SEO pakketten: tarieven kunnen een stuk lager!

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Je komt het overal tegen: SEO pakketten. Tarieven waar je soms van schrikt, moet het echt zo duur zijn? SEO oftewel zoekmachine optimalisatie vraagt veel werk, daarom is het ook zo duur. Toch kunnen de SEO pakketten tarieven best wel omlaag. Zullen we het een stuk goedkoper maken?

Dit zijn SEO pakketten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt een website/webshop en twijfelt over je online vindbaarheid. Stiekem weet je dat het aantal websitebezoekers best omhoog kan, alleen weet je niet hoe. Het online marketingbureau weet hier alles van. Het zijn dan ook de marketingbureaus die SEO pakketten aanbieden. Wat is dit eigenlijk?

Met een SEO pakket neem je verschillende diensten van het marketingbureau af. Grofweg bestaan SEO pakketten uit de volgende onderdelen:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • Linkbuilding
  • Contentoptimalisatie
  • Technische optimalisatie website
  • Rapportages

Je gaat dus voor het complete pakket aan diensten. Of dit ook nodig is? Niet altijd. Je kunt namelijk heel wat op de hoge SEO pakketten tarieven besparen.

SEO pakketten tarieven – dit kost het

Wat moet een SEO pakket kosten? Dit hangt een beetje van de ervaring van het online marketingbureau af. Je kunt je voorstellen dat de beginnende SEO specialist lagere prijzen hanteert. Terwijl je bij het grote marketingbureau met jarenlange ervaring een stuk meer betaalt. Dit zijn de gemiddelde SEO pakketten tarieven:

  • Eenvoudig pakket: € 200 – € 400 per maand
  • Gemiddeld pakket: € 300 – € 500 per maand
  • Professioneel pakket: € 400 – € 750 per maand

Er zijn natuurlijk nog veel duurdere pakketten. Nogmaals: dit hangt van de kwaliteiten van het marketingbureau af maar ook van de hoeveelheid werk dat vereist is.

Waarom een SEO pakket niet altijd een goede keuze is

Veel website eigenaren denken dat ze alleen met een SEO pakket hoger in Google verschijnen. Terwijl een online marketingbureau of SEO specialist die garantie helemaal niet kan geven. Dit komt omdat het algoritme van zoekmachines regelmatig verandert. Bovendien verandert ook de concurrentie, waardoor je de positie in zoekmachines continu ziet wisselen.

Een SEO pakket is duur maar soms een goede investering. Maar er zijn ook situaties waarbij je beter op de SEO pakketten tarieven kunt besparen. Bijvoorbeeld wanneer je zelf je website technisch in orde maakt. Of wanneer je zelf linkbuilding toepast. Dit is betrekkelijk eenvoudig: neem contact op met relevante websites en vraag of je hier een gastblog of link mag plaatsen.

Een SEO tekstschrijver vervangt grotendeels SEO pakketten

Er is geen marketingbureau dat het zal ontkennen: content oftewel teksten vormen het belangrijkste onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Daarom is er zoveel vraag naar SEO tekstschrijvers. Wist je dat je met een SEO tekstschrijver veel bespaart op de  hoge tarieven van SEO pakketten? Bovendien is het rechtstreeks inhuren van een tekstschrijver niet alleen voordeliger maar ook effectiever.

Het is hierbij wel belangrijk dat je voor een echte SEO tekstschrijver gaat. Er zijn namelijk heel wat tekstschrijvers die jou SEO webteksten beloven waarbij er helemaal geen gebruik is gemaakt van zoekmachine optimalisatie.

Zo herken je een SEO tekstschrijver

Goed, je weet nu alles over de SEO pakketten tarieven en dat de kosten aardig uit de hand kunnen lopen. Mogelijk passen de hoge tarieven niet binnen jouw budget. Toch wil je dat jouw website beter vindbaar is. Je hebt in dit geval SEO teksten nodig. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een tekstschrijver die het kan realiseren. Daarom vind je hieronder enkele belangrijke tips.

Tip 1: een SEO tekstschrijver staat bovenaan in zoekmachines. Het is namelijk heel lastig om bovenaan in Google te verschijnen. Degene die dit lukt weet dus ook waar hij of zij mee bezig is.

Tip 2: dit artikel en deze website heb je bovenaan in Google of Bing gevonden. Misschien wel via een andere zoekmachine. Hoe dan ook: je hebt te maken met een echte SEO tekstschrijver.

Tip 3: let goed op de tarieven. Je hoeft hier echt geen € 100 of meer voor een blog/artikel van 500 woorden te betalen. Vergelijk prijzen altijd met elkaar. Tekstschrijvers mogen zelf hun tarieven bepalen en springen in op de grote vraag naar SEO tekstschrijvers.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Wist je dat de betere SEO tekstschrijvers ingehuurd worden door online marketingbureaus? Ik heb jarenlang mogen schrijven voor een aantal grote marketingbureaus. Hier heb ik  alles geleerd op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Hoewel ik nog steeds af en toe voor wat grote marketingbureaus schrijf vind ik het veel leuker om rechtstreeks met opdrachtgevers in contact te komen. Zo houden we het lijntje kort en bespaar je ook nog eens op de tarieven van het marketingbureau. Laten we direct starten met de online vindbaarheid van je website of webshop!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven