Social media

Zichtbaar op social media. Vergroot je bereik, ga voor een betere interactie en ontvang meer volgers. Bianca is dé social media chick en help jou met een betere zichtbaarheid op Instagram, Facebook, Twitter of ander social media. Vraag naar de voorwaarden en prijzen!

Social media houdt ons dagelijks in zijn greep. Het is de ideale manier om in contact te komen en te blijven met familie, vrienden en collega’s. Er gaan geruchten rond dat de hype met betrekking tot sociaal media voorbij is. Toch laat de praktijk anders zien: dagelijks maken we nieuwe profielen aan.

Behoefte aan social media

Groeiende cijfers laten zien dat we nog steeds behoefte hebben aan social media. Hoewel Facebook vooral veel jongeren ziet vertrekken mogen WhatsApp, Instagram en YouTube in 2020 veel nieuwe gebruikers verwelkomen.

Ruim 90% van de Nederlanders heeft WhatsApp, de berichtendienst van Facebook. Ongeveer 80% van de Nederlanders heeft een Facebook account. En iets minder dan 50% is actief op Instagram. Minder populaire social media website zijn LinkedIn (4,7 miljoen), Pinterest (3,5 miljoen) en Twitter (2,8 miljoen). TikTok is en 2020 langzaam in opkomst (700.000 gebruikers).

Social media voor bedrijven

Voor bedrijven heeft social media een grote meerwaarde. Het is de ideale manier om de doelgroep te bereiken. Hierbij is het wel belangrijk om te bekijken waar de doelgroep vindbaar is. Zo heeft Facebook veel gebruikers vanaf 30 jaar oud terwijl de meeste gebruikers op Instagram tussen de 18 jaar en 40 jaar zijn.

De beste artikelen over social media

Social media is zo populair dat we elke dag weer op zoek zijn naar informatie hierover. Zoals dit bij een goede tekstschrijver hoort verdiep ik mij regelmatig in de ontwikkelingen van social media en hoe gebruikers en bedrijven elkaar op social media vinden. Hieronder de 10 laatste blogs over social media.