarheid. Hierbij is het vooral belangrijk om in Google goed gevonden te worden. Waarom? Omdat dit de grootste en meest gebruikte zoekmachine wereldwijd is (ook in Nederland).

Een SEO proof tekst voldoet aan alle eisen die een zoekmachine aan een tekst stelt. Zo is de tekst voorzien van een goede titel en subkopjes. Bovendien bevat de tekst belangrijke zoekwoorden, maar wel in een juiste verhouding. Daarnaast is gelet op spelling en grammatica.

Mocht je hier echt beter mee gevonden?

Ja, met SEO teksten word je echt beter gevonden. Maar vergis je niet, want de ene SEO tekst is de andere niet. Zo zijn er een hoop tekstschrijvers die zich SEO tekstschrijver noemen. Jij denkt dat je een zoekmachinevriendelijke tekst krijgt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is.

Waarom de schrijver zich dan wel een SEO schrijver noemt? Omdat jij er om vraagt. „U vraagt, wij draaien.“ Zonde om daarvoor te betalen, vind je ook niet?

Tekst controleren op SEO

Schrijf je zelf teksten of laat je dit doen? Wanneer je voor de juiste SEO tekstschrijver gaat, hoef je deze teksten niet meer te controleren. Helaas weet je niet altijd of je met de juiste schrijver te maken hebt. Of je schrijft de teksten zelf. In dit geval is de tekst controleren op SEO wel aan te raden. Bekijk hieronder een aantal belangrijke tools.

Zoekwoordenplanner van Google Adwords

Met de zoekwoordplanner van ome Google kun je belangrijke zoekwoorden met bijbehorende zoekvolumes vinden. Handig om inspiratie op te doen, zodat jouw tekst belangrijke zoekwoorden bevat. Niet geschikt voor het controleren van je tekst.

Textmetrics

Dit is een online tool waarmee je een tekst schrijft, terwijl de software controleert of jouw tekst wel zoekmachine vriendelijk is. Textmetrics is vooral praktisch voor beginnende SEO schrijvers. Houd er rekening mee dat het hier om software en niet om mensenwerk gaat. Google houdt niet zo van kunstmatige teksten, je zult dus altijd zelf nog moeten controleren.

Yoast-plugin voor WordPress

Heb je een WordPress website? Dan is de Yoast plugin echt een aanrader. Deze plugin controleert jouw teksten op SEO gebied. Ook nu weer gaat het om computerwerk en niet om menselijk denkwerk.

Zo is mij al een paar keer opgevallen dat de Yoast SEO score slecht was, terwijl het betreffende artikel wel bovenaan in Google staat. Het is in ieder geval wel een goede richtlijn, van hieruit kijk je zelf verder.

Laat je SEO teksten schrijven

Huur een ervaren SEO tekstschrijver in: dit scheelt jou de tekst controleren op SEO. Het is wel belangrijk dat je voor de juiste schrijver gaat. Hoe weet je of een tekstschrijver ook echt zoekmachinevriendelijke teksten maakt?

Dit zie je ten eerste aan de tekstschrijver zelf: hoe profileert deze zich? Bekijk of de tekstschrijver een eigen website heeft. Nog belangrijker: is deze website ook vindbaar in zoekmachines? Er zijn SEO tekstschrijvers die € 200 per tekst vragen maar zelf helemaal niet in Google vindbaar zijn.

Mijn website is in ieder geval vindbaar genoeg, daar is geen discussie over nodig. SEO teksten laten schrijven hoeft ook niet duur te zijn: ik vraag minder dan € 85 voor een tekst van 500 woorden. Kijk, dat is een stuk reëler dan bovenstaand voorbeeld.

Bekijk het portfolio

Ben je ook zo benieuwd wie durft te vertrouwen op mij als SEO tekstschrijver? Bekijk het portfolio op deze website. Je ziet dan direct welke opdrachtgevers jou voorgingen. Dit zijn bekende of grote websites zoals Becam, Frisia, Iphone.nl, Pestfree of Fitnessexpo Amsterdam. Maar ook Goudpensioen of Stressplein.

Vanwege grote drukte kan ik niet alle opdrachten aannemen of kan de wachttijd in sommige periodes wat langer zijn. Meld je aan en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ik doe er alles aan om jou of jouw onderneming zo goed mogelijk te helpen met het vergroten van je online vindbaarheid. Jij wilt toch ook meer websitebezoekers en hiermee meer klanten of een hogere omzet? Mooi zo, daar gaan we samen aan werken.