SEO tekstschrijver: betekenis & uitleg

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Je komt ze overal tegen: SEO tekstschrijvers. Wat is de SEO tekstschrijver betekenis en nog belangrijker: wat kan deze voor jou betekenen? SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is een methode om hoger in zoekmachines te verschijnen. Een goede SEO schrijver weet hier alles van, daarom krijg je hier uitleg over.

Dit is SEO (zoekmachine optimalisatie)

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO is de afkorting van search engine optimazation. Wanneer je dit naar het Nederlands vertaalt dan staat er zoekmachine optimalisatie, maar zover was je natuurlijk zelf ook al. SEO is al zo oud als de allereerste zoekmachine. Met de komst van Google zijn website eigenaren zich steeds meer gaan richten op een goede online vindbaarheid.

Hoe ziet SEO eruit? Dit is een verzameling van technieken om de website hoger in de zoekresultaten te krijgen. In het verleden bestonden deze technieken uit het gebruik van veel zoekwoorden maar werden woorden of zinnen ook verborgen. Tegenwoordig behoort dit soort technieken tot de black hat technieken. Dit betekent dat je ze niet mag toepassen.

SEO tekstschrijver betekenis

Wat is de SEO tekstschrijver betekenis? Dit is een tekstschrijver die zich richt op zoekmachine optimalisatie, maar dan middels teksten. Want teksten oftewel inhoud (content) van een website is het meest belangrijke onderdeel van SEO.

Het hele internet draait om content. De SEO tekstschrijver weet hier alles van. Deze schrijft content op zo een manier dat zoekmachines begrijpen waar de content over gaat. Bovendien zijn teksten op een inspirerende, wervende of leuke manier geschreven. Lekker leesbaar, daar draait het allemaal om.

Waarom niet iedereen een SEO tekstschrijver is

Je wordt er mee doodgegooid: SEO tekstschrijvers. Waarom zijn er zoveel? Dit is eigenlijk heel eenvoudig te verklaren. Met het groeiend internet is het dringen om een eerste plaats in de zoekresultaten. Iedereen wil bovenaan staan!

We weten allemaal dat je met goede content meer kans maakt op die eerste plaats in de zoekresultaten. Daar heb je dus een SEO tekstschrijver voor nodig. Daar waar veel vraag naar is verschijnt er ook veel aanbod. Veel tekstschrijvers noemen zich tegenwoordig allemaal SEO tekstschrijvers. Kennis van zoekmachine optimalisatie is niet verplicht want het is geen beschermd beroep.

Hoe ik SEO tekstschrijver werd

Je kent nu de betekenis van SEO tekstschrijver en wat deze doet. Je weet ook dat niet iedereen een SEO tekstschrijver is, er zijn verschillende soorten schrijvers.

Hoe werd ik SEO tekstschrijver? Ik kan je zeggen: dit word je niet zomaar. In 1995 bouwde ik mijn eerste website. In die tijd was het helemaal niet moeilijk om bovenaan in zoekmachines te verschijnen.

In 2008 begon ik pas echt goed met het schrijven voor internet. Via een artikelsite leerde ik de eerste beginselen van zoekmachine optimalisatie. Vanaf 2013 startte ik mijn eerste website met als doel een passief inkomen. In de periode 2014 tot 2019 was ik naast eigen opdrachtgevers ook voor verschillende grote marketingbureaus werkzaam. Hier leerde ik pas echt alles over SEO.

In 2016 behaalde ik mijn Google certificaat op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dit certificaat krijg je van zoekmachine Google zelf dus niet van de LOI of zo. Want daar heb je niks aan. Om bij te blijven deed ik in 2020 een herhalingscursus.

Je ziet, ik gaf aan de term SEO tekstschrijver betekenis. Het is hard werken maar ik help mijn opdrachtgevers wel met een betere online zichtbaarheid.

Is een SEO tekstschrijver duur?

Vaak wordt gedacht dat SEO tekstschrijvers duur zijn. Je betaalt € 100, € 150 of misschien wel € 200 voor een SEO tekst.

Waarom zou je dit betalen wanneer het ook goedkoper kan? Een SEO tekst  laten schrijven door iemand die zelf hoog in zoekmachines staat! Want dat is wat jij ook wil: scoren in zoekmachines en bij je bezoekers.

Dus: een SEO tekstschrijver hoeft niet duur te zijn. Mijn idee: laten we ondernemen betaalbaar houden. Het leven is immers al duur genoeg. Voor een verrassende prijs ontvang je een uitstekende SEO tekst.

Benieuwd naar de SEO teksten? Een SEO tekstschrijver inhuren? Vraag direct informatie of de vrijblijvende tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven