Onzin van de SEO Succes Formule

Steeds meer marketeers bieden een SEO Succes Formule aan. Je krijgt de belofte dat je 1000 bezoekers of meer per dag uit Google krijgt, je hoeft alleen maar deze formule te kopen. Wat een onzin! Ten eerste kan iedereen SEO toepassen, hier hoef je geen dure formule voor te kopen.

Ten tweede, en daar komt het, staan er duizenden websites bovenaan in Google zonder die SEO Succes Formule. De waarheid is dat deze formule helemaal geen garantie op succes geeft.

Zet nu je eigen SEO succes formule op! Les van dé docente in SEO & Social media.

Cursus Online Zichtbaarheid

Gratis meer bezoekers op je website

70% korting

Korting stopt over:

Meer informatie

Zo werkt SEO oftewel zoekmachine optimalisatie

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


 • We kennen het geheim van Google
 • 1000 bezoekers extra dankzij de SEO Succes Formule
 • Bovenaan in Google met onze cursus

Je kent het wel, van die beloftes waarbij je verleid wordt om een dure formule of cursus te kopen, of voor meer dan duizend euro een marketeer in moet huren. En weet je, een goudeerlijke marketeer zal je direct vertellen:

Garantie op een hoge positie in Google bestaat niet

Ja daar schrik je misschien van maar dit is wel de waarheid. Ik zal je uitleggen waarom een SEO Succes Formule helemaal niet zo succesvol is.

Kijk, Google doet niks anders dan de allerbeste zoekresultaten aan gebruikers voorschotelen. De inhoud van een webpagina moet perfect aansluiten bij een zoekopdracht. Dus het geheim van Google en de SEO Succes Formule is: schrijf kwalitatieve inhoud die als allerbeste bij een zoekopdracht aansluit.

Zo, dat bespaart je weer een hoop geld. Laten we doorgaan naar de volgende stap.

Minstens 1000 bezoekers per dag, krijg je daar ook garantie op?

Volgens sommige SEO-succesformules zou je minstens 1000 bezoekers per dag op je website krijgen. Laat ik even uitleggen waar het aantal bezoekers op je website afhankelijk van is:

 • Autoriteit van je website
 • Hoeveelheid content
 • Kwaliteit van de content
 • Of de inhoud aansluit bij een zoekopdracht
 • Het maandelijks zoekvolume

Kijk, laten we nu de website gulden.com erbij nemen. Het gaat hier om een Nederlandse cryptomunt die enkele jaren geleden razend populair was, maar waar bijna niemand nog naar omkijkt. Deze website trekt ongeveer 80 bezoekers per dag. Gaat gulden.com ineens 1000 bezoekers per dag ontvangen dankzij de SEO Succes Formule?

NEE, en sorry dat ik dit met hoofdletters schrijf. Je kunt knettergoed je best doen om je website te optimaliseren. Maar wanneer geen hond in je onderwerp geïnteresseerd is, dan komen er echt niet meer bezoekers op je site. Dus hiermee heb ik die belofte ontkracht. Maar dat vertellen ze je er niet bij.

Snel hoger in Google

Een andere belofte die je in de SEO Succes Formule voorbij ziet komen is dat je snel hoger in Google staat. Alweer onzin, want met meer dan 6 miljoen Nederlandse websites is de concurrentie groot. Een nieuwe website heeft minstens zes maanden nodig om redelijk goed in Google te scoren. Soms lukt dit in drie maanden, maar dan nog zullen er niet alleen maar topposities behaald worden.

Ja, je kunt soms op een snelle manier hoger in Google komen. Hier zijn een aantal trucjes voor:

 • 20 blogs per dag schrijven
 • Zoveel mogelijk backlinks verzamelen
 • Overal op het internet je websitenaam achtergelaten
 • 30 social media-account aanmaken en aan je website koppelen

Maar weet je, dit zijn tijdrovende en vaak foute methoden. Oké, 20 blogs per dag schrijven zou geweldig zijn om snel hoger in Google te komen. Maar zoveel mogelijk backlinks verzamelen is tricky, ik persoonlijk zou dat nooit doen. En overal je websitenaam achtergelaten ruikt naar spam. Net als social media overspoelen, mensen kunnen je hierdoor niet serieus nemen.

Bezoekers op je website houden en tot klant omzetten

Het tweede onderdeel van de SEO Succes Formule is bezoekers op je website houden en ze zo goed mogelijk tot klant omzetten. Zodat ze ook daadwerkelijk iets op of via je website/webshop kopen. Het geheim zit hem in het schrijven van activerende of converterende teksten. Kijk, met het verklappen van dit geheim heb ik je alweer een hoop geld bespaard.

Mijn SEO Succes Formule

Aha, dus eigenlijk bestaat zo’n succesformule uit niks anders dan uitleg over SEO, of het toepassen hiervan? Ja, feitelijk wel. Maar het gevaarlijkste eraan vind ik de belofte dat je een minimumaantal bezoekers op je website gaat krijgen. Ik hoop dat een dergelijke aanbieder je het geld teruggeeft wanneer je niet binnen drie maanden die bezoekersaantallen gaat halen. Dat zou wel zo eerlijk zijn.

Dus wanneer je € 500, € 1000 of misschien wel € 1500 wil besparen krijg je van mij een SEO succesformule die altijd werkt:

 • Doe een zoektermenonderzoek
 • Bekijk je concurrenten en ontdek waarom zo hoog in Google scoren
 • Schrijf de allerbeste blogs, artikelen en teksten
 • Gebruik verleidende woorden
 • Speel in op emoties van bezoekers
 • Blijf elke dag aan je website werken
 • Bouw een natuurlijk linkprofiel op
 • Blijf op de hoogte van de nieuwste SEO trends

En iets dat altijd goed werkt: mik op het laaghangend SEO-fruit. Dit zijn zoektermen met een wat lager zoekvolume en weinig concurrentie. Kijk maar eens hoe ik, slechts 5 minuten na het publiceren van dit artikel, al bovenaan in Bing stond.

Oh ja en met betrekking tot die SEO trends: bezoek regelmatig mijn website. Kijk naar de nieuwste blogs want die gaan vaak over nieuwe SEO-trends. Helemaal gratis voor jou!

Wanneer je hulp nodig hebt

Misschien wil je mijn SEO Succes Formule uitproberen. Maar let op, ik ga niet zeggen dat je hiermee 500 of 1000 bezoekers extra per dag krijgt. Ik weet immers niet op welke zoektermen je gaat mikken, hoe groot de concurrentie is, of hier überhaupt vraag naar is en hoe je inzet is. Want dat laatste speelt zeker mee.

Misschien vind je het lastig om blogs te schrijven of je website technisch op orde te houden. Daar kan ik en mijn team je bij helpen. Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan: het kost niets en hierop staan alle mogelijkheden (inclusief tarieven). Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven