Tarieven van een SEO consultant

Bijgewerkt: 24 oktober 2022

95% van de Nederlanders start hun online zoektocht in zoekmachine Google. Dit gebeurt zelfs wanneer mensen uiteindelijk in een fysieke winkel iets kopen, of bij een offline bedrijf een dienst afnemen. Het is dan ook niet gek dat bedrijven er alles aan doen om hoog in Google te staan.

SEO bestaat uit verschillende technieken om de website hoger in Google te krijgen. Feitelijk moet je die hoge positie verdienen, en dat gebeurt alleen middels hard werken. Omdat SEO-bedrijven soms veel geld vragen is er SEO consultancy: advies en begeleiding op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

De SEO consultant begeleidt je in het traject van optimalisatie, waarbij je veel zelf doet. Dit is een kostenbesparende oplossing om tóch hoger in Google te komen. Maar wat kost dat? De tarieven van de SEO consultant zijn afhankelijk van verschillende zaken.

De ervaring van de SEO consultant

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Met een ruime ervaring in SEO consultancy kunnen we de tarieven laag houden. We hoeven niet na te denken over de verschillende onderdelen van consultancy. Het opstellen van rapporten is dagelijkse kost. Het geven van tips en advies gaat ons makkelijk af. Oftewel: we hoeven er niet veel uren in te steken, waardoor de eindprijs voor klanten voordelig uitvalt.

Consultanten met weinig ervaring bieden hun diensten soms nóg goedkoper aan. Helaas kunnen rapportages niet volledig zijn en sluit het advies mogelijk niet goed aan bij de kernvraag.

Een dure SEO consultant hoeft niet direct tot beter advies of een geweldige begeleiding te leiden. Duur hangt niet altijd samen met ervaring, laat je dus niet alleen door de prijs leiden. Het draait om kennis en ervaring.

Meer weten over SEO consultancy? In dit artikel ontdek je wat je allemaal van consultancy kunt verwachten.

Gemiddelde tarieven SEO consultancy

Meestal betaal je voor SEO consultancy één vaste prijs. Bij deze prijs zijn onderzoeken, het opstellen van rapportages, advies, tips en begeleiding meegenomen.

We hanteren een tarief van € 299 exclusief btw*. Dit tarief ligt lager dan de gemiddelde marktprijs, en dat is een bewuste keuze. Onze missie is het aanbieden van betaalbare online marketing en hiermee ook betaalbaar SEO-advies.

*Onze prijs in het 4e kwartaal van 2022. Zijn de tarieven door inflatie misschien verhoogd? Vraag naar het actuele tarief.

Waarom we de tarieven inzichtelijk maken

Veel bedrijven verbergen de tarieven op hun website. Meestal komt dit omdat de SEO consultant tarieven zo hoog liggen, dat dit bezoekers afschrikt. Sommigen doen dit om concurrenten niet wijzer te maken, of om de tarieven tussendoor nog aan te kunnen passen. Dan is er ook nog maatwerk SEO consultancy, hier is geen vaste prijs voor.

Er zijn dus verschillende redenen om tarieven te verbergen. We willen geen bezoekers afschrikken maar wel eerlijk zijn over de kosten. Daarom maken we de tarieven inzichtelijk. Het is aan te raden om altijd naar de actuele prijs te vragen.

Zoveel mogelijk zelf doen

SEO consultancy draait om de klant zoveel mogelijk zelf laten doen. Jou dus. Je creëert zelf content, doet aan linkbuilding, zorgt voor technische optimalisatie en bent eventueel actief op social media. Misschien nog gastbloggen of online adverteren.

Maar hoe pak je dit allemaal aan? Daarom is de SEO consultant de meest logische keuze: iemand die een SEO scan van je website uitvoert, de nodige onderzoeken verricht en rapportages opstelt. Aan de hand hiervan krijg je een goed advies en nuttige tips.

SEO consultancy is uitermate geschikt voor ondernemers die tijd in SEO willen steken, maar wel tegen zo laag mogelijke kosten.

Toch een expert inhuren

Met zoekmachineoptimalisatie-consultancy zit je nooit ergens aan vast. Je betaalt alleen voor de onderzoeken, rapportages en het advies. Dit is een vaste prijs, zonder bijkomende kosten.

Loop je vast in het schrijven van content, lukt het opbouwen van een linkprofiel niet of ervaar je andere problemen? Dan is het altijd mogelijk om alsnog een expert in te huren. Hiermee neem je alleen af wat je nodig hebt: bijvoorbeeld het laten schrijven van blogs of technische problemen met je website oplossen.

Waarom SEO onmisbaar is

Een hoge positie in Google trekt meer bezoekers aan. Dit realiseert meer leads en, indien er sprake is van een goede conversietechniek, een hogere omzet.

Bijna elke klant start zijn zoektocht in Google. Dat is dan ook de basis van de online bedrijfsvoering: zorg dat je online zichtbaar bent. SEO of zoekmachineoptimalisatie is voor de meeste bedrijven onmisbaar geworden. Het is een mooie manier om naamsbekendheid op te bouwen, de klantenstroom te vergroten en concurrenten te slim af te zijn.

Zo effectief is zoekmachine optimalisatie

Door SEO effectief in te zetten vergroot je de kans op een hoge positie in zoekmachines. Dit betreft niet alleen Google maar ook Bing, Yahoo, DuckduckGo en andere zoekmachines. Want die laatsten worden vaak vergeten, terwijl ze een groeiend marktaandeel hebben.

Maar hoe effectief is zoekmachineoptimalisatie nu werkelijk? Niemand kan een eerste positie in Google garanderen. Trap dan ook niet in zogenaamde SEO-garanties, vaak zit er een addertje onder het gras. Maar het is zeker mogelijk om middels SEO op het eerste zoekresultaat terecht te komen.

Middels SEO consultancy begeleiden we je hierin. Mocht een of andere techniek je net wat te moeilijk zijn, dan bieden we tegen een meerprijs extra hulp aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven