SEO tekstschrijver vacature – online solliciteren

Bijgewerkt: 13 september 2022

Bekijk online de SEO tekstschrijver vacature. Wil je aan de slag als tekstschrijver (copywriter)? Een uitdagende baan met veel vrijheid. De meeste tekstschrijvers werken als zzp’er. Werk je liever voor een tekstbureau, dan past de SEO tekstschrijver vacature helemaal bij jou.

Bianca Walraven is momenteel op zoek naar een of meerdere (SEO) tekstschrijvers. Enige ervaring én inschrijving KvK vereist.

Vind jij het leuk om dagelijks tot wekelijks blogs, productomschrijvingen of nieuwsberichten te schrijven? Durf je het aan om een interview af te nemen en dit uit te werken? Of ben je iemand die zich helemaal op social media posts richt? Wat je kennis, ervaring of interesse ook is, ik nodig je uit om te solliciteren.

Stuur je sollicitatie inclusief contactgegevens, eventuele opleidingen en ervaring naar: info@biancawalraven.nl, ovv ‘sollicitatie’. Vergeet niet je gewenste tarief mee te sturen.

Vacatures SEO tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat kun je verwachten van een SEO tekstschrijver vacature? Het gaat hier om een vacature waarin om een tekstschrijver of copywriter wordt gevraagd. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven onderscheid maken tussen een tekstschrijver of copywriter. Met tekstschrijver wordt vaak iemand bedoeld die teksten voor websites schrijft. De copywriter schrijft mogelijk ook reclameteksten (advertentiemateriaal).

Vacatures SEO tekstschrijver vind je op verschillende websites. Dit zijn onder andere de websites van Indeed en NationaleVacaturebank. Daarnaast vind je vacatures bij werk.nl en het uitzendbureau, hoewel het aanbod hier zeer laag is.

Online contentmarketeer, SEO tekstschrijver of blogger

In vacatures wordt vaak gevraagd om een online contentmarketeer, SEO tekstschrijver of een blogger. Weet je het verschil tussen deze drie? Een online contentmarkteer houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van SEO teksten maar ook het bijhouden van sociale media. Mogelijk moet je als contentmarketeer ook websites voorzien van de juiste content.

Een SEO tekstschrijver creëert teksten voor websites en webshops. Hierbij is het belangrijk dat de teksten zoekmachinevriendelijk zijn. Een blogger schrijft op een aantrekkelijke en soms humoristische manier voor websites. Een blog is persoonlijker dan een informatieve tekst. Uiteraard moet een blog SEO proof zijn.

Wat verdient een SEO tekstschrijver?

Ben je als SEO-tekstschrijver in loondienst, dan verdien je minimaal het minimumloon. Bij een werkweek van 36-38 uur loopt het loon tot meer dan € 2000 per maand op. Houd er rekening mee dat de SEO-tekstschrijver vacature niet altijd een fulltimebaan betreft. Vaak gaat het om werk van 24-32 uur per week. Natuurlijk zijn er ook vacatures te vinden voor 36-40 uur per week.

Wist je dat je als zelfstandig werkende SEO tekstschrijver (zzp’er) veel meer kan verdienen? Afhankelijk van het aantal opdrachtgevers en het uurloon of de woordprijs lopen de inkomsten op tot meer dan € 3000 per maand. Dit loon is echter alleen weggelegd voor de betere tekstschrijvers (copywriters).

Online solliciteren: zo doe je dat

Hoe werkt dat eigenlijk, online solliciteren op een baan als tekstschrijver of copywriter? Dit is helemaal niet moeilijk. Bekijk verschillende vacatures en selecteer datgene waar je interesse in hebt. Bekijk de functieomschrijving en functie-eisen. Het is vooral belangrijk dat je aan de functie-eisen voldoet.

Vaak wordt om een bepaalde opleiding of diploma gevraagd. Als tekstschrijver moet je ook zelfstandig kunnen werken, creatief zijn en nauwkeurig te werk gaan. Afhankelijk van de eisen heb je verstand van Word, HTML en css. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal.

Online solliciteren? Bekijk de uiterste reactie datum. Zorg dat je voor deze datum reageert. Stuur met je sollicitatie de volgende zaken mee:

  • sollicitatiebrief (online)
  • curriculum vitae

Deze dingen verzend je naar het vermelde e-mail adres. Heb je nog vragen over de inhoud van de vacature? Stel je vraag via de e-mail of neem telefonisch contact op. Contactgegevens staan altijd onderaan de vacature vermeld. Vind je geen contactgegevens, dan kun je deze vaak wel online terugvinden.

Zelf een tekstbureau beginnen

SEO tekstschrijver vacatures zijn zeer gewild. Je hebt dan ook een grote kans dat iemand je voor is. Of dat iemand over meer kennis en ervaring beschikt. Hoe dan ook, het is niet altijd even gemakkelijk om een baan als SEO-tekstschrijver te vinden.

Heb je er al eens aan gedacht om zelf een tekstbureau te beginnen? Ook als eenmanszaak start je een tekstbureau, vaak noem jij jezelf dan een SEO tekstschrijver. Starten als zzp’er is helemaal niet moeilijk. Je hebt weinig bedrijfsmiddelen nodig: een bureau en computer of laptop is meer dan voldoende.

Misschien heb je behoefte aan extra software zoals Word en een virusscanner. Reken op een benodigd startkapitaal van € 1000 – € 3000. Zakelijke kosten zijn aftrekbaar, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Hieronder het stappenplan om zelf een tekstenbureau te beginnen:

  1. onderzoek de huidige markt en de concurrentie
  2. schaf de benodigde bedrijfsmiddelen aan
  3. schrijf je in bij de Kamer van Koophandel
  4. vraag een btw-nummer aan (belastingdienst)
  5. creëer een bedrijfswebsite
  6. start met netwerken of adverteren

Je ziet, het is helemaal niet zo moeilijk om voor jezelf te beginnen. Heb je hulp nodig bij het opzetten van je website en weet je niet zo goed hoe je jouw eerste teksten schrijft? Ik kan jou hierbij helpen. Neem contact op (zie contactpagina).


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven