SEO-teksten kopen

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Je wil SEO-teksten kopen, dat is altijd een goed idee. Deze teksten zorgen er namelijk voor dat je beter vindbaar bent in zoekmachines. Ontzettend belangrijk voor (startende) ondernemers. Het levert niet alleen meer websitebezoekers op, ook zie je de omzet stijgen. SEO-teksten kopen vraagt wel een goede voorbereiding, zowel met betrekking tot prijs als kwaliteit.

SEO teksten kopen of zelf schrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt twee keuzes: SEO-teksten kopen of je schrijft ze zelf. Wanneer je zelf aan de slag gaat bespaart dit een hoop geld. Aan de andere kant kost het veel tijd. Bovendien is het effect niet altijd zoals gewenst, want SEO teksten schrijven vraagt om zeer veel kennis. Bedenk maar waarom veel SEO tekstschrijvers slecht in Google scoren, ook hun hebben er moeite mee.

Wil je het vanaf het begin af aan goed aanpakken, dan kun je beter SEO-teksten kopen. Hierin heb je weer twee keuzes (het lijkt net een keuzemenu). Je kunt kant-en-klare SEO-teksten kopen of ze laten schrijven. Wat het verschil is tussen beide, dat lees je hieronder.

Kant-en-klare SEO teksten kopen: de voordelen

Allereerst heb je de kant-en-klare SEO teksten. Deze zijn geschreven voordat je de opdracht hebt geplaatst. Vaak gaat het hier om teksten die over zijn. Ze zijn dus ooit voor een opdrachtgever of website geschreven, maar het eindresultaat was niet zoals bedoeld. Hierdoor blijven de teksten over en worden ze in zijn geheel verkocht.

Voordeel van kant-en-klare SEO teksten kopen is dat je binnen een paar minuten tot uren een of meerdere teksten regelt. Er zit dus geen wachttijd op. Soms heb je de keuze uit verschillende onderwerpen, tekst vormen of aantal woorden. Nog een voordeel is dat je goedkoper uit bent. Overtollige teksten gaan goedkoper van de hand dan wanneer je ze moet laten schrijven.

Is het slecht om SEO-teksten te kopen? Nee, zolang de inhoud maar goed is. Daarnaast moet het onderwerp aansluiten bij je website, bedrijf, product of dienst. Het heeft geen zin om SEO teksten te kopen die over dieren gaan terwijl je eigenlijk rollator’s verkoopt.

Nadelen van deze kant-en-klaar optie

SEO-teksten kopen die al helemaal klaar zijn kent ook wat nadelen. Soms bevat de tekst zoektermen waarop je niet gevonden wil worden. In andere gevallen is de geschreven tekst al wat ouder. De inhoud is niet meer actueel, bijvoorbeeld wanneer het om wet- en regelgeving gaat of koersen van aandelen of cryptocurrency.

Soms zijn de teksten geschreven in een periode dat de tekstschrijver minder goed was in zijn werk. Dit merk je aan de kwaliteit, die ligt lager dan wanneer je nieuwe teksten laat schrijven. Er ligt hier een berg teksten die in een vroegere periode zijn geschreven. Op zich hoeft dit geen heel groot probleem te zijn. Het is mogelijk om de gekochte kant-en-klare tekst aan te passen of te verbeteren, hier zitten wel extra kosten aan vast. Wil je dit niet dan ontvang je in ieder geval een goedkope tekst die je hier en daar zelf aanpast.

SEO teksten laten schrijven

Liever geen SEO teksten kopen die al klaar zijn? Dan ga je voor teksten laten schrijven. Je plaatst een opdracht waarna de tekstschrijver aan de slag gaat. Hieronder de voor-en nadelen van deze methode.

Voordelen SEO teksten laten schrijven

Grootste voordeel van SEO teksten laten schrijven is dat je krijgt wat je wil. De tekst is namelijk helemaal afgestemd op je wensen, bijvoorbeeld het aantal woorden, onderwerp, zoektermen of aanspreekvorm. De tekst is actueel, daar kun je van op aan. Bovendien kun je de tekst kosteloos laten aanpassen wanneer de inhoud niet is wat je bedoelt. Let op want sommige tekstschrijvers brengen voor het aanpassen extra kosten in rekening!

Nadelen van teksten laten schrijven

Dan de nadelen van teksten laten schrijven. Het eerste nadeel is dat je duurder uit bent dan kant-en-klare SEO teksten kopen. Tweede nadeel is dat je rekening moet houden met een langere levertijd. Afhankelijk van de drukte kan dit tussen de 1 en 10 werkdagen zijn.

De beste keuze

Dat je bovenstaande hebt gelezen vraag jij je vast af wat de beste keuze is. Dat is niet zomaar te beantwoorden, want het hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld je budget. Is dit beperkt, dan kun je beter SEO-teksten kopen dan laten schrijven. Moeten teksten actueel zijn en perfect afgestemd op je website of bedrijf, dan kies je juist weer voor laten schrijven.

Goedkope SEO optimalisatie

Het is een feit, kant-en-klare SEO teksten aanschaffen is vaak goedkoper dan wanneer je dit laat doen. Is er ook nog zoiets als goedkope SEO-optimalisatie? Helaas kun je SEO optimalisatie niet kant-en-klaar kopen, tenzij het om vooraf geschreven teksten gaat. Omdat SEO uit verschillende technieken bestaat heb je veel meer nodig.

Sommige marketingbureaus bieden SEO pakketten aan. Dit pakket omvat content, linkbuilding en technische optimalisatie. Voordeel van dit soort pakketten is dat je voor goedkope SEO optimalisatie gaat. Toch is het even vergelijken of je echt wel goedkoper uit. In sommige gevallen is het beter om de diensten los af te nemen. Dit hoeft niet bij een en hetzelfde bedrijf te zijn. Je kunt ook voor een goedkopere SEO tekstschrijver gaan en de technische optimalisatie door een voordelige webdesigner uit laten voeren.

Door goed te vergelijken kun je heel wat kosten besparen. Ook is het belangrijk dat je slim met je budget omgaat. Bedenk welk onderdeel van SEO het belangrijkste is of het meeste oplevert.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven