Sticker maken voor WhatsApp

Bijgewerkt: 11 januari 2023

WhatsApp heeft een leuke functie voor privé én zakelijk gebruik: stickers. Helaas is het aanbod beperkt en ben je aangewezen op stickerpakketen uit de App Store of van iTunes. Zelf sticker maken WhatsApp? Dit kan met behulp van een app. Ontdek hoe je WhatsApp stickers maakt en waarom het in sommige gevallen niet lukt.

Dit zijn WhatsApp stickers

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Stickers maken je whatsapp-bericht een stuk leuker en vrolijker. Deze stickers zijn vanaf 2018 beschikbaar. Hoe moet je een sticker versturen? Dit gaat heel eenvoudig:

 • Open de WhatsApp applicatie
 • Open het whatsapp-bericht
 • Tik in het typvenster op de emoticon
 • Tik rechtsonder op het sticker icoontje (een papiertje met gevouwen hoekje)
 • Selecteer een sticker

Nadat je de sticker geselecteerd hebt, verstuurd WhatsApp deze direct. Je hoeft dus niet op verzenden te tikken.

Nieuwe stickers downloaden

Standaard heeft WhatsApp een aantal stickerpakketten. Misschien vind je deze niet leuk of ben je er op uitgekeken. Je downloadt heel eenvoudig nieuwe stickers. Dit werkt zo:

 • Open een Whatsapp gesprek
 • Tik in het typvenster op de emoticon
 • Tik op het sticker icoon
 • Tik rechts op het plusje

Je ziet nu alle beschikbare stickerpakketten. Bekijk welke je leuk vindt.Tik op het download icoontje (pijltje dat naar beneden wijst). Het stickerpakket wordt automatisch gedownload en is zichtbaar in je WhatsApp gesprekken.

Externe sticker app

WhatsApp gebruikers zijn altijd op zoek naar nieuwe sticker pakketten. Wil je meer stickers, maak dan gebruik van een externe sticker app. Hier zitten wel wat nadelen aan. Zo wordt je smartphone na het downloaden van deze app overspoeld met reclame. Ook nemen dit soort apps extra ruimte in beslag. Voor dit laatste is wel een oplossing: de app downloaden, stickers installeren en de app weer verwijderen.

Apple heeft eind 2018 alle sticker apps uit de App Store gehaald. Dit komt omdat sticker apps een voorwaarde stellen: de gebruiker moet namelijk WhatsApp hebben geïnstalleerd. Een applicatie mag niet afhankelijk zijn van een andere applicatie. Inmiddels zijn er weer nieuwe sticker apps in de App Store verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de Google Play Store.

Stickers maken WhatsApp

Liever zelf een sticker maken voor WhatsApp? Dit is niet alleen leuk maar ook nog eens uniek. Stickers maken voor WhatsApp kan met de speciale applicatie Create Stickers For WhatsApp. Deze app is door de Nederlander Jesse de Gans ontwikkeld. Met stickers voor WhatsApp maak je persoonlijke stickers die je in WhatsApp berichten gebruikt.

Handleiding zelf Whatsapp sticker maken

Ga naar Google Play Store of iTunes en download de app Create Stickers For WhatsApp. Deze app is meer dan 50.0000 keer gedownload, hier herken je deze ook aan. Na het downloaden begint de installatie vanzelf. Standaard is er al een stickerpakket beschikbaar. Deze kun je aanvullen met zelfgemaakte stickers. Zelf stickers maken WhatsApp werkt zo:

 • Open de app
 • Selecteer het standaard pakket
 • Tik op het plusje om een nieuwe sticker te maken
 • Óf tik op ‘add new pack’, selecteer deze en tik dan op het plusje
 • Tik op het bewerk icoon

Er opent zich een nieuw venster. Tik je op de bovenste button, kies een foto of maak er een. Snijd deze uit en maak er een sticker van. Leuk om stickers van je huisdieren, kinderen of werkgever te maken. Let wel even op met het gebruik van andermans foto’s: dit tast de privacy aan.

Ben je klaar, tik dan onderaan op ‘add to stickerpack’. Ga terug naar je stickerpakket en tik op ‘add to Whatsapp’. Je zelfgemaakte stickers zijn nu beschikbaar in WhatsApp zelf.

Lukt het niet om zelf een Whatsapp sticker te maken? Soms moet je even goed naar de instellingen kijken. Probeer het een paar keer achter elkaar. Zo ontdek je alle functies. Mocht de app niet (goed) werken, verwijder deze en installeer hem opnieuw. Zorg dat je besturingssysteem up-to-date is.

Zelfgemaakte sticker gebruiken

Heb je de zelfgemaakte stickers volgens bovenstaande methode toegevoegd? Dan gebruik je deze zo:

 • Open een WhatsApp gesprek
 • Tik ik het typvenster op de bekende smiley
 • Je ziet nu je stickerpakket
 • Selecteer de gewenste sticker

Deze wordt nu direct verzonden. Grappig toch?

Dit blogje over stickers maken voor WhatsApp werd met plezier geschreven door SEO-tekstschrijver en influencer Bianca. Ga je voor een betere online zichtbaarheid? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven