Tarieven persbericht schrijven

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Wat zijn de tarieven voor het laten schrijven van een persbericht? Dit is afhankelijk van de tekstschrijver en ligt ergens tussen de € 50 en € 250. Maar let op: ga niet zomaar voor de goedkoopste schrijver. Een slecht geschreven persbericht verschijnt namelijk nooit in de media. Bekijk daarom de reële tarieven persbericht schrijven.

Dit is een persbericht

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een persbericht ziet er heel anders uit dan een (SEO) artikel of blog. Met een persbericht richt je je op de nieuwsmedia, voornamelijk kranten en tijdschriften. Het doel van een persbericht: interesse creëren bij de redactie, waardoor deze het persbericht (hopelijk) overneemt en in de media plaatst.

Een slecht onderwerp verschijnt niet in de media

Het lijkt heel makkelijk om een persbericht te schrijven, maar dat is het echt niet! Ten eerste moet een persbericht echt nieuwswaarde hebben. Geloof het of niet, maar ik heb best wel wat potentiële persberichten geweigerd. Simpelweg omdat ze totaal geen nieuwswaarde hadden. Laat ik enkele voorbeelden noemen van persberichten die ik niet voor de opdrachtgever wilde schrijven:

  • “we hebben een tweede locatie geopend”
  • “sinds vandaag verkopen we dameskleding”
  • “ons bedrijf produceert zelf meubels”

Ik snap dat je als ondernemer trots bent op deze prestaties, maar nieuwslezend Nederland zit hier niet op te wachten. Denk je dat je met bovenstaande nieuwsberichten gaat opvallen tussen al het nieuws over het coronavirus, president Trump of verwoestende orkanen? Nee, helaas niet.

Om jou onnodige kosten te besparen zeg ik altijd eerlijk of een onderwerp kans van slagen heeft (of juist niet). Natuurlijk, elke andere tekstschrijver of journalist zal het persbericht wél schrijven, het is immers een bron van inkomsten. Ik ben van mening dat eerlijkheid nog altijd het langst duurt.

En een goed geschreven persbericht?

Met een goed geschreven persbericht is de kans een stuk groter dat je in de (online) media verschijnt. We kijken niet alleen of het bericht nieuwswaarde heeft, ook voldoet deze aan de richtlijnen voor persberichten (ANP Perssupport).

Tarieven persbericht schrijven

Goed, nu door naar de tarieven persbericht schrijven. Ik heb hierboven al laten zien dat de tarieven ergens tussen de € 50 en € 250 liggen. Tarieven kunnen elders oplopen tot meer dan drie ging het euro. Hieronder vind je wat verschillende tarieven, Let op want dit zijn indicaties.

  • ANP Pers Support: € 350 (aanrader)
  • verschillende tekstenbureaus: tussen € 200 en € 300
  • studentschrijvers: tussen € 25 en € 75

Mijn tarief persbericht laten schrijven: dat vind je op de tarievenkaart. Als tekstschrijver/copywriter werk ik voor grote en kleine websites, maar ook binnen de journalistieke wereld.

Portfolio geschreven persberichten

Eerder mocht ik voor een aantal toonaangevende bedrijven een persbericht schrijven. Dit was onder andere voor de website allesineenpakketten.nl en bokstherapie.nl maar ook voor de razend populaire website stressplein.eu. Ook Fitness Expo Amsterdam, het groot jaarlijks evenement met nationale en internationale topsporters benaderde me voor het laten schrijven van een persbericht. Ken je Pestfree, hét bedrijf dat zich richt op milieuvriendelijke ongediertebestrijding? Ook Pestfree liet door mij een persbericht schrijven. Het portfolio is natuurlijk groter, en jij bent de volgende die daar tussenstaat!

Persbericht verspreiden? Dit kan via ANP Pers Support, maar er zijn ook voldoende website waarop je (gratis) het persbericht verspreidt. Richt je niet teveel op de websites waar je persberichten gratis verspreidt: vaak gaat het hier om kleine lokalen ondernemingen. De kwaliteit ligt hier vrij laag, hier wil je met je goed geschreven persbericht toch niet tussen staan? Bovendien is de kans enorm klein dat een redacteur het persbericht van een gratis website overneemt. Zonde van je tijd!

Persbericht laten schrijven

Voor een persbericht laten schrijven ben je hier aan het goede adres. Het mooie is dat ik niet alleen je persbericht kan schrijven maar ook de teksten voor je website of webshop verzorg. Ben je op zoek naar een full service marketingbureau inclusief SEO teksten, linkbuilding, technische aanpassingen van je website en nog veel meer? Dankzij mijn goede samenwerking met een aantal online marketingbureaus regel je alles onder één dak. Goed geregeld!

Neem vrijblijvend contact op, stel je vraag of vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven