Tarief SEO copywriting – dit kost het

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Het tarief SEO copywriting is afhankelijk van verschillende zaken. Hoeveel teksten heb je nodig en wat is het onderwerp? Elke copywriter hanteert zijn eigen tarief, onder te verdelen in een uurprijs, projectprijs of woordprijs. Maar ja, wat kost SEO copywriting nou echt? Ik zet alle kosten op een rij.

Wat is SEO copywriting?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO copywriting is razend populair. Het gaat hier om zoekmachinevriendelijke teksten. Dat is iets anders dan normale teksten. Wil je het exacte verschil weten? SEO teksten bevatten een goede opmaak, geen taal- en spellingfouten en zijn voorzien van belangrijke zoekwoorden. Bovendien is rekening gehouden met de zoekvraag van de lezer.

Gewone teksten zijn klakkeloos geschreven. Soms staan er taalfouten in of is het voor de bezoeker (en zoekmachines) helemaal niet duidelijk waar de tekst over gaat.

SEO copywriting houdt dus alles omtrent het schrijven van SEO teksten in.

Dit is waarom SEO teksten zo belangrijk zijn

Vaak wordt voorbijgegaan aan het belang van SEO teksten. Er wordt gedacht dat normale teksten het ook wel goed doen. Niets is minder waar! SEO teksten maken zoekmachines duidelijk waar het over gaat. Bovendien zijn deze teksten van een hoge kwaliteit.

Dat is precies wat een zoekmachine zoals Google willen zien. Met goede kwaliteit teksten verschijn je hoger in de zoekresultaten. Dit betekent meer websitebezoekers en dus ook een hogere conversie.

Overtuigd van het belang van SEO teksten? Dan laat ik je nu het tarief SEO copywriting zien. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent.

Tarief SEO copywriting: van goedkoop tot duur

Wist je dat de tarieven van SEO copywriting enorm uiteenlopen? Zo kun je voor €5 een hele webpagina laten schrijven, terwijl je bij de ander misschien wel €125 voor dezelfde webpagina kwijt bent. Waar zit hem het verschil?

Allereerste kwaliteit. Niet iedereen heeft dezelfde kwaliteiten in huis. De een moet het vak nog leren terwijl de ander al 20 jaar ervaring heeft. Maar ook 20 jaar in het vak zitten zegt niet alles. Iemand kan al 20 jaar een bloemenwinkel runnen en nog steeds de benamingen van bloemen niet onder de knie hebben. Dit alles maakt het lastig om vooraf te bepalen of je kwaliteit ontvangt. Twijfel je hierover? Laten we dit samen bespreken. Ik toon je graag behaalde resultaten. Bijvoorbeeld middels deze website die in korte tijd van 10 naar 20.000 bezoekers per maand is gegaan. Of resultaten die voor opdrachtgevers zijn behaald.

Met een goede vierling voor SEO copywriting is het mogelijk om de tarieven betaalbaar te houden. Niet heel goedkoop en niet heel duur maar ergens hier tussenin. Teksten laten schrijven moet immers bij je budget passen.

Is duur beter?

Moet je een dure copywriter inschakelen? Vaak wordt gedacht dat duur beter is. Dat kun je van tevoren niet zeggen. Bij producten is het vaak zo dat aan kwaliteit een prijskaartje hangt. Bij het leveren van diensten hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Staar je dus niet op een prijs blind maar gaat direct voor kwaliteit, ongeacht wat dit kost.

Jammer voor mijzelf maar goed nieuws voor jou: ik heb niet echt lef om met hele hoge tarieven te werken. Dankzij een vlot werktempo kan ik de vaart er goed inhouden. Dit betekent meer opdrachten en hierdoor lagere kosten. Dat pakt voor jou dus goed uit.

Het uiteindelijke tarief van SEO copywriting? Een kwestie van vraag en aanbod maar ook wat de gek ervoor geeft. Wil je mij meer betalen dan mag dit natuurlijk altijd.

Wat is een normaal tarief voor SEO copywriting?

Wat een goede vraag! Zelf heb ik zeer lang met deze vraag geworsteld. Welk tarief moest ik hanteren aan wat zou ik doen wanneer men kwaliteit toe zou nemen? Ik geef eerlijk toe: in het begin schreef ik voor 1 cent per woord. Ik had helemaal geen ervaring met schrijven voor opdrachtgevers, alleen voor eigen websites. Ook moest ik nog heel veel over zoekmachine optimalisatie stimuleren. Inmiddels is de kwaliteit flink toegenomen. Ook is er voldoende kennis over SEO aanwezig. Kwaliteit leveren kost tijd, hierdoor zijn ook de tarieven gestegen. Voor 1 cent per woord kan ik niet leveren, hoe jammer je dit ook vindt. Ook nier voor 5 cent per woord, want dan ben ik al snel geneigd om de kantjes ervan af te lopen. Dat wil je natuurlijk niet.

Uiteraard heb ik mijn tarieven met andere schrijvers vergeleken. Uiteindelijk besloot ik om onder de gemiddelde tarieven te gaan zitten. Niet om anderen op stang te jagen maar omdat ik dit realistischer vond. Ik ben van mening dat ondernemen betaalbaar moet zijn en probeer op deze manier opdrachtgevers tegemoet te komen. Bovendien vind ik het niet nodig om € 200 per uur te verdienen, dan was ik wel topadvocaat geworden. Hoewel me dit een heel lastig beroep lijkt, alle respect voor.

SEO teksten laten schrijven

Wil je ook je online vindbaarheid vergroten? Hoger in Google staan? Dat geeft echt een kick hoor! Met veel van mijn eigen websites scoor ik in Google de nummer één positie. Dit heb ik ook voor veel opdrachtgevers weten te realiseren.

Natuurlijk hangt een nummer 1 positie van verschillende factoren af. Niet alleen SEO teksten spelen mee maar ook de technische kant van jouw website en je linkprofiel. Hierdoor kan ik geen nummer 1 positie in Google beloven, maar ik doe uiteraard wel mijn best.

Laat je teksten door een ervaren SEO tekstschrijver maken. Ik verwoord wat jij bedoelt, waarbij ik rekening houd met taal en spelling, leesbaarheid van de tekst en natuurlijk belangrijke zoekwoorden. Weten hoe het werkt? Neem contact op (zie contactpagina) of kijk nog even op deze website rond. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven