SEO schrijver / freelance copywriter

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Deze SEO schrijver snapt hoe het werkt: bovenaan in Google staan. Natuurlijk wil jij dit ook. Want je krijgt hoofdpijn van die concurrent die altijd boven jou in Google staat. Ik ga strategisch te werk zonder je website helemaal vol te spammen met zoekopdrachten. Want dat is waar veel websites de mist ingaan.

Het verschil tussen een SEO schrijver en normale tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De meeste tekstschrijvers brengen jouw boodschap over zonder rekening te houden met je websitebezoekers en zoekmachines. De SEO schrijver houdt hier wel rekening mee, maar wel op de juiste manier.

Van SEO tekstschrijvers mag je verwachten dat ze je website een boost geven, zodat deze na verloop van tijd hoger in Google scoort. En nee, SEO is veel meer dan 20 zoekwoorden in je tekst stampen. Dus: het verschil tussen een SEO schrijver en normale tekstschrijver is dat de SEO schrijver kennis heeft van zoekmachine optimalisatie.

Dit is waarom je geen SEO schrijver inhuurt

Jouw website staat op eigen kracht bovenaan in Google. Hoe je dit voor elkaar hebt gekregen maakt niet uit, maar je staat op het podium. In dit geval hoef je geen SEO schrijver in te huren. Bespaar je die kosten en geniet van jouw ereplaats.

Andere situatie: jouw website of webshop staat ergens helemaal onderaan in Google, of in ieder geval verder dan de eerste pagina. Je krijgt weinig websitebezoekers en je omzet blijft laag. Gelukkig heb je een flinke erfenis ontvangen en maakt het je niet uit wat jouw website doet. Ook dan huur je geen SEO schrijver in.

Vandaag huur je wel een SEO tekstschrijver in!

Vanmorgen werd je wakker en dacht: ik wil echt iets met mijn website/webshop gaan doen. Meer websitebezoekers en een hogere conversie. Simpelweg omdat je jouw inkomen of vermogen wilt zien groeien. Hier geef ik je groot gelijk in: geld verdienen is heerlijk.

Om de website hoger in Google te krijgen zijn wel een aantal dingen nodig. Ten eerste SEO teksten, maar wel op de juiste manier geschreven. Hoe dit precies moet, dat laat je aan de SEO schrijver over. Daar hoef jij je hoofd niet over te breken. Er zijn natuurlijk dingen die je wél kunt doen. Zoals wat interne links in het artikel aanbrengen. Je linkt naar een ander artikel op jouw website, hiermee bouw je een goede navigatiestructuur op. Een externe link is ook wel handig, maar alleen als dit ook echt meerwaarde biedt.

Verder let je erop of je site op mobiele apparaten werkt en of deze voorzien is van een SSL-certificaat. Dit zijn dingen die de SEO schrijver niet doet, maar je heel goed zelf kunt doen. Of je huurt hier een SEO specialist voor in.

Wat mag een SEO schrijver kosten?

Die website bovenaan in Google krijgen is jou echt wel wat waard. Desnoods betaal je hier € 200 per SEO tekst voor. Heb je daar goed over nagedacht? Voor € 200 ontvang je van mij een SEO tekst met een lengte van minimaal 2000 woorden. Maar voor minder dan € 100 heb je ook een perfecte SEO tekst, zo tussen de 500 en 600. Dit soort teksten scoort net zo goed en vaak zelfs beter in zoekmachines. Monsterartikelen zijn niet meer van deze tijd. Dus, je hoeft echt niet voor een dure tekstschrijvers te gaan, we houden de posten hier heel betaalbaar.

Vind je dat een een SEO schrijver best € 5 of € 10 per tekst mag kosten? Een ga je waarschijnlijk voor de goedkoopste. Prima maar bekijk dan wel of dit ook wat oplevert. Waar je ook voor kiest, kwaliteit is ontzettend belangrijk.

Als ervaren SEO schrijver help ik ondernemers maar al te graag. Al jarenlang houd ik ondernemen betaalbaar middels reële tarieven. Ik ben op dit idee gekomen omdat ik zelf ooit een tekstschrijver nodig had. Ik schrok van de soms hoge tarieven en besloot hier iets mee te doen. De exacte prijs vraag je via de tarievenpagina aan.

SEO schrijver inhuren: zo werkt het

Dat ik ervaren ben dat had je inmiddels al in de gaten, anders was je niet op dit artikel uitgekomen. Je hebt dus bedacht dat je een SEO schrijver gaat inhuren. Dat kan, maar hoe werkt dit? In tegenstelling tot veel andere tekstschrijvers werk ik met inschrijvingen. Hier heb ik voor moeten kiezen omdat ik dagelijks heel wat aanvragen binnenkrijg.

Ik weet dat dit een beetje een vreemde maar wel professionele werkwijze is, en het zegt natuurlijk ook wel iets over de kwaliteit die je ontvangt. Pas na inschrijving kun je jouw opdracht plaatsen, die ik met plezier aanneem. Inschrijven is heel eenvoudig: neem contact op en we bespreken de details. Zodat ik binnenkort ook voor jou aan de slag ga.


Wat is een SEO tekstschrijver?

Dit is iemand die zich bezig houdt met goed geschreven teksten, zodat jij hoger in Google verschijnt (hopelijk). Bekijk de vraag wat is een SEO tekstschrijver.

Wat is een SEO tekst?

Met een SEO tekst zorg je voor een beter online vindbaarheid. SEO teksten zijn onmisbaar voor jouw website.

❓ Wat kost een blog?

Een blog/ blogpost is razend populair, maar het is wel belangrijk dat deze SEO proof is. Meer vind je bij de kosten voor het laten bloggen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven