SEO blog – boost voor je website

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een SEO blog heb je gewoon nodig. Of het liefst nog meerderen. SEO blogs zijn namelijk een boost voor je website, elke dag opnieuw. Het is echter niet de bedoelding dat je hier de hoofdprijs voor betaalt!

Betekenis SEO blog

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Als een SEO blog zo belangrijk is, wat is hier dan de betekenis van? SEO is de afkorting van het Engelse Search Engine Optimazation. In het Nederlands kun je dit vertalen naar zoekmachineoptimalisatie.

Iedereen met een website krijgt vroeg of laat met SEO te maken. Het is namelijk belangrijk dat websites geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Hoe beter de website geoptimaliseerd is, hoe hoger deze in Google en andere zoekmachines scoort.

Dat optimaliseren bestaat uit grofweg 3 onderdelen: technische optimalisatie, linkbuilding en content. Bij dat laatste hoort dus ook een SEO blog. Nou ja, eigenlijk heel veel SEO blogs.

De invloed van SEO blogs op je website

Heeft een SEO blog nu echt een positieve invloed op de ranking van je website in de zoekresultaten? Ja, een SEO blog is een boost voor je website. Overigens noemen we het tegenwoordig SEO blog, jaren geleden waren SEO artikelen razend populair.

Het verschil tussen een blog en een artikel is het persoonlijk karakter dat een blog heeft. Middels een blog lijkt het alsof je met de lezer in gesprek gaat. Een artikel is meer afstandelijk.

Blogs trekken meer bezoekers

Het is een feit: blogs trekken veel meer bezoekers naar je website toe. Meer dan afstandelijke artikelen. Nu moet je niet denken dat je met een SEO blog alleen maar met de lezer in gesprek bent: je kunt met een blog alle kanten op. Zakelijk bloggen bijvoorbeeld, waarbij je meer vertelt over je vakgebied of de producten of diensten die je aanbiedt.

Een gezondheidsblog, nog een bekend voorbeeld. Dit zijn blogposts waarin je informatie geeft over lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar wel op een toegankelijke manier. In een blog mag je de lezer met ‘u’ aanspreken maar dit is niet altijd de beste keuze. Steeds meer mensen geven toch te voorkeur aan de aanspreek vorm je/jij. Een blog met de aanspreekvorm u blijft toch afstandelijk aanvoelen.

Zelf een SEO blog schrijven of laten doen?

De meesten schrijven eerst zelf een SEO blog. Dit is echter lastiger dan gedacht. In beginsel kan iedereen een blog schrijven maar een SEO blog is toch een heel ander verhaal. Dit is namelijk een blog die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Een SEO blog moet namelijk een goede woordlengte hebben, de juiste opmaak, goed gebruik van titel en subkoppen maar ook het toepassen van zoektermen.

Zolang je over iets schrijft waar nog nooit iemand anders over heeft geschreven verschijn je met je willekeurige blog bovenaan in Google. Maar gaat het over een onderwerp waar al eerder over is geschreven, dan heb je echt een SEO blog nodig. Dit doe je niet zomaar zelf maar laat je aan een professionele SEO blogger over.

Het tarief van de SEO blogger

Een SEO blog, wat moet dat kosten? Laat ik je één ding duidelijk maken: de blog moet vooral goed zichtbaar zijn in zoekmachines. Aders heb je natuurlijk niks aan een SEO blog. De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken, zoals de lengte van de tekst. Of het onderwerp.

SEO blogs zijn hartstikke populair: iedereen wil het hebben. Hiermee versla je de online concurrentie, maar alleen wanneer je ook een goede SEO blog krijgt. Omdat er zoveel vraag is naar SEO blogs kun je ze op veel plaatsen bestellen. Als SEO blogger heb ik me helemaal gespecialiseerd in een goede vindbaarheid in zoekmachines. Voor jou en voor mij.

Moet je € 125 voor een blog betalen? Wanneer het om een lange blog (1000 woorden of meer gaat), kom je op dit bedrag uit. Maar voor minder dan € 100 ontvang je een mooie SEO blog met een lengte van 500 tot 600 woorden. Helemaal op jouw doelgroep én website afgestemd. Vraag gewoon de tarievenkaart aan.

Dit is waarom je niet naar de prijs kijkt

Natuurlijk wil je kosten besparen, dat is heel begrijpelijk. Daarom heb je het liefst een blog voor € 5. Dat zou ik ook wel willen. Helaas is het niet mogelijk om voor vijf euro per uur aan de slag te gaan. Ten eerste omdat je dat zelf ook iet zou doen. Ten tweede omdat je voor kwaliteit gaat. Die blog moet in zoekmachines gaa scoren, dat vraagt natuurlijk wat voorbereiding en werkzaamheden.

Staar je niet direct blind op de prijs, want je rijgt er een gratis zoekwoordenonderzoek bij. Dat is dan toch weer mooi meegenomen. Het zoekwoordenonderzoek wordt gebruikt om de beste zoektermen voor je blog te vinden. Zo ontvang je een echte SEO blog, zonder verborgen kosten. Weten wat een blogger nu écht kost? Dat vraag je heel eenvoudig op.

Een SEO blog hoeft echt niet duur te zijn

Je wil bovenaan in zoekmachines staan. Logisch want dit levert veel meer bezoekers op, en mogelijk ok meer klanten of omzet. En wat dacht je van naamsbekendheid? Wanneer je naam telkens in Google voorbij komt dan onthouden andere je naam veel beter. Ga dus voor die SEO blog, maar wel tegen een betaalbare prijs. Samen houden we ondernemen betaalbaar. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de verassende prijzen..

Wil je meer weten over een SEO blog, waarom je deze nodig hebt of wat het precies kost? Neem gerust contact op. Dus doe je middels de contactknop, eenvoudiger kan het niet.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven