SEO expert ᑕ❶ᑐ – de SEO specialist

Bijgewerkt: 17 september 2021

Een SEO expert nodig? Verbeter je positie in de organische zoekresultaten. Samen met de SEO specialist werk je naar je doelstelling toe. Maar dan wel tegen voordelige tarieven, het leven is al duur genoeg. SEO expert Bianca staat je bij met waardevolle content en gedegen advies.

Online succes

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De SEO expert helpt je bij het vergroten van je online succes. Dat je website online staat is mooi maar niet allesbepalend. Meerdere factoren zijn van invloed op je positie in de organische zoekresultaten. Bijvoorbeeld de content op je website, je linkprofiel, snelheid van de site en zaken als veiligheid, navigatie en nog veel meer.

Ervaar je veel concurrentie binnen je branche of niche? Schrik hier niet van terug, dit is vrij normaal. Met het groeiende internet zullen er alleen maar meer concurrenten bijkomen. De SEO expert vertelt je precies hoe je die concurrentie kunt verslaan. Dit doen we middels advies op maat.

Content, linkbuilding en techniek

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (de Nederlandse vertaling). De betekenis van SEO gaat dus over activiteiten waardoor je webpagina hoger scoort in de organische zoekresultaten. Hierbij is het belangrijk dat de webpagina goed scoort op relevante zoektermen.

Als SEO expert zal je van mij vaak het advies krijgen om je op content te richten. Anderen vertellen je misschien iets anders. Waarom ben ik voor content? Omdat je altijd naar de basis van het internet moet kijken. Het hele internet leeft van content, dit bestaat uit teksten, beeld en audio. Zonder content zou het internet doodbloeden. Content en met name SEO teksten is de beste manier om hoog in Google te scoren.

Andere onderdelen van SEO zijn linkbuilding en technische optimalisatie. Linkbuilding is een grijs gebied, je moet dit met beleid toepassen. Technische optimalisatie is altijd aan te raden.

SEO expert in samenwerking met andere specialisten

Er is geen enkele SEO expert die alle activiteiten zelf uit kan voeren. Als SEO expert kan ik dan wel kennis hebben van zoekmachine optimalisatie, er is toch een samenwerking met andere specialisten nodig.

Het bedrijf Bianca Walraven is ooit begonnen als tekstbureau, later uitgegroeid tot SEO tekstschrijver. Sinds eind jaren 90 was er een grote nieuwsgierigheid naar de werking van zoekmachines aanwezig. Sinds 2020 vind je hier niet alleen de SEO tekstschrijver maar ook de SEO-expert. Maar dan wel op geheel eigen wijze, zonder met de grote massa mee te lopen.

Voor sommige diensten worden specialisten ingezet waaronder webdesign, technische optimalisatie of linkbuilding. Jij hoeft niet op zoek te gaan naar die specialisten, je regelt hier alles onder één dak.

Een freelancer is voordeliger

Op zoek naar een SEO expert freelancer? Voor veel bedrijven is dit een goedkopere investering. Een SEO expert in dienst nemen is alleen interessant wanneer je deze gedurende minimaal een half jaar en minimaal 20 uur per week nodig hebt. In de praktijk heb je zelden zo vaak een SEO expert nodig.

Afhankelijk van je huidige positie in zoekmachines schakel je de SEO expert voor een uurtje tot maximaal 5 uur per week in. We vinden het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom ontvang je niet alleen advies en maatwerk maar ook tips om zelf aan de slag te gaan. Samen tillen we je website naar een hoger niveau.

Liever alles uitbesteden? Dat is uiteraard ook mogelijk. We bekijken vooraf altijd de mogelijkheden.

Hoger in Google met de SEO expert

Je kunt het niet alleen. Wij kunnen het ook niet alleen. Om je website hoger in Google te krijgen hebben we je hulp nodig. Bijvoorbeeld toegang tot je website wanneer je voor webdesign of technische aanpassingen gaat. Of input met betrekking tot SEO teksten. Dat laatste hoeft niet moeilijk te zijn, simpelweg een onderwerp aangeven is meer dan voldoende. Maar zelfs dat is niet noodzakelijk, wanneer je geen inspiratie hebt dan bedenkt de SEO tekstschrijver zelf een onderwerp.

Sta je dankzij de SEO expert gegarandeerd hoger in Google? Niemand kan een hoge positie in zoekmachines garanderen. Dat is gewoon onmogelijk, Google is namelijk onderhevig aan flink wat grillen. Zo kun je vandaag op positie één staan en morgen plots op positie drie. Of omgekeerd want dat zie je ook vaak gebeuren.

Dat je geen vaste positie in zoekmachines krijgt heeft met algoritme updates te maken. Maar ook met specifieke zoekopdrachten. Daarnaast spelen andere zaken zoals locatie en instellingen van de gebruiker een rol. Toch is het samen met de SEO expert zeker mogelijk om je posities in zoekmachines flink te verbeteren. Om dan toch misschien op nummer 1 uit te komen. Hoe tof zou dat zijn?

Kosten met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie

Je wil meer weten over de kosten voor het inschakelen van een SEO expert (prijzen of tarieven). Waar moet je rekening mee houden? Bedrijven besteden gemiddeld € 500 tot € 10.000 per maand aan marketing. Een groot deel hiervan gaat naar SEO, zo ongeveer 40% tot 70% van het budget. Dit betekent dat bedrijven maandelijks € 250 tot € 7000 per maand voor SEO overhebben.

Waar ligt jouw budget? Het is echt niet zo dat je maandelijks € 5000 of meer aan een SEO-expert moet uitgeven. Tegen lagere tarieven is ook heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld vanaf € 70 per maand.

Eén ding moet je weten: hoe groter je budget, hoe sneller je doorgroeit. Dit komt omdat je met een groter budget je website sneller uitbreidt en verbetert. Al die activiteiten hebben invloed op je ranking in zoekmachines. Maar zelfs met een klein budget kom je er wel, al gaat het misschien wat langzamer. Dat geeft niet want de schildpad won het eerder van de haas.

SEO expert inschakelen

Of je nu SEO teksten, linkbuilding, webdesign of SEO advies nodig hebt: het is allemaal mogelijk. Schakel de voordelige SEO expert in. Vraag de tarievenkaart aan, hierop vind je veel diensten inclusief prijzen. Heb je andere wensen of ideeën, neem dan contact op. Bespreek je wensen of ideeën en ontvang een offerte op maat.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven