SEO consultancy – advies zoekmachine optimalisatie

SEO consultancy nodig? Word beter gevonden in Google of andere zoekmachines! Dit doe je middels zoekmachine optimalisatie. SEO consultancy omvat advies en begeleiding in een betere online vindbaarheid, maar hoe werkt dit en wat kost het?

SEO strategie: drie pijlers

Met SEO consultancy krijg je advies op het gebied van de gehele SEO strategie. Dit kun je onderverdelen in drie pijlers:

  • techniek
  • linkbuilding
  • content

Het draait hier natuurlijk niet alleen om advies maar ook het toepassen van de belangrijkste tips. Laten we eens gaan kijken hoe SEO consultancy eruit ziet en wat dit kost.

SEO consultancy: werkwijze

Voor SEO consultancy neem je contact op met een online marketingbureau, SEO bureau of SEO specialist. Niet elk bureau richt zich op SEO consultancy, sommigen passen alleen de SEO technieken toe. Je krijgt dan geen advies maar het bureau neemt jou het werk uit handen.

Wat kun je van SEO consultancy verwachten? In ieder geval dat je een duidelijk advies omtrent zoekmachine optimalisatie krijgt. Het bureau of de SEO specialist kijkt kritisch naar je website of webshop. Hierbij wordt gelet op de techniek, teksten, foto’s en video’s.

Het SEO consultancy bedrijf helpt eventueel met technische aanpassingen en verricht een zoekwoordenonderzoek. Zo weet je op welke zoekwoorden jouw website gevonden kan worden. Met een contentplan ga je zelf aan de slag of laat je dit uitvoeren door het SEO consultancy bureau.

Waarom SEO consultancy?

Je bent een startende ondernemer of hebt al lange tijd een website of webshop. Je ziet dat concurrenten hoger dan jou in Google staan. Hoe doen ze dit? Door SEO op een goede manier toe te passen.

Maar jij maakt toch ook gebruik van zoekmachine optimalisatie? Er staan immers teksten en afbeeldingen op je website en deze is ook nog eens mobiel vriendelijk. Je zou denken dat dit genoeg is, maar niets is minder waar. SEO gaat namelijk veel verder dan wat leuk geschreven teksten en mooie afbeeldingen.

SEO consultancy laat jou zien waar de verbeterpunten liggen. Je profiteert van de kennis van SEO-specialisten zonder dat je direct alles uit handen geeft. Desgewenst stuurt het SEO bureau aan of ondersteunt bij bepaalde taken.

Met SEO consultancy sta je hoger in Google en blijf je de concurrent voor.

Kosten SEO consultancy

Weet je al wat de kosten van SEO consultancy zijn? De prijs is afhankelijk van het aantal uren werk. Hieronder een indicatie van de kosten SEO consultancy:

  • € 50 – € 100 per uur
  • € 125 – € 600 per maand
  • € 1500 – € 5000 per jaar

Laat je niet afschrikken door bovenstaande prijzen. Bedrijven of websites met een groot budget geven over het algemeen veel aan SEO consultancy of zoekmachine optimalisatie uit. Als startende ondernemer of kleine website wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden. Daarom hieronder enkele tips om de prijs voor SEO consultancy zo laag mogelijk te houden.

Tip 1: controleer je website zelf

Het marketingbureau gebruikt bepaalde technieken om de positie van jouw website in zoekmachines te controleren. Ook bekijken ze op welke zoekwoorden je gevonden wordt. Dit kun je goed zelf! Gebruik hiervoor de Google webmastertool (search consol), Ubersuggest, free serp checker en andere gratis online tools.

Ook op het gebied van websitesnelheid en mobiel vriendelijkheid gebruik je gratis tools waaronder Pagespeed Insights (van Google) en Pingdom website speed test.

Tip 2: zoekwoordenonderzoek

Veel SEO marketingbureaus adviseren je een zoekwoordenonderzoek. Ook dit kun je heel goed zelf doen. Gebruik hiervoor SEO Book zoekwoord suggestie of de Google Adwords zoekwoord tool. Kijk ook eens bij Google Trends, daar vind je zoekwoorden die nu actueel zijn.

Tip 3: huur een SEO tekstschrijver in

Is het je al opgevallen dat deze website op verschillende zoekwoorden waaronder SEO tekstschrijver en SEO consultancy hoog scoort? Niet slecht voor een eenvoudige tekstschrijver! Dit laat  zien dat je voor SEO consultancy niet altijd bij het dure marketingbureau hoeft aan te kloppen. Als SEO tekstschrijver ken ik de fijne kneepjes van het vak en kan jou adviseren in zoekmachine optimalisatie. Dit advies is gratis voor (vaste) opdrachtgevers. Service van de zaak!

Meer weten over SEO consultancy of het laten schrijven van SEO teksten? Neem vrijblijvend contact op.