SEO garantie – hoger in Google met beloftes

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

SEO garantie, wat kun je hiervan verwachten? Er zijn heel wat marketingbureaus die resultaat beloven (en vaak ook leveren). Met een SEO garantie krijg je óf je geld terug of werkt de SEO specialist net zo lang door totdat je redelijk bovenaan staat.

SEO resultaten, wat kan ik verwachten?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO of zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen. De diensten van de SEO specialist of het online marketing bureau bestaan uit:

  • Mobielvriendelijk maken van websites
  • Technische aanpassingen
  • Linkbuilding
  • SEO teksten (content)

Vaak worden bovenstaande diensten uitgebreid met het ontwerpen en ontwikkelen van websites en webshops, adverteren in zoekmachines en social media marketing. Een en ander hangt van de aanbieder af.

SEO resultaten bestaan uit een betere online vindbaarheid. In het beste geval verschijnt de website of webshop op de eerste pagina van de zoekresultaten (de eerste 10 resultaten). De betere SEO specialist weet de website zelfs op een nummer 1 tot en met 5 positie te krijgen.

Wat is SEO garantie?

Buiten het feit dat er een bedrijf is met de naam Seogarantie, bestaat er ook nog zoiets als SEO garantie op geleverde diensten. Allemaal leuk en aardig, maar wat kun je hiervan verwachten?

Het online marketing bureau of SEO bureau garandeert een hoge positie in Google. Vaak gaat het om een nummer 1 – 5 positie of een nummer 1 – 10 positie. Ergens hier tussenin, want posities in de zoekresultaten kunnen nogal fluctueren.

Geld terug bij SEO garantie

Het ene SEO bureau doet het terwijl het ander zich er niet aan waagt: SEO garantie. Het mooie is dat er daadwerkelijk bureaus zijn die deze garantie afgeven én ook nog met resultaat komen. Houd echter wel rekening met de voorwaarden. Zo kan de website in het begin redelijk hoog scoren en later wegzakken. Zakt je website/ webshop op een later moment weg dan valt dit niet binnen de SEO garantie.

Dit is natuurlijk logisch. Niets zo veranderlijk als het weer én Google (oh ja en vrouwen, maar daar zwijg ik als vrouw zijnde over).

Geld terug bij SEO garantie is dus mogelijk. Bespreek wel altijd wat er onder de garantie valt, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Andere vormen van SEO garantie

In andere gevallen krijg je niet je geld terug maar blijft de SEO specialist net zo lang doorwerken totdat jouw website of webshop op de eerste pagina in de zoekresultaten staat. Dit betekent dat de SEO specialist een hoop inspanning moet verrichten om dit mogelijk te krijgen.

Garantie betekent dus dat je zeker op de eerste pagina gaat verschijnen. Wat wanneer dit niet lukt? Dan kan de SEO expert zijn belofte niet waarmaken. Misschien krijg je je geld terug of geldt er een andere afspraak. Daar kan ik niet over oordelen, dit is iets dat je met het online marketingbureau of de SEO specialist overlegt.

Garantie op resultaat, kan dat eigenlijk wel?

Een serieus SEO bureau weet dat posities in zoekmachines niet te garanderen zijn. Staat je website vandaag nog bovenaan, na een Google update kan deze zomaar op de derde pagina staan. Je ziet na een Google algoritme update dan ook vaak grote verschuivingen. Soms in je voordeel, soms in je nadeel. Bij een volgende update sta je weer ergens anders.

Het is van tevoren nooit te voorspellen welke update Google door gaat voeren. Hierdoor is een SEO garantie voor de lange termijn dan ook niet haalbaar. Voor de korte termijn: binnen de huidige gang van zaken weet de SEO specialist wel hoe hij de website hoger krijgt.

Geen manipulatie van zoekmachines

Het belangrijkste is dat het SEO bureau zoekmachines niet manipuleert. Vooral met linkbuilding wordt er heel wat gesjoemeld. Google treedt hier steeds harder tegen op.

Een van mijn opdrachtgevers stond met zijn grote en bekende website op veel zoekwoorden bovenaan. Na een Google update zakte zijn website dramatisch weg. Wat was het geval? Ze hadden veel (dure) links gekocht. Na 2 maanden intensief werk staat de website weer bovenaan. Wat hebben ze gedaan?

Je ziet, je moet uitkijken met het manipuleren van zoekmachines. Het betere SEO bureau werkt binnen het beleid van zoekmachines. De werkwijze is gericht op de lange termijn, zodat je ook na een algoritme update niet dramatisch wegzakt.

SEO garantie op teksten

Hoe zit het met SEO garantie op teksten? geen enkele tekstschrijver kan jou die geven. Waarom niet? Omdat verschillende factoren jouw positie in zoekmachines bepalen. Ik kan jou een SEO tekst geven waar je naar mijn mening hoog mee scoort. Wanneer je vervolgens spammy backlinks inkoopt en je website is niet mobielvriendelijk, dan kun je het wel vergeten. Zelfs met de beste SEO tekst blijf je ergens onderaan bungelen.

Ik kan je wél vertellen dat door mij geschreven SEO teksten over het algemeen goed scoren. Ik word niet meer zo warm van een nummer 1 positie in Google. Met 7 eigen website en dagelijks meer dan 50.000 (!) bezoekers heb ik veel over zoekmachine optimalisatie geleerd. Deze kennis en ervaring pas ik uiteraard ook in de teksten voor mijn opdrachtgevers toe. Voor jou dus!

Ben je er klaar voor?

Je krijgt geen SEO garantie op teksten maar wel de belofte dat deze zoekmachinevriendelijk zijn. Dus geen moeilijke bewoording (er zijn nog steeds tekstschrijvers die dit doen), prettig leesbaar, geen taal- en spellingsfouten en een juist gebruik van zoekwoorden. Je ontvangt teksten of artikelen in Word, voorzien van opmaak. Dit betekent voor de meeste CMS systemen een kwestie van kopiëren en plakken.

Vragen of wil je meer weten over de SEO garantie die je bij mij niet krijgt (maar wel goede teksten)? Ga naar de contactpagina en stuur een e-mail. Bellen mag ook.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven