SEO blog laten schrijven

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Bloggen is helemaal de trend. Het zorgt voor een betere positie in zoekmachines en meer websitebezoekers. Een SEO blog laten schrijven? Weet waar je aan begint. Betaal zeker niet te veel want het leven (en ondernemen) is al duur genoeg. Ontdek alles over SEO blogs en welke invloed ze op je website hebben.

Maximale vindbaarheid

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een SEO blog kenmerkt zich door maximale vindbaarheid. Dat mag ook wel, want een hoge positie in Google levert veel voordelen op. Ten eerste een toename in het aantal websitebezoekers. Een eerste positie in Google is goed voor ongeveer 24% van het zoekverkeer. Ook een tweede en derde positie zijn niet slecht en leveren 11 tot 14% van het zoekverkeer op.

Het is sowieso goed om op de eerste pagina van de zoekresultaten te staan. Zelfs de 10e positie is nog steeds goed voor een klein percentage van het totale zoekverkeer. Maar er is meer, want een SEO blog zorgt ook voor naamsbekendheid. Hoe vaker de websitenaam voor de ogen van zoekers verschijnt, hoe beter deze blijft hangen.

Kenmerken van een SEO blog

Vaak wordt gedacht dat een blog altijd SEO vriendelijk is. Dit is niet zo, er is duidelijk een verschil tussen een SEO blog en een normale blogpost. Een SEO blog voldoet aan de SEO richtlijnen die Google heeft opgesteld. Dit betekent dat er rekening is gehouden met de titel, subkoppen, zoektermen maar ook de schrijfstijl.

Van alle blogs die er op het internet staan kun je slechts 10% een SEO blog noemen. De overige blogs lijken in eerste instantie zoekmachine vriendelijk maar zijn dit helemaal niet. Het is natuurlijk niet zomaar dat alleen de beste blogposts bovenaan in zoekmachines staan.

SEO blog laten schrijven: de voorbereiding

Een SEO blog laten schrijven doe je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk om het doel van het bloggen te achterhalen. Meestal is dit om een trouwe groep bezoekers/volgers op te bouwen. Maar ook om nieuwe bezoekers en potentiele klanten aan te trekken. Middels een blog deel je de expertise of interessante tips of weetjes.

Een blog heeft altijd een persoonlijk karakter. Zodra de blog rondom nieuws draait of een product of dienst aanprijst dan neig je al snel richting een nieuwsartikel, dienstenpagina of productomschrijving. Het is dus goed om hier vooraf over na te denken.

Ideale lengte van een blogpost

Veel bedrijven en webmasters denken dat een blogpost minimaal 1000 woorden moet bevatten. Zo zou een monsterartikel (vanaf 2000 woorden) zelfs beter in Google scoren. Onzin, het draait niet alleen om de lengte van de blogposts. Zaken zoals opbouw, taalgebruik en zoektermen spelen een belangrijke rol.

Toch zou een blogpost nooit minder dan 500 woorden moeten bevatten. Minder kan maar is niet aan te raden, al helemaal niet wanneer alle blogposts op de website minder dan 500 woorden bevatten. Zeer korte artikelen of teksten scoren gewoon wat slechter in zoekmachines.

SEO blog: prijs (tarieven)

Een rondgang laat zien dat de gemiddelde blogprijs tussen de € 75 en € 200 ligt. Er zijn uitschieters richting de € 280. Aan de andere kant zijn er net zoveel tekstschrijvers die een tarief tussen de € 40 en € 75 per blog hanteren.

Wat is een reële prijs en staat dit wel in verhouding met de kwaliteit? Een goede SEO tekstschrijver wordt zelf goed gevonden in zoekmachines of is resultaatgericht.

Websites die of op de eerste pagina van Google staan, hebben veel tijd geïnvesteerd in SEO. Een SEO blog laten schrijven is dan ook zeker een goed idee, vooral als dit tegen een mooie prijs gebeurd. Benieuwd naar de voordelige tarieven? Vraag gratis de tarievenkaart aan. Heb je nog vragen over zoekmachine optimalisatie dan mag je ook contact opnemen.

Blog laten schrijven door ervaren SEO tekstschrijver

Je wil natuurlijk niet van een koude kermis thuiskomen. Of een kat in de zak kopen, net zo erg. Een slimme ondernemer besteedt het budget op de juiste wijze. Dat is niet door het bloggen bij de eerste de beste neer te leggen. Ga voor kwaliteit en meer vindbaarheid, dat is een goede investering.

Een SEO blog laten schrijven betekent niet aan contracten vastzitten. Daar doen we niet aan: het is mogelijk om een enkele blog maar ook om een onbeperkt aantal blogs te laten schrijven. Bovendien betreft de eerste blog altijd een proefversie. Niet tevreden over de eerste blog en komen we er echt niet uit, dan ook geen factuur ontvangen. Uiteraard op voorwaarde dat de blog teruggegeven wordt en je binnen 72 uur laat weten dat je niet tevreden bent, want eenmaal gebruikt (of herschreven) betekent akkoord met het geleverde werk.

Start vandaag nog met SEO bloggen

Laat je overtuigen van de kracht van bloggen, al helemaal wanneer het op SEO blogs aankomt. Verschillende bedrijven en websites gingen je voor en behalen hier goede posities mee. Het is nooit te laat om hiermee te beginnen en de concurrent in te halen. Want wat een ander kan, dat kan jij ook.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven