Zo krijg je snel volgers op Instagram

Bijgewerkt: 24 oktober 2022

Steeds meer bedrijven zijn op social media actief. Allereerst is het belangrijk om te kijken waar de doelgroep zich bevindt. Heb je besloten om voor Instagram te gaan? Op dit platform deel je foto’s, afbeeldingen en video’s. Het is minder geschikt voor het delen van nieuwsberichten of blogs.

Een nieuw account bevat nog geen volgers. Als ondernemer kom je met weinig volgers niet zo professioneel over. Meestal zijn de eerste likes afkomstig van familie, vrienden en kennissen. Lief bedoeld maar je wil je zakelijk account bedrijfsmatig over laten komen. Ik laat je zien hoe je snel wat meer volgers op Instagram krijgt.

Zakelijk of particulier account

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het maakt veel verschil of je een zakelijk of particulier account op Instagram aanmaakt. Met een zakelijk account wil je het bedrijf, merk, product of dienst promoten. Een particulier account is geschikt voor de influencer of wanneer je gewoon de aandacht opzoekt.

Let op want een particulier account is niet hetzelfde als een privéaccount. Wanneer je het account op privé zet dan kan niemand de content zien die je deelt. Ook kan niemand anders zien wie je volgt of welke volgers je hebt. Een privéaccount is niet geschikt als zakelijk account of voor de influencer.

Zo krijg je snel (meer) volgers op Instagram

Waarom zou je meer volgers op Instagram willen? Dit heeft een aantal voordelen:

  • Meer naamsbekendheid
  • Meer websitebezoekers
  • Hogere omzet

Sommige mensen doen het alleen voor de aandacht, maar dat moet niet je doelstelling zijn. Van aandacht kun je niet leven en je betaalt er ook niet je hypotheek mee. Goed, je wil dus snel volgers op Instagram. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

Interessante content delen

Je kunt natuurlijk een hoop volgers hebben maar wanneer de inhoud van je account ruk is dan verdwijnen deze volgers weer. Geef anderen een reden om jou te volgen. Wanneer je de ene dag een foto van je ontbijt, de andere dag iets over je kapotte auto en een dag later je uitstapje toont is dit niet echt een inspiratie voor anderen.

Zorg dat je account ergens over gaat. Bedenk een onderwerp, bijvoorbeeld vakantie, gezonde voeding, beleggingen, natuur, sport of iets anders. Bouw je account rondom dit onderwerp langzaam op. Je trekt dan vanzelf mensen aan die aansluiting vinden bij dit onderwerp.

Volg gelijkwaardige accounts

Wil je snel volgers op Instagram dan moet je interesse in anderen tonen. Social media is namelijk tweewegverkeer. Jij geeft aandacht, diegene besteedt aandacht aan jou. Zoek wat gelijkwaardige accounts, bijvoorbeeld met hetzelfde onderwerp. Volg deze accounts en de kans is groot dat ze jou opmerken en misschien wel terug volgen.

Laat je gezicht zien, maar niet te vaak

Op Instagram draait het allemaal om afbeeldingen of video’s. Instagram is dan ook heel visueel ingesteld. Het is natuurlijk leuk om allerlei plaatjes rondom je hoofd onderwerp te tonen, maar laat af en toe ook je gezicht zien. Je volgers willen namelijk weten wie of wat zich achter het account bevindt.

Overdrijf het echter niet, er zijn namelijk ook heel wat mensen die dagelijks een selfie delen. Leuk voor jezelf en je zal zou ook vast trots op je zijn, maar je komt wel over als iemand met een te groot ego. Dit soort accounts zie je dan ook amper groeien.

Zorg dat je er goed op staat

Als je dan toch een foto van jezelf plaatst, zorg er dan voor dat je er perfect opstaat. Je hoeft geen fotomodel ze zijn maar een verzorgd uiterlijk is zeker een pre. Vrouwen: draagt bij voorkeur make-up en verzorg je kapsel. Wissel af met kleding. Mannen: geen stoppelbaard, vieze bril of vettig haar.

Ben je ouder dan 40 jaar? Maak nooit een foto van onderaf, hierdoor zie je er dikker en ouder uit. Houd de fotocamera op ooghoogte of iets daarboven. Maak je toch een foto van onderaf, zorg dan dat je niet met je neus bovenop de camera zit. Rimpels en extra huid is dan al snel zichtbaar.

Reageer op anderen

Het is belangrijk om op je volgers te reageren. Plaatsen ze een reactie dan zeg je iets terug. Desnoods alleen maar een like, maar laat zien dat je hun reactie hebt opgemerkt. Verder reageer je af en toe ook op mensen die jou niet volgen. Kijk eens bij wat populaire hashtags en reageer op een aantal posts. Middels een like of een reactie, het kan allebei. Let op dat je dit niet te vaak achter elkaar doet want anders kan Instagram je account blokkeren.

Maak je profiel volledig

Sommige mensen vergeten om hun profiel helemaal in te vullen. Half ingevulde profielen zijn niet zo interessant. Vul niet alleen je naam in en voeg een profielfoto toe, ook vul je de bio in. Laat zien wie je bent, wat je doet of waar je voor staat. Plaats eventueel een link naar je website, hiermee creëer je extra websitebezoekers.

Zet je account op openbaar

Hoe krijg je snel volgers op Instagram? Lees bovenstaande tips en ga hiermee aan de slag. Als laatste tip: je account moet op openbaar staan. Veel mensen hebben hem op privé staan en vragen zich af waarom ze niet meer volgers krijgen.

Zo zet je het account op openbaar:

  • Open de Instagram app
  • Tik rechtsboven op het menu (drie streepjes)
  • Ga naar Instellingen
  • Tik op Privacy
  • Zet de schakelaar bij Privéaccount op grijs

Is de schakelaar groen? Dit betekent dat het account op privé staat. Je maakt het openbaar door de schakelaar op grijs te zetten. Altijd even controleren!

Instagramvolgers kopen

Kun je ook Instagram volgers kopen? Ja dat kan maar is af te raden. Ten eerste zijn er veel oplichters actief. Je gaat bijvoorbeeld voor een pakket van 1000 volgers, betaalt hiervoor en krijgt er niets voor terug. Wees hier dus voorzichtig mee.

Ten tweede kan Instagram je betrappen. Wanneer je gebruik maakt van software om aan volgers te komen is de kans groot dat je account geblokkeerd wordt. Als laatste zou je geen volgers moeten kopen omdat je vaak buitenlandse accounts krijgt toegevoegd. Dit soort accounts herken je direct: meer dan 15.000 volgers en per post iets van 50 likes. Dan weet je dat het in veel gevallen om een nepaccount of gekochte volgers gaat. Overigens kan het ook dat de content die je deelt niet interessant genoeg is, dan krijg je ook heel weinig likes en reacties.

Zichtbaar op social media

Heb je moeite om snel meer volgers op Instagram te krijgen? Wil je meer opvallen? Laat Instagram content maken. Afbeeldingen zijn vaak auteursrechtelijk beschermd en moet je zelf verzorgen. Maar de begeleidende tekst kan het verschil maken tussen veel of weinig interactie. Laat dit soort teksten creëren, ook nog eens tegen een voordelige prijs. Vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven