SEO artikelen laten schrijven: zo werkt dat

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Wil je SEO artikelen laten schrijven? Dit soort artikelen of teksten zijn beter vindbaar in zoekmachines. Het is dus een goed idee om SEO artikelen te laten schrijven. De SEO tekstschrijver helpt jou hierbij. Hoe, dat ga ik je van begin tot eind uitleggen.

Dit zijn SEO teksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat wordt eigenlijk bedoeld met SEO teksten (artikelen)? Dit zijn zoekmachine vriendelijke teksten. Simpelweg word je met deze teksten beter in Google gevonden. Hoe dat werkt?

Een zoekmachinegebruiker typt iets in bij Google (of een andere zoekmachine). Datgene wat hij intypt noemen we een zoekwoord of zoekwoorden. Vervolgens kijkt Google welke webpagina’s het beste op het zoekwoord aansluiten.

Google let hierbij op een aantal belangrijke zaken:

 • De autoriteit van websites
 • Kwaliteit van content
 • Titel en tussenkopjes in een tekst
 • Gebruik van zoekwoorden of zoektermen

Daarnaast kijkt Google ook naar technische zaken zoals mobielvriendelijkheid en laadsnelheid van een website. Allemaal dingen die jouw positie in de zoekresultaten bepalen.

SEO artikelen laten schrijven: zo werkt het

Waarom zou je SEO artikelen laten schrijven? Om je online zichtbaarheid te vergroten. Dit soort teksten helpt je namelijk naar een hogere positie in Google en andere zoekmachines.

Hoe werkt het laten schrijven van teksten of artikelen? Ieder marketingbureau en SEO tekstschrijver heeft zijn eigen werkwijze. Bij sommige moet je een los zoekwoorden onderzoek afnemen of je betaalt hier extra voor. Hier is een zoekwoordenonderzoek inclusief, dit wordt voorafgaande aan het schrijven van een SEO tekst gratis uitgevoerd.

Maar mocht je hier apart voor willen betalen, dan mag dit natuurlijk. Voor een los zoekwoordenonderzoek met uitgebreide rapportage betaal je apart. Dit onderzoek is aan te raden wanneer je de teksten zelf schrijft of elders laat doen. In alle andere gevallen is dit niet noodzakelijk.

De werkwijze

Zo werkt SEO artikelen laten schrijven:

 1. Neem contact op
 2. Vertel wie je bent en voor welke website je artikelen nodig hebt
 3. Je ontvangt de tarievenkaart
 4. Vul het registratieformulier in
 5. Plaats je opdracht (geef het onderwerp door of laat dit door de SEO tekstschrijver bepalen)
 6. Je ontvangt het SEO artikel binnen de afgesproken termijn
 7. Beoordeel het artikel binnen 72 uur
 8. Je ontvangt aan het begin van de eerstvolgende maand een btw factuur

Zie je hoe eenvoudig het werkt? Mocht je nog niet bekend zijn met het laten schrijven van SEO artikelen, dan leg ik je graag in een e-mail of telefoontje uit hoe dit exact werkt. Maak je niet druk, het stelt eigenlijk niet zoveel voor. Met mijn jarenlange kennis en ervaring heb ik niet veel informatie van jou nodig om een SEO artikel te schrijven.

Prijs SEO artikelen

Wat kost het laten schrijven van een SEO artikel (of meerdere)? Een goede vraag, het is belangrijk om je budget te bepalen. Het tarief is afhankelijk van de lengte van de tekst, de doelstelling en de moeilijkheidsgraad. Kost een blog of tekst € 150? Zelden, dit betaal je alleen wanneer het om een complexe of zeer lange tekst gaat. Voor een lager bedrag is er heel veel mogelijk. Dat ontdek je wanneer je de tarievenkaart aanvraagt.

Ooit klein begonnen en inmiddels doorgegroeid tot een goede SEO tekstschrijver. In de tussentijd is er veel kennis en ervaring omtrent zoekmachine optimalisatie, leesbaarheid en het activeren van bezoekers opgedaan. Je ontvangt teksten die met zorg zijn geschreven. Dit alles tegen een betaalbaar tarief. Staat datgeen je nodig hebt niet op de tarievenkaart? Geen probleem, geef aan wat je nodig hebt en je ontvangt een aangepaste prijs.

Krijg ik korting op het laten schrijven van teksten?

Je wil korting op bovenstaande prijzen, is dat mogelijk? De tarieven zijn al heel reëel. Toch is het mogelijk om korting te krijgen, dit geldt voor grote opdrachten. Denk hierbij aan opdrachten van meer dan 100 teksten. Wil je een lange samenwerking aangaan? Dat is uiteraard ook mogelijk. Omdat van tevoren niet duidelijk is hoe lang de samenwerking gaat duren ontvang je niet direct een korting. Trouwe opdrachtgevers ontvangen tussendoor wel een mooie aanbieding of verrassing.

Ook SEO artikelen laten schrijven én hoger in Google? Bekijk wie jou voorgingen (zie portfolio) of neem direct contact op. Volg mij ook op Instagram.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven