SEO vriendelijke teksten

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Met SEO vriendelijke teksten verhoog je jouw positie in zoekmachines. Dat is fijn, want bovenaan in zoekmachines staan betekent meer websitebezoekers en hiermee ook een hogere conversie. Dat is tenslotte wat je wil! Heb je zelf al zitten werken aan SEO vriendelijke teksten? Waarschijnlijk heb je gemerkt dat dit best lastig is. Gelukkig is er een redder in nood: de SEO tekstschrijver.

Korte uitleg SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voordat je overgaat op SEO vriendelijke teksten is het wel zo handig om te weten wat SEO is. Dit staat voor zoekmachineoptimalisatie. Hieronder vallen een aantal technieken om de website te optimaliseren voor zoekmachines.

Simpelweg bestaat SEO uit drie belangrijke pijlers:

  • technische optimalisatie
  • linkbuilding
  • content

Vooral dat laatste is belangrijk: content. Nu wordt er door sommigen beweerd dat SEO vriendelijke teksten niet bestaan. Onzin want er is wel degelijk verschil tussen SEO vriendelijke teksten en slecht geschreven teksten.

De betekenis van SEO teksten

Hoe ziet een SEO tekst er uit en wat kun je ermee? Je hebt twee soorten teksten: SEO teksten en normale teksten. De eerste is mooi geschreven, lekker leesbaar en bevat een aantal belangrijke zoektermen. Een normale tekst kan veel fouten bevatten, leest niet zo lekker en bevat geen zoektermen. Hierdoor weet de zoekmachine niet zo goed waar de tekst over gaat. Bovendien beoordeelt de zoekmachine een tekst op kwaliteit.

Natuurlijk is een zoekmachine geen meester of juf van de basisschool maar dankzij een modern algoritme zijn zoekmachines steeds beter in staat om teksten op kwaliteit te beoordelen.

Het effect van SEO vriendelijke teksten

Websites met SEO vriendelijke teksten scoren beter in zoekmachines, dat is een feit. Zelfs wanneer de website zegt geen gebruik te maken van SEO vriendelijke teksten. Het is namelijk de zoekmachine die uitmaakt wat goed genoeg is. En ja, ook een willekeurig geschreven tekst kan zomaar zoekmachine vriendelijk zijn.

Het effect van SEO vriendelijke teksten is groot. Een eerste positie in de zoekresultaten levert je 25% tot 45% van het zoekverkeer op. Wanneer je op de tweede positie staat dan ontvang je tussen de 11% en 15% van al het zoekverkeer. Een derde positie levert nog minder op. Wanneer je op positie vijf of verder staat dan ontvang je minder dan 1%.

Dit laat zien waarom zoekmachinevriendelijk teksten zo belangrijk zijn.

Het nadeel van slecht geschreven teksten

Je hebt geen zin in SEO vriendelijke teksten. Omdat iemand je verteld heeft dat dit onzin is of omdat je er niet in wil investeren. Daarom plaats je normale teksten op je website (of webshop). Wat gebeurt er? In principe helemaal niets. Zoekmachines indexeren je website en vinden de nieuwe teksten. Omdat er geen gebruik is gemaakt van zoekmachine optimalisatie begrijpen de zoekmachines niet zo goed waar de tekst precies over gaat.

Het gevolg: de tekst of de pagina kan niet gekoppeld worden aan een zoekopdracht. Hierdoor verschijnt je pagina niet bovenaan in de zoekresultaten. Concurrenten met SEO vriendelijke teksten staan wel boven jou. Dat is dus het nadeel van slecht geschreven teksten.

SEO vriendelijke teksten: wat kost dat?

Natuurlijk kun je zelf SEO vriendelijke teksten schrijven. De vraag is echter of je ook weet hoe dit moet. Ik ben in het verleden wat tekstschrijvers tegengekomen die SEO proof teksten beloven terwijl ze helemaal niet weten hoe dit moet. Waarom eigenlijk? Omdat er ontzettend veel vraag is naar SEO teksten. Daar waar veel vraag is komt er ook veel aanbod. Logisch, iedereen wil er een graantje van meepikken.

Het tweede probleem: de kosten. Ook weer een kwestie van vraag en aanbod. Hierdoor betaal je in veel gevallen meer dan € 100 voor een SEO vriendelijke tekst. In sommige gevallen lopen de kosten op tot meer dan € 200 per tekst!

Tip 1: ga voor een SEO tekstschrijver die goed vindbaar is in zoekmachines.

Tip 2: een SEO vriendelijke tekst hoeft bij mij echt niet meer dan € 100 te kosten.

„Ondernemen moet betaalbaar blijven“. Vind je dit een mooi idee? Ik ook! Daarom laat ik zien dat SEO vriendelijke teksten helemaal niet duur hoeven te zijn. Voor een stuk minder dan € 100 gaan we je website voorzien van goed geschreven SEO teksten.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Hoe werkt dat, het inhuren van een SEO tekstschrijver? Heel eenvoudig: je neemt contact op en vertelt wat je nodig hebt. Of je vraagt direct de tarievenkaart aan. Deze is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Daarna bekijken we samen hoe we je website hoger in Google krijgen. Maar ook hoe we websitebezoekers enthousiast krijgen, zodat ze graag nog een keer terugkomen. Want ook dat zijn SEO vriendelijke teksten.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven