SEO tekstschrijver Bianca Walraven

Bijgewerkt: 17 september 2022

Een SEO tekstschrijver nodig? Zo geregeld. Maar niet voordat je weet wat je krijgt én betaalt. Teksten waar je hoger mee in Google of andere zoekmachines staat, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Want je let écht wel op de centen (ik ook).

Tips inhuren van een tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een copywriter (of tekstschrijver, het is bijna hetzelfde hoor!) neemt jou veel werk uit handen. Je hoeft namelijk niet zelf te bloggen of content voor je website of webshop te schrijven. Bovendien biedt de SEO tekstschrijver je nog een aantal voordelen:

  • Professioneel geschreven teksten
  • Interessante blogartikelen
  • Geen taal- of spellingfouten op je website
  • Kwaliteitsgarantie
  • Btw-factuur

Om jou te helpen vind je hieronder de belangrijkste tips voor het inhuren van een SEO tekstschrijver.

SEO tekstschrijver of vaste copywriter (in dienst)

Met het inhuren van een tekstschrijver heb je geen vaste schrijver in dienst. Handig, want dat bespaart je een hoop werknemerskosten. Heb je echter zeer vaak én voor een lange periode een tekstschrijver nodig? Dan is het misschien beter om er een in dienst te nemen. Het omslagpunt ligt op ongeveer 20 werkuren per week. Dit komt overeen met ongeveer 20 teksten per week, maar alleen wanneer je dit aantal gedurende minimaal 6 maanden elke week nodig hebt.

Overigens is het niet zo dat alle tekstschrijvers zo snel schrijven: sommigen doen een hele dag over een tekst. Mijn capaciteit ligt op 50 tot maximaal 60 teksten per week, maar als opdrachtgever mag je bij mij niet meer dan 10 teksten per week bestellen. (sorry)

Goedkoop of peperduur: aan jou de keuze

SEO tekstschrijvers genoeg, maar wat is een normaal tarief? Mijn tip: reken altijd per woord of per tekst/ project af. Wanneer je per uur betaalt weet je vooraf niet wat je kwijt bent, tenzij je om een vaste prijs vraagt. Stel dat je geen prijs of offerte aanvraagt. De tekstschrijver met een uurtarief van € 75 doet 4 uur over een enkele tekst, dan betaal je dus 4 x €75 is €300. Terwijl een ander in een uurtje klaar is, je zou dan voordeliger uit zijn. Weet vooraf wat je betaalt.

Rekent de tekstschrijver met een tarief van 16 cent per woord? Dan ben je voor diezelfde tekst €80 kwijt. Dit is ook weer goedkoper dan die € 300. Bovendien kan het jou niks interesseren dat de schrijver er een hele dag over doet. Je ziet, hier zijn best wel grote verschillen in.

Een uurtarief is voor sommigen een betere methode. Zo zouden schrijvers met een woordprijs snel werken en alles afraffelen, heb ik wel eens gehoord. Wat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn, iedereen zet zijn beste beentje voor. Ik hanteer zelf een tekstprijs of projectprijs. Je weet vooraf wat je betaalt en er komen nooit extra kosten bij kijken. Aan de andere kant neem ik wel de tijd voor het schrijven van een artikel, omdat ik kwaliteit zeer belangrijk vind.

Kosten SEO tekstschrijver

Wat zijn de kosten voor een SEO tekstschrijver? In mijn verschillende blogs vind je wat voorbeeldtarieven terug. Lees deze gerust door. Google ook eens op zaken als “goedkope tekstschrijver” of “tarief interview”. Zie je gelijk welke SEO tekstschrijver hoog in Google scoort. Dat is de prijs toch meer dan waard?

Meer weten over de kosten SEO tekstschrijver? Neem contact op en vraag vrijblijvend de tarievenkaart.

SEO tekstschrijver met portfolio, voorbeeldtekst of proeftekst

Koop je een kledingstuk, dan pas je dit voordat je het definitief koopt. Ik tenminste wel, want mijn ‘brede heupen’ passen niet overal in. Dat passen, zo werkt het ook met het kopen van teksten. Zorg dat je een goede indruk van de freelance tekstschrijver van je keuze krijgt. Bezoek de website van de schrijver: biedt deze voldoende informatie? Wordt de schrijver ook goed in Google of andere zoekmachines gevonden? Dit is een eerste indruk waar je zeker iets mee kan. Bovendien vind ik het belangrijk dat je voldoende informatie in je opneemt, daarom vind je op deze website ook meer dan 800 informatieve blogs.

Bekijk ook eens het portfolio op de website. Vraag anders naar wat voorbeeldteksten. Heb je een keuze gemaakt? Met een proeftekst zie je direct waar je aan toe bent. Het gaat hier om een eerste tekst die je als dienst afneemt. Ben je niet zo tevreden, want dat kan natuurlijk ook, dan zijn we even goede vrienden. Je bent dan niet verplicht om de rest van de opdracht af te nemen.

Een tekstschrijver met kennis van zaken

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet. Ik bedoel: dat de ene aanbieder de ander niet is. Met een hoge kwaliteit en kennis van zaken help ik je op het gebied van SEO.

Maak kennis met de grote ervaring omtrent zoekmachineoptimalisatie. Dat gebeurt niet door teveel zoekwoorden in een tekst te proppen en ook niet door onnatuurlijk geschreven artikelen. Lage kwaliteit artikelen komen jouw website niet ten goede: hierdoor zak je lager in de zoekresultaten. Dat wil je natuurlijk niet.

Schakel direct de freelance tekstschrijver met kennis van zaken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven