SEO content schrijver met kennis en ervaring

Bijgewerkt: 24 augustus 2021

De SEO content schrijver verhoogt je online vindbaarheid. Belangrijk, want 93% van de online ervaringen start bij zoekmachine Google. Dit is precies de reden waarom veel website-eigenaren en bedrijven hoog in Google willen scoren. Zoekmachine-optimalisatie helpt, waarbij de SEO content schrijver onmisbaar is.

SEO schrijven voor websites

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO of zoekmachine optimalisatie is het meest besproken onderwerp onder webmasters. Het lijkt een moeilijk onderwerp, maar als je het eenmaal begrijpt is het helemaal niet ingewikkeld. Online marketingbureaus houden zich dagelijks bezig met het begrijpen en uitvoeren van SEO (Search Engine Optimization).

SEO schrijven is een van de belangrijkste onderdelen in het hele proces. Dit onderdeel is gericht op het maken van informatieve en relevante inhoud. Zoekwoorden, trefwoorden en gerichte zinnen helpen zoekmachines om het artikel beter te begrijpen.

De moeilijkheidsgraad van SEO content schrijven

Ondanks dat zoekmachineoptimalisatie niet ingewikkeld is, blijft SEO content schrijven dat wel. De uitdaging zit hem in de juiste balans tussen woorden, zinnen en zoekwoorden. Kwaliteit staat bovenaan: teksten mogen geen kromme zinnen of veel taalfouten bevatten.

Zelf SEO schrijven is iets waar veel website eigenaren voor kiezen. Logisch, het bespaart immers een hoop geld. Nadeel van zelf SEO teksten schrijven is dat je hiermee de hele website kan verzouten. Content van lage kwaliteit of spamachtige artikelen zorgen voor een lagere ranking in de zoekresultaten. Het vervelende is dat je vaak zelf niet in de gaten hebt hoe slecht de tekst geschreven is. Je hebt er toch hard je best op gedaan en alle taalfouten eruit gehaald? Helaas zijn dat niet de enige aandachtspunten en kijkt Google verder dan dat.

Kwaliteit is de nummer 1 factor in Google

Wil je hoog in Google scoren dan lever je kwaliteit. Sinds de Google Panda en Google Pinguïn updates is kwaliteit de nummer 1 factor. Je zou denken dat teksten met dure woorden en sjieke zinnen hoger scoren, ze zien er immers indrukwekkend uit. Fout! Dit soort teksten zijn voor de meeste mensen onbegrijpelijk en zullen echt niet bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Lekker, heb jij net 100 euri of meer voor het laten bloggen betaald en verschijnt deze tekst niet op de eerste pagina van de zoekmachine. Weggegooid geld.

Teksten met een disbalans tussen woorden en zinnen doen het ook niet goed. Dit soort teksten zijn vaker afkomstig van onervaren schrijvers. Alweer weggegooid geld.

SEO content schrijver

De juiste SEO content schrijver maakt teksten die iedereen kan begrijpen, ongeacht het taalniveau. Deze teksten bevatten waardevolle en aantrekkelijke inhoud, gericht op bepaalde zoekwoorden.

Bepaal het onderwerp of het trefwoord van het artikel. De tekstschrijver bouwt hier inhoud omheen. Hoe bepaal je het onderwerp van een artikel? Dat is niet zo moeilijk, maar trefwoorden vinden blijkt een stuk lastiger te zijn. Maak hiervoor gebruik van Google search console of SEO book. Dit soort hulpprogramma’s helpen je bij het vinden van de juiste trefwoorden (zoekwoorden). Vind je dit te moeilijk of besteed je dit liever uit, dan neemt de content schrijver deze taak van je over.

De SEO tekstschrijver houdt ook rekening met een goede paginatitel, waarin het zoekwoord verwerkt is Daarnaast zijn trefwoordvariaties in het artikel net zo belangrijk. Balans, balans en nog eens balans, daar draait het om.

Wat kost de SEO contentschrijver?

Je hebt besloten om niet zelf te gaan schrijven. Een heel verstandige handige keus, want SEO schrijven is een vak apart. Wat kost de SEO content schrijver? Dat hangt er helemaal vanaf wat het jou waard is. Wil je de website snel gevuld hebben met eenvoudige artikelen of ga je voor een hoge positie in zoekmachines?

De goedkope tekstschrijver vraagt niet meer dan enkele tientjes (500 woorden). Deze goedkope teksten vullen je website op, maar zijn soms van een lagere kwaliteit. Juist die kwaliteit is belangrijk, maar de hoeveelheid content kan ook meehelpen. Wil je veel teksten tegen een goedkope prijs? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De dure tekstschrijver kan soms niet binnen je budget passen. Een hogere prijs geeft geen garantie dat een tekst ook hoog in zoekmachines scoort. Die garantie kan niemand je geven. Ondernemen betaalbaar te houden vind je hier interessante tarieven. Bij de prijs zit altijd een zoekwoorden onderzoek inbegrepen, hier hoef je niet apart voor te betalen. Alleen een uitgebreid onderzoek inclusief rapportage wordt apart in rekening gebracht, maar dat heb je bij het laten schrijven van SEO teksten niet nodig.

Wat is een reële prijs? Als ervaren tekstschrijver hanteer ik een tarief waar ik prima van kan leven en waardoor jij niet teveel betaalt. Vraag de tarievenkaart aan, dan weet je vooraf waar je aan toe bent. Die tarievenkaart werkt perfect want je hoeft geen aparte offerte aan te vragen, of het moet om een hele specifieke opdracht gaan.

Behaalde resultaten SEO tekstschrijver

Als SEO tekstschrijver heb ik voor verschillende opdrachtgevers prima resultaten behaald. Veel van de door mij geschreven teksten staan op nummer 1, 2 of 3 in Google. Ook met mijn eigen website weet ik uitstekend te scoren. Gelukkig maar, anders zou ik geen goede content schrijver zijn. SEO content schrijver inhuren? Neem direct contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven