SEO content schrijver met kennis en ervaring

De SEO content schrijver verhoogt je online vindbaarheid. Belangrijk, want 93% van de online ervaringen start bij zoekmachine Google. Dit is precies de reden waarom veel website-eigenaren en bedrijven hoog in Google willen scoren. Zoekmachine-optimalisatie helpt, waarbij de SEO content schrijver onmisbaar is.

SEO schrijven voor websites

SEO of zoekmachine optimalisatie is het meest besproken onderwerp onder webmasters. Het lijkt een moeilijk onderwerp, maar als je het eenmaal begrijpt is het helemaal niet ingewikkeld. Online marketingbureaus houden zich dagelijks bezig met het begrijpen en uitvoeren van SEO (Search Engine Optimization).

SEO schrijven is een van de belangrijkste onderdelen in het hele proces. Dit onderdeel is gericht op het maken van informatieve en relevante inhoud. Zoekwoorden, trefwoorden en gerichte zinnen helpen zoekmachines om het artikel beter te begrijpen.

De moeilijkheidsgraad van SEO content schrijven

Ondanks dat zoekmachineoptimalisatie niet ingewikkeld is, blijft SEO content schrijven dat wel. De uitdaging zit hem in de juiste balans tussen woorden, zinnen en zoekwoorden. Kwaliteit staat bovenaan: teksten mogen geen kromme zinnen of veel taalfouten bevatten.

Zelf SEO schrijven is iets waar veel website eigenaren voor kiezen. Logisch, het bespaart immers een hoop geld. Nadeel van zelf SEO teksten schrijven is dat je hiermee de hele website kan verzouten. Content van lage kwaliteit of spamachtige artikelen zorgen voor een lagere ranking in de zoekresultaten. Het vervelende is dat je vaak zelf niet in de gaten hebt hoe slecht de tekst geschreven is. Je hebt er toch hard je best op gedaan en alle taalfouten eruit gehaald? Helaas zijn dat niet de enige aandachtspunten en kijkt Google verder dan dat.

Kwaliteit is de nummer 1 factor in Google

Wil je hoog in Google scoren dan lever je kwaliteit. Sinds de Google Panda en Google Pinguïn updates is kwaliteit de nummer 1 factor. Je zou denken dat teksten met dure woorden en sjieke zinnen hoger scoren, ze zien er immers indrukwekkend uit. Fout! Dit soort teksten zijn voor de meeste mensen onbegrijpelijk en zullen echt niet bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Lekker, heb jij net €100 of meer voor het laten bloggen betaald en verschijnt deze tekst niet op de eerste pagina van de zoekmachine. Weggegooid geld.

Teksten met een disbalans tussen woorden en zinnen doen het ook niet goed. Dit soort teksten zijn meestal afkomstig van goedkope tekstschrijvers. Alweer weggegooid geld.

SEO content schrijver

De juiste SEO content schrijver maakt teksten die iedereen kan begrijpen, ongeacht het taalniveau. Deze teksten bevatten waardevolle en aantrekkelijke inhoud, gericht op bepaalde zoekwoorden.

Bepaal het onderwerp of het trefwoord van het artikel. De tekstschrijver bouwt hier inhoud omheen. Hoe bepaal je het onderwerp van een artikel? Dat is niet zo moeilijk, maar trefwoorden vinden blijkt een stuk lastiger te zijn. Maak hiervoor gebruik van Google search console of SEO book. Dit soort hulpprogramma’s helpen je bij het vinden van de juiste trefwoorden (zoekwoorden). Vind je dit te moeilijk of besteed je dit liever uit, dan neemt de content schrijver deze taak van je over.

De SEO tekstschrijver houdt ook rekening met een goede paginatitel, waarin het zoekwoord verwerkt is Daarnaast zijn trefwoordvariaties in het artikel net zo belangrijk. Balans, balans en nog eens balans, daar draait het om.

Wat kost de SEO contentschrijver?

Je hebt besloten om niet zelf te gaan schrijven. Een heel verstandige handige keus, want SEO schrijven is een vak apart. Wat kost de SEO content schrijver? Dat hangt er helemaal vanaf wat het jou waard is. Wil je de website snel gevuld hebben met eenvoudige artikelen of ga je voor een hoge positie in zoekmachines?

De goedkope tekstschrijver vraagt €5 tot €15 per artikel (500 woorden). Deze goedkope teksten vullen je website op, maar zijn helaas wel van lage kwaliteit. Google plaatst het artikel dan ook lager in de zoekresultaten en bezoekers haken bij het lezen van slecht geschreven artikelen snel af.

De dure tekstschrijver levert goede kwaliteit maar klopt je wel het geld uit de zakken. Voor €125 een blog van 500 woorden laten schrijven? Belachelijk! Zelfs inclusief zoekwoorden onderzoek is dit je reinste onzin. Waarschijnlijk werkt deze tekstschrijver zo traag als een slak en verklaart dit waarom je zoveel betaalt.

Wat is dan een reële prijs? Als ervaren tekstschrijver hanteer ik een tarief waar ik prima van kan leven en waardoor jij niet teveel betaalt. Voor een blog van ongeveer 500 worden betaal je tussen de €45 en €55. Prima prijs toch? Voor dit bedrag bekijk ik ook nog welke zoekwoorden het beste bij het onderwerp passen. Geen heel uitgebreid rapport, deze kosten kun jij je besparen.

Behaalde resultaten SEO tekstschrijver

Als SEO tekstschrijver heb ik voor verschillende opdrachtgevers prima resultaten behaald. Veel van de door mij geschreven teksten staan op nummer 1, 2 of 3 in Google. Ook met mijn eigen website weet ik uitstekend te scoren. Gelukkig maar, anders zou ik geen goede content schrijver zijn. SEO content schrijver inhuren? Neem direct contact met mij op.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy