Waarom een SEO tekstschrijver een goed idee is

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Je hoort de laatste tijd steeds meer over de SEO tekstschrijver. Dit is een specialisme dat je flink onder de knie moet hebben. Toegeven, bijna iedereen kan een ‘stukje schrijven’, maar een mooi verhaal kan maken is hier iets anders. Wil je ook nog vindbaar zijn in zoekmachines? De SEO tekstschrijver gaat hier nog een stap verder in. Ontdek waarom je zo iemand echt voor je website of webshop nodig hebt.

Je hebt schrijvers en SEO tekstschrijvers

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De wereld van de tekstschrijvers is groot. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 10.000 actief. Ik heb zelfs het vermoeden dat dit er zeker 50.000 zijn, misschien nog wel meer. Dit komt omdat het vak tekstschrijven heel toegankelijk is. Je hebt er niet meer dan een computer en internetverbinding voor nodig.

Dat is ook precies waar het misgaat. Je hebt namelijk verschillende soorten schrijvers, en het is lastig om te bepalen wat er exact bij je past. Dit hangt namelijk helemaal van je doelstelling af.

Ken het verschil tussen een gewone schrijver en een SEO tekstschrijver. Je zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die denkt met een SEO tekstschrijver te maken te hebben. Om er vervolgens achter te komen dat dit niet was wat je bedoelde.

Dit is een SEO tekstschrijver

Waarin onderscheidt een SEO tekstschrijver zich van de vele andere schrijvers? Een SEO tekstschrijver is, en de naam doet het al vermoeden, gespecialiseerd in SEO. Dit staat ook wel voor zoekmachine optimalisatie. Zoals je misschien wel weet is het vrij lastig om hoog in Google te verschijnen. Dit is al helemaal het geval wanneer je een stevige concurrentie hebt.

Google kijkt continu naar de inhoud van websites. Omdat het er op het internet allemaal om content (inhoud) draait is dat ook het belangrijkste. Die inhoud bestaat grotendeels uit teksten. Wil je goed scoren in zoekmachines dan zul je ook met de beste teksten moeten komen. Dat is dus waarom je een goede SEO’er inschakelt.

Wat je kunt verwachten

Vol verwachting klopt je hart: gaat de SEO tekstschrijver je verwachtingen waarmaken? Dat hangt er helemaal vanaf wat je verwachtingen exact zijn. Denk je middels een enkele SEO tekst op nummer één in Google te kunnen staan? Dan kun je het wel vergeten. Zelfs de allerbeste schrijver krijgt dit nooit en te nimmer voor elkaar.

Wat je wel kunt verwachten is dat de tekstschrijver een zoekwoorden onderzoek uitvoert. Maar niet gewoon een onderzoekje, nee deze moet zijn afgestemd op je doelgroep. En natuurlijk aansluiten op je website (branche, niche of onderwerpen). Daarnaast kun je perfect geschreven SEO teksten verwachten. Wanneer je voldoende van dit soort content deelt dan zul je merken dat de website uiteindelijk hoger in Google scoort.

SEO tekstschrijver is een vreemde titel

Het probleem met de titel SEO tekstschrijver is dat deze enorm misbruikt wordt. Deze titel is niet beschermd dus iedereen mag zich zo noemen. Ook mensen die helemaal geen kennis hebben van zoekmachineoptimalisatie. In feite mag iedereen dus een SEO tekst verkopen, zelfs wanneer deze tekst uiteindelijk niet in Google scoort.

Stel dat je wat mooie teksten ontvangt. Een goed verhaal, hier kan je mee aankomen. Na enkele maanden merk je dat die teksten helemaal niet in Google scoren. Maar ja, je hebt al betaald, dat ga je niet zomaar weggooien. Hierdoor ben je misschien wel huiverig om een andere SEO-tekstschrijver in te schakelen. Het gevolg: je teksten doen iets en leveren niets op. Hierdoor blijft je onder je concurrenten in Google hangen.

Wacht, zijn tekstschrijvers duur?

Waarschijnlijk is je hart sneller gaan kloppen bij het in Google te mogen: verkommerde investering doet. Kost het echt € 150 om een tekst laten schrijven? Nee hoor, hier betaal je altijd minder. Ondernemen moet wel betaalbaar blijven, dat is iets waar we ons al jarenlang voor inzetten. Een SEO tekstschrijver inschakelen moet namelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Overigens kom je verschillende tarieven tegen. Dat hangt helemaal van het type tekst af. Je hebt bijvoorbeeld de productomschrijving, een blogposts maar ook het nieuwsartikel. Of een persbericht, tekst voor de homepage of de over ons pagina. Op de tarievenkaart zie je wat een soort tekst kost.

Dus: het hoeft echt niet duur te zijn

Je ziet dat het inschakelen van een goede SEO tekstschrijver helemaal niet duur hoeft te zijn. Bij grote of terugkerende opdrachten is het zelfs mogelijk om een korting te krijgen, vraag hiernaar.

Hoe kunnen we de kosten laag houden? Ten eerste kom je hier een snelle werkwijze tegen. De kwaliteit blijven we bewaken, maar het schrijven van een artikel of blogpost hoeft zeker geen enkele uren in beslag te nemen. Hiermee bespaar je op het uurtarief.

Het tweede wat de prijs bepaalt is het aantal opdrachtgevers. Hoe meer opdrachtgevers hier binnenkomt, hoe hoger de omzet. Hierdoor kan iedereen van een korting profiteren.

De tarievenkaart aanvragen

Nog een reden waarom ik de kosten laag kan houden: ik werk niet met moeilijke offertes. Gewoon een tarievenkaart, zo is voor iedereen duidelijk wat het kost. Door geen hele offertes op te moeten stellen inclusief verkooppraatje bespaar ik me een hoop tijd. Die tijd besteed ik liever aan het schrijven van de beste teksten.

Laat je verrassen. Vraag de tarievenkaart aan. Liever eerst wat meer informatie ontvangen? Dat doe je telefonisch of via de e-mail.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven