Sitedeals tekstschrijver: tips om voor de beste te gaan

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Is het inhuren van een Sitedeals tekstschrijver verstandig? Ja, maar alleen wanneer je hier de juiste tekstschrijver uitpikt. Want iedereen weet dat er ook veel studenten of beginnende schrijvers op dit platform actief zijn. Niet direct een probleem want ook de startende tekstschrijver verdient een kans. Toch blijft het zaak om de prijs-kwaliteitverhouding goed in de gaten te houden.

Wat is Sitedeals?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Sitedeals is een platform voor webmasters. Het is onderverdeeld in een marktplaats met veiling en webmasterforum. Wat je hier tegenkomt? Voornamelijk tekstschrijvers, online marketingbureaus (SEO specialisten), webdesigners maar ook opdrachtgevers.

Een Sitedeals tekstschrijver vinden is niet moeilijk: er is veel aanbod. De kunst is om niet alleen naar de prijs te kijken maar vooral op de kwaliteit te letten. Want hierin vind je heel veel verschil. Van startende Sitedeals tekstschrijver tot professional: aan jou de keuze.

Dit kost een Sitedeals tekstschrijver

Neem er wat advertenties bij en je komt uit op het gemiddelde tarief van de Sitedeals tekstschrijver. Veel tekstschrijvers bieden hun diensten voor 1 tot 2 cent per woord aan. Dit is natuurlijk helemaal niet duur! Voor een tekst van 500 woorden betaal je tussen de € 5 en € 10. Daar loop jij als webmaster of ondernemer wel warm voor. Of het een verstandige keuze is, daar heb ik het later over.

Eerst even door naar de rest van de Sitedeals tekstschrijvers. Want er zijn er ook een aantal die een tarief vanaf 3 cent per woord hanteren. Een enkeling gaat niet voor een woordprijs maar voor een vaste prijs per tekst of een uurtarief.

Sitedeals tekstschrijver: zo zit het met de kwaliteit

Goed, op Sitedeals vind je over het algemeen goedkope tekstschrijvers. Hoe zit het dan met de kwaliteit, want dat is namelijk ontzettend belangrijk. Alleen met de beste kwaliteit SEO teksten verschijn je hoog in de zoekresultaten van zoekmachines. En iedereen weet: een hoge positie levert je meer websitebezoekers op. Juist daarom is het zo belangrijk om voor een goede kwaliteit te gaan. Krijg je die ook bij een Sitedeals tekstschrijver?

Ja en nee. Ja je krijgt een goede kwaliteit wanneer je een Sitedeals tekstschrijver vindt die zich gespecialiseerd heeft in SEO schrijven en ook voldoende ervaring heeft. Dit soort schrijvers is over het algemeen wat duurder.

Nee, voor een heel laag bedrag kun je niet altijd de beste kwaliteit verwachten. Een Sitedeals tekstschrijver kan namelijk absolute beginner zijn of om uit te proberen. Het kan dus dat de goedkoopste teksten niet aan je verwachtingen voldoen. Helaas kun je dit van tevoren niet inschatten en is het een kwestie van uitproberen.

Waarom Sitedeals soms toch een goede keuze is

Wist je dat er op Sitedeals een aantal tekstschrijvers actief zijn die uitstekende kwaliteit leveren? Ook nog eens tegen een goede prijs? In de periode 2017-2019 heb ik best veel geadverteerd op Sitedeals. Ik was toen wel een van de duurdere tekstschrijvers maar het was een mooie manier om een netwerk uit te breiden.

Kijk even goed op Sitedeals rond, met een groot aanbod aan tekstschrijvers vind je vast wel iemand die bij je past. Iemand die ook nog eens een goede kwaliteit levert. Wees kritisch in je keuzes aan bedenk of een investering zich wel terugverdient. Dan moet je zeker dat pareltje vinden.

Mijn ervaring met Sitedeals tekstschrijvers

Eerst schreef ik in opdracht van anderen en online marketingbureaus. Later kreeg ik het zo druk dat de opdrachten binnenstroomden. Twee keer kreeg ik een opdracht van 5000 teksten binnen. Je kunt je voorstellen dat ik dit niet alleen kan schrijven dus ging ik op zoek naar wat extra handen.

Een Sitedeals tekstschrijver is meestal voordelig. Ik heb verschillende tekstschrijvers op Sitedeals benaderd en een proeftekst laten schrijven. Helaas viel de kwaliteit bij allen flink tegen. Misschien een momentopname maar ik had op dat moment dus flinke pech. Ook jammer want buiten Sitedeals kon ik niemand vinden die minder dan € 100 per tekst vraagt. Omdat ik met mijn tarieven hieronder zit is het geen doen om meer te betalen. Uiteindelijk heb ik de opdrachten dus bij een marketingbureau neer moeten leggen.

Een Sitedeals tekstschrijver inhuren

Hoe werkt dat eigenlijk, een Sitedeals tekstschrijver inhuren? Vaak neem je via een privé bericht contact op. Er zijn niet veel Sitedeals tekstschrijvers met een eigen website. Het nadeel hiervan is dat je communiceert via Sitedeals of soms een Hotmail- of Gmail- adres krijgt. Zonder te weten met wie je zaken doet.

Soms ontvang je een btw-factuur maar in andere gevallen ook niet. Dit maakt dat bepaalde kosten niet aftrekbaar zijn. Zonder officiële factuur kun je immers niet aantonen dat je voor een dienst betaald hebt. Denk hier dus goed over na voordat je een Sitedeals tekstschrijver inhuurt.

Direct contact met een ervaren SEO tekstschrijver? Vraag informatie of de vrijblijvende tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven