SEO websites: de beste voorbeelden & tips

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

SEO websites zijn beter vindbaar in zoekmachines. Herken jij SEO websites? Deze lijken op het eerste oog op alle andere sites maar er is toch een groot verschil. Er is aandacht besteed aan technische optimalisatie, linkbuilding maar bovenal content.

SEO betekenis – een duidelijke uitleg

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Zullen we eerst eens gaan kijken naar de SEO betekenis? SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands mag je dit vertalen naar zoekmachine optimalisatie. Dit woord zegt eigenlijk wel waar SEO voor staat: de website optimaliseren voor zoekmachines.

Maar er wordt toch altijd gezegd dat SEO websites niet bestaan? Dat je een website niet voor zoekmachines moet optimaliseren?  Ja en nee. Mensen bedoelen eigenlijk dat je geen verboden technieken moet toepassen, want dan ben je teveel met zoekmachines bezig.

Zo zien SEO websites eruit

Hoe herken je SEO websites? Om eerlijk te zijn: helemaal niet. Aan de buitenkant ziet een SEO website er net zo uit als elke andere willekeurige website. Van binnen en aan de achterkant is er wel van alles aangepast.

Dankzij verschillende technieken scoren SEO websites hoger in zoekmachines. Doe maar eens een willekeurige zoekopdracht in Google. Alle websites die bovenaan staan betreft SEO websites. Nou ja, bijna allemaal dan. Wanneer de concurrentie op een bepaald zoekwoord erg laag is dan komen ook slechte websites bovenaan drijven. Dit zijn dus goede SEO websites voorbeelden.

Waarom SEO toepassen?

SEO websites zijn razend populair. Eigenlijk wil iedereen wel een SEO website hebben. Waarom? Omdat dit soort websites een hogere positie in de organische zoekresultaten krijgt. Hoe hoger een website scoort, hoe hoger het aandeel zoekverkeer dat deze ontvangt.

In welke branche of niche je ook zit, er is altijd concurrentie. Van stevige en geduchte concurrentie tot de enkele lokale ondernemer. Je kunt er niet omheen: met een nieuwe website staat de concurrent boven jou. Wanneer je SEO toepast is het mogelijk om allereerst kleine concurrenten te verslaan. Op den lange duur versla je ook de grote concurrenten. Hoewel dit niet in alle gevallen mogelijk is, dit hangt ook van je budget af.

Hoe kan je SEO verbeteren?

Misschien pas je nog helemaal geen SEO toe of wordt het tijd om dit te verbeteren. Hoe kan je jouw SEO verbeteren? Dit kan aan de hand van onderstaande tips:

  • Zorg voor een snelle laadtijd van de website
  • Maak je website mobielvriendelijk
  • Ga voor een maximale gebruikerservaring
  • Plaats relevante en goede content
  • Vermijd duplicate content

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waarmee je de SEO verbetert. Zo maken SEO websites vaak gebruik van linkbuilding. Dit is een methode waarbij je andere websites een linkje naar jouw website laat plaatsen. Zo bouw je een linkprofiel op, een van de meer dan 200 factoren waar Google naar kijkt.

SEO websites: wat kost dat?

Het is een feit, SEO websites zijn niet goedkoop. Grote bedrijven steken hier duizenden euro’s in. Maar dat is nog niet alles, want eenmalig SEO toepassen werkt niet. Het algoritme van zoekmachines verandert regelmatig. Dit betekent dat je de website hier continu op aan moet passen. Ook is het belangrijk dat de website actief blijft.

Meegaan met de nieuwste trends en actief blijven, dat zijn SEO websites. Vaak zit hier een online marketingbureau/ internetbureau achter. De kosten: tussen de € 200 en meer dan € 5000 per maand. De grootste winnaars zijn de SEO websites met het meeste budget.

Kan ik zelf SEO websites maken?

Je hebt gezien dat SEO websites best wel duur zijn. De vraag is of je hierop kunt besparen, bijvoorbeeld door een hoop zelf te doen. Het is heel goed mogelijk om zelf SEO websites te maken (of een enkele, net wat je nodig hebt).

Voordat je aan de slag gaat is het wel belangrijk wat je voor een SEO website nodig hebt. Dat is in ieder geval een goed verzonnen domeinnaam, een mooi design en een hoop teksten. Want daar begint een website mee. SEO teksten zorgen voor een goede online vindbaarheid. De juiste SEO tekstschrijver weet hier ook nog eens converterende teksten van te maken.

Zelf doen met hulp van een SEO tekstschrijver

Ga je voor een of meerdere SEO websites? Bespaar op de kosten en ontwerp je eigen website. Dit kan heel goed met het praktische CMS WordPress. Iedereen kan een WordPress website in elkaar zetten. Wil je een uniek design dan moet je wel bij een webdesigner aankloppen. Dit geldt ook voor bepaalde functionaliteiten. Echter, een basis WordPress website kost je niets (behalve dan de hostingkosten).

Teksten schrijf je zelf maar nog beter: dit laat je doen. Zo maak je pas echt een goede start. Hierna pak je de contentmarketing zelf op. Of je huurt af en toe een SEO tekstschrijver in.

Zullen we samen bekijken hoe we jouw SEO website naar een hoger niveau tillen? Neem vrijblijvend contact op (direct de tarievenkaart aanvragen mag ook).


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven