SEO adviesbureau nodig? Lees eerst deze tips

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Haal het beste rendement uit je website. Een SEO adviesbureau is hier een welkome aanvulling op, want je optimaliseert de website zoals het zou moeten. Zorg er dan wel voor dat je het juiste advies ontvangt. Het komt te vaak voor dat je heel veel voor SEO advies betaalt en hier nauwelijks iets voor terugkrijgt. Lees daarom onderstaande tips goed door.

Verschil tussen SEO advies en SEO diensten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er is enorm veel vraag naar SEO diensten. Denk hierbij aan contentmarketing, linkbuilding en technische optimalisatie. Door de groeiende vraag naar dit soort diensten zijn ook de prijzen hiervoor enorm gestegen. Het is helemaal niet vreemd om maandelijks tot wel € 5000 voor SEO diensten te betalen.

Je kunt je voorstellen dat niet iedereen een dergelijk groot budget heeft. Om op de kosten te besparen is er het SEO adviesbureau. Er wordt onderzoek gedaan naar zoekmachine optimalisatie van je website. Vervolgens ontvang je betrouwbaar advies en ga je zelf met SEO aan de slag. Natuurlijk is het mogelijk om aan de hand van SEO advies nog een specialist in te schakelen, maar dan wel één die binnen je budget past.

Over de marketingbureau prijzen

Kost het echt € 5000 per maand om SEO uit te besteden? Grote bedrijven geven dit inderdaad maandelijks uit. Het kan natuurlijk goedkoper, maar dan krijg je er minder voor terug. De marketingbureau prijzen variëre: je betaalt gemiddeld tussen de € 70 tot wel € 150 per uur (exclusief btw). Dat is dus precies waarom je een SEO adviesbureau inschakelt.

SEO adviesbureau: dit kun je verwachten

Goed, het SEO adviesbureau bespaart je enkele duizenden euro’s. Je betaalt hier/ bij ons minder dan € 400 voor het beste SEO advies. Wat kun je precies van het SEO adviesbureau verwachten?

Allereerst een duidelijke scan van je website. Hierbij wordt gekeken naar verschillende zaken waaronder techniek, linkprofiel en de aanwezige content. Aan de hand hiervan wordt bekeken hoe goed je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dit komt in een rapport te staan.

“Een website die geoptimaliseerd is voor zoekmachines is dit óók voor bezoekers”

Vervolgens ontvang je SEO advies. Dit advies bestaat uit het bespreken van het rapport, wat je nog allemaal moet verbeteren maar natuurlijk ook wat goed is aan de website. Er zijn namelijk zaken waar je beter niets aan kunt veranderen.

Stoppen hierna de werkzaamheden van het SEO adviesbureau? Nee, want na het advies ga je zelf aan de slag. Wanneer je tussendoor nog vragen hebt dan kun je altijd weer bij het SEO adviesbureau terecht.

Een hoge positie in Google

Dankzij het SEO adviesbureau streef je naar een hoge positie in Google. Bedenk wel dat je die hoge positie moet verdienen. Daarom zul je Google moeten laten zien dat je het beste met je websitebezoekers voor hebt. Een van de belangrijkste onderdelen van SEO bestaat uit content (inhoud).

Dit is zo belangrijk dat websites met goede content maar een minimaal linkprofiel beter kunnen scoren dan hun concurrenten. Er zijn ook websites die totaal niet mobiel vriendelijk zijn en een lange laadtijd hebben maar toch beter dan jou in Google scoren. Dit heeft allemaal met SEO teksten te maken. Toch blijft het belangrijk om waakzaam te zijn. Richt je daarom op al het advies dat je gekregen hebt.

Meer uitleg over SEO teksten

Hoe zit het precies met SEO teksten? Nee, dit zijn geen teksten die vol staan met zoektermen. Dit is iets dat rond het jaar 2010 nog prima geaccepteerd werd, tegenwoordig kan dit echt niet meer. Een moderne SEO tekst is geschreven met het oog op de bezoeker (lezer). De tekst is vooral prettig leesbaar en biedt voldoende informatie. Maar er is meer, want zoekmachines moeten natuurlijk wel begrijpen waar de inhoud van de tekst over gaat.

Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van de belangrijkste zoektermen oftewel zoekwoorden. Wanneer je deze op een natuurlijke manier in de tekst verwerkt dan begrijpend spiders (bots) welk onderwerp de tekst behandelt.

Natuurlijk ontvang je met betrekking tot teksten ook het nodige advies. Bijvoorbeeld over relevante zoektermen die ook echt bij je website passen. Hierna kun je zelf starten met het schrijven van SEO teksten. In de praktijk blijkt dit lastiger dan gedacht.

Een SEO tekstschrijver inschakelen

Van het SEO adviesbureau hoor je dat je meer SEO teksten op je website moet plaatsen. Tijdens het advies wordt besproken waar je op moet letten. Toch is het schrijven van SEO teksten niet zo eenvoudig. Kijk maar eens naar de duizenden websites die slecht in Google scoren. Hieraan zie je hoe lastig dit onderdeel is.

Moeite met het schrijven van dit soort teksten? Dan is het beter om een SEO tekstschrijver in te schakelen. .

Gelukkig heb je mij in Google gevonden, en dat is natuurlijk niet zomaar. Ik mag me een ervaren SEO tekstschrijver noemen. Maar dan wel een die ook nog eens mooie tarieven hanteert. Gewoon, omdat het leven al duur genoeg is.

SEO adviesbureau of SEO tekstschrijver

Waar ben je beter mee af, met een SEO adviesbureau of een SEO tekstschrijver? Dit hangt een beetje van je website af. Ben je van mening dat je website op verschillende punten verbetering nodig heeft, dan ga je voor het SEO adviesbureau. Natuurlijk kun je voor SEO advies altijd hier terecht.

Heb je alleen behoefte aan content voor je website, dan is het inschakelen van een SEO tekstschrijver een beter idee. Wees er dan wel zeker van dat de rest van de website helemaal op orde is. Vragen over het SEO adviesbureau of te diensten als SEO tekstschrijver? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan of informeer naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven