SiteGuru review: een eerlijke mening

Bijgewerkt: 7 november 2022

Misschien scoort je website goed in Google, maar kan dit naar jouw mening beter. Of heb je er moeite mee om een (nieuwe) site hoger te laten ranken. Je reden ook is, er zijn verschillende tools die een site-audit uitvoeren.

Een complete site audit controleert het design, gebruikservaring, SEO, CRO en de processen van lead generation. Wanneer je het over zoekmachineoptimalisatie hebt moet je voor een SEO audit gaan.

SiteGuru is een tool die SEO audits uitvoert, geheel geautomatiseerd. Je doet onderzoek naar de prestaties van je website en gaat met verbeterpunten aan de slag. Hoe betrouwbaar is SiteGuru, wat kost het en is het een aanrader? In deze SiteGuru review lees je de eerlijke mening van een marketeer.

Geen tijd om de hele review te lezen?

  • SiteGuru is een SEO audit-tool
  • Het is in vergelijking met alternatieven betrekkelijk duur
  • SiteGuru is geschikt voor startende ondernemers en kleine marketeers
  • Het is minder geschikt voor grote marketingbureaus

Een kort overzicht van SiteGuru

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SiteGuru is een veelgebruikte SEO tool die de prestaties van je website meet en vertelt hoe je meer verkeer krijgt. Deze tool is makkelijk in gebruik, ook voor absolute beginners. Er wordt geen moeilijke vakjargon gebruikt, waardoor het mogelijk is om je website zelf te verbeteren.

SiteGuru wordt voornamelijk door beginnende marketeers en webmasters gebruikt. Maar ook ervaren marketeers vinden hier ondersteuning in.

Wat doet SiteGuru precies? Deze website-monitoringtool crawlt opgegeven websites automatisch. Het zoekt naar gebroken links, ontbrekende titels of tussenkoppen, of je bij afbeeldingen gebruik maakt van alt tags, wat de laadsnelheid van je website is en nog veel meer.

Dankzij deze tool komen er diverse problemen aan het licht. Een van die problemen kan ervoor zorgen dat je website minder goed in Google vindbaar is. SiteGuru helpt je deze problemen oplossen.

SiteGuru review: het gebruik van deze tool

Voor een bedrag vanaf $ 29 (prijspeil november 2022) maak je gebruik van SiteGuru. De eerste 14 dagen mag je deze tool gratis uitproberen.

Als ervaren SEO tekstschrijver én marketeer maak ik gebruik van verschillende SEO tools. Ze ondersteunen mijn werkzaamheden. Natuurlijk heb ik SiteGuru uitgeprobeerd, en ik geef graag mijn mening over deze tool.

De gebruikersinterface is erg praktisch. Het crawlen van je website(s) gebeurt automatisch en op regelmatige basis. Dit hoef je niet handmatig te doen. De tool creëert een complete SEO takenlijst. Alles staat overzichtelijk ingedeeld. Het is een kwestie van klikken op het juiste onderdeel, makkelijker kunnen ze het niet maken.

Voordelen van SiteGuru

Natuurlijk heb ik de tijd genomen om SiteGuru te beoordelen. Eerst bespreek ik de voordelen.

Koppelen met GA en GSC

Een van de grootste voordelen van SiteGuru is dat je deze tool eenvoudig koppelt aan Google Analytics en Search Console. Zo haal je altijd actuele en relevante data van je site op. De tool verwerkt dit in de site audit.

Duidelijke rapportages

Met SiteGuru vertrouw je altijd op duidelijke rapportages. Elk rapport is voorzien van een zeer gedetailleerde uitleg over de gevonden problemen en wat je kunt doen om je site te verbeteren.

Houd veranderingen bij

Je bent met de praktische tips van SiteGuru aan de slag gegaan, maar heeft dit ook het gewenste effect? Dankzij deze tool houd je veranderingen bij.

Dit zijn de SiteGuru nadelen

Wanneer je behoefte hebt aan een zoektermenonderzoek dan is SiteGuru hier niet de geschikte tool voor. Het crawlen van de site gaat betrekkelijk langzaam, vooral wanneer je een nieuwe site toevoegt.

Veel problemen die worden weergegeven hebben geen invloed op je SEO-score. Bijvoorbeeld het toevoegen van meta-beschrijvingen. Een metabeschrijving bepaalt niet je positie in de organische zoekresultaten. Maar het kan wel de klikratio verhogen. De alt-beschrijvingen bij afbeeldingen doe je vooral vanuit praktische overwegingen, omdat het de gebruikservaring verhoogt. Maar ook dit is niet van invloed op je ranking.

SiteGuru lijkt een complete SEO tool maar het haalt ook punten aan die helemaal niet relevant zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Over de prijs (en die is best wel pittig)

Voor $ 29 per maand voer je een site-audit over twee websites uit. Ga je voor 10 websites dan betaal je $ 49 per maand. En voor een stevig bedrag van $ 149 houd je 50 websites bij.

Dat je zoveel mensen SiteGuru ziet aanbevelen heeft met affiliate marketing te maken. Wie een nieuwe betalende klant aanbrengt krijgt een klein percentage van de verkoopprijs als beloning. In deze SiteGuru review wordt geen gebruik gemaakt van affiliate linkjes. De review is geheel vrijwillig en objectief tot stand gekomen.

Tip: in Appsumo vind je SiteGuru voor een eenmalige investering van $ 49. Hierbij heb je levenslange toegang tot SiteGuru. Het nadeel hiervan is dat je slechts één website tot maximaal 500 pagina’s kunt monitoren. Het is dus ongeschikt voor marketeers.

Vergelijkbare alternatieven

SiteGuru is natuurlijk niet de enige SEO crawler software. Vergelijkbare en soms betere alternatieven zijn:

  • ScreamingFrog – uitgebreider dan SiteGuru
  • Sitechecker.pro – eenvoudige tool dat een gedetailleerd SEO-audit rapport genereert
  • Semrush – richt zich op SEO, concurrentieanalyse en zoektermenonderzoek
  • Hexometer – volgt de prestaties van je website, vergelijkbaar met SiteGuru maar dan goedkoper
  • ContentKing – helpt structuur in de site aan te brengen en volgt wijzigingen
  • Deepcrawl – geeft inzicht in technische problemen van de website en verbeterpunten

Conclusie SiteGuru: voor wie is het geschikt?

Voor startende ondernemers, webmasters en kleine marketeers is SiteGuru een goed begin. Het is gebruiksvriendelijk, is duidelijk en helder en biedt SEO handvatten. Gezien de prijs is het voor kleine ondernemers een stevige investering.

Naar mijn persoonlijke mening is SiteGuru niet geschikt voor grotere marketingbureaus. Met een maximum van 50 websites zou ik deze tool nooit gebruiken. Na de proefversie heb ik hier dan ook vanaf gezien.

Bij vergelijkbare alternatieven kun je een ongelimiteerd aantal websites bijhouden. Bovendien gaat de SEO-audit bij sommige van deze tools veel dieper. Daar komt nog bij dat een aantal alternatieven beduidend goedkoper zijn. Mijn conclusie is dan ook: SiteGuru is leuk voor marketeers met weinig ervaring, maar voor de grote spelers zijn er betere alternatieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven