SEOUX tekstschrijver: online zichtbaar en een hoge conversie

Bijgewerkt: 4 augustus 2022

De SEO-UX tekstschrijver. Iemand die ervoor zorgt dat je meer zoekverkeer naar je website trekt én een hogere conversie realiseert. Ontdek alles over de SEO-UX tekstschrijver/ copywriter en waarom dit de beste investering van 2022 is!

SEO tekstschrijvers en UX tekstschrijvers

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer je op zoek gaat naar een tekstschrijver voor je website of webshop heb je simpelweg 2 keuzes:

  • SEO tekstschrijver
  • UX tekstschrijver

In Nederland kom je zelden een SEOUX tekstschrijver tegen, waarschijnlijk omdat die term vrij onbekend is. Hieronder lees je wat een SEOUX tekstschrijver precies is.

SEO-UX tekstschrijver betekenis

SEO-UX is een samenvoeging van SEO en UX. Kijk maar eens wat deze twee afkortingen betekenen:

  • SEO: Search Engine Optimization
  • UX: User expercience

SEO kun je vertalen naar zoekmachine optimalisatie. Dit zijn technieken om een website hoger in zoekmachines te krijgen. UX staat voor gebruikservaring oftewel belevenis. Het is de manier waarop iemand een bezoek aan de website of een product of dienst beleeft.

Een SEO tekstschrijver is helemaal gericht op een goede vindbaarheid in zoekmachines. Dit is natuurlijk hartstikke goed want meer websitebezoekers betekent ook meer potentiële klanten of opdrachtgevers.

Een UX tekstschrijver zorgt ervoor dat teksten goed converteren. Dit doet de tekstschrijver door de websitebezoeker dolenthousiast te maken.

Een SEO-UX tekstschrijver combineert beide technieken: een goede vindbaarheid in zoekmachines én teksten die converteren.

Dit is het eindresultaat

Stel nu dat je een SEO tekstschrijver vindt die teksten schrijft die Google goed indexeert en waardeert. Je staat met je teksten bovenaan in de zoekmachines. Een eerste positie in Google levert je 24% tot soms wel 45% van het zoekverkeer op. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar wanneer de teksten op je website niet overtuigend genoeg zijn dan gebeurt er vrij weinig.

Hetzelfde geldt voor een UX tekstschrijver. Deze creëert geweldige teksten die de lezer enthousiast maakt, overtuigt en overhaalt. Maar de UX tekstschrijver weet niet hoe deze meer bezoekers naar een website kan trekken.

Het eindresultaat van de SEO-UX tekstschrijver: meer websitebezoekers en een hogere conversie.

Kosten van een SEOUX tekstschrijver (prijs)

Wanneer je voor een SEO tekstschrijver en UX tekstschrijver inéén gaat, oftewel een SEOUX copywriter, dan moet dat wel ontzettend duur zijn. Je betaalt immers voor twee diensten. Toch?

Nee hoor, hier klopt helemaal niets van. Een SEOUX tekstschrijver inhuren betekent echt niet dat je dubbel zoveel betaalt. De SEOUX tekstschrijver is namelijk gespecialiseerd in SEO en UX tegelijkertijd. Dit betekent dat je deze twee diensten ook tegelijkertijd afneemt en dat tegen één prijs.

Maar goed, wat moet een SEOUX tekstschrijver dan kosten? De tarieven van tekstschrijvers wisselen sterk. Je hebt er die voor een tientje aan de slag gaan maar ook die meer dan € 200 voor een enkele tekst vragen. Waarbij de kwaliteit of effectiviteit helemaal niet garant staat.

Deze SEOUX tekstschrijver hanteert reële tarieven. Simpelweg omdat ondernemen betaalbaar moet blijven. Vind jij dit ook een mooie gedachte? Hoe dan ook, voor een bedrag waar je blij van wordt ontvang je een goede en converterende SEOUX tekst. Dit geldt voor blogs of artikelen, maar ook wanneer je iets anders nodig hebt. Gaat het om een ingewikkelde teksten of een tekst voor de homepage, dienstenpagina of over ons pagina dan geldt soms een andere prijs. Deze prijzen vraag je gewoon op!

Een SEOUX tekstschrijver inhuren

Het inhuren van een SEOUX tekstschrijver is heel eenvoudig. Bedenk eerst waar je teksten, artikelen of blogs voor nodig hebt. Is dit voor een bedrijfswebsite, een webshop, informatieve site of iets anders? Dit maakt namelijk verschil in de werkwijze. Want het overtuigen en overhalen van zakelijke klanten (B2B) is heel iets anders dan met consumenten communiceren.

Direct een SEOUX tekstschrijver inhuren of liever eerst wat informatie ontvangen? Neem contact op of gebruik de contactbutton hieronder. Eenvoudiger en leuker kunnen we het niet maken (ik lijk nu net de belastingdienst).

Met een hartelijke schrijfgroet,
Bianca


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven