Senior tekstschrijver: de beste schrijver!

De senior tekstschrijver heeft veel kennis en ervaring. Je voordeel: je ontvangt de beste teksten voor je website of webshop. Een senior copywriter hoeft echt niet duurder te zijn dan de junior schrijver. Dit heeft met het uurtarief of salaris te maken, lees er gerust meer over.

Wanneer ben je een senior tekstschrijver?

Een senior tekstschrijver heeft veel ervaring op het gebied van teksten schrijven, vaak met een expertise. De benaming senior heeft dus niets met leeftijd of het aantal jaren werk te maken. Kijk maar eens naar de verschillen:

Junior tekstschrijver: beginnend schrijver, teksten kunnen taalfouten bevatten. Het ontbreekt aan SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

Medior tekstschrijver: heeft meer ervaring en schrijft goede teksten. Soms een foutje en niet altijd goed vindbaar in zoekmachines. Kan wel nog doorgroeien, maar sommigen blijven op dit niveau hangen.

Senior tekstschrijver: expert in teksten schrijven. Deze teksten zijn goed vindbaar in zoekmachines. Is van alle markten thuis en schrijft niet alleen webteksten maar ook persberichten, over ons pagina’s en nog veel meer.

Iemand die 20 jaar in het vak zit is nog geen senior tekstschrijver

Zoals je hierboven hebt kunnen zien heeft de benaming senior tekstschrijver alles met kennis en ervaring te maken. Iemand die 20 jaar in het vak zit is nog niet per definitie een senior copywriter. Sommigen blijven namelijk heel lang, zo niet hun hele leven, op hetzelfde niveau hangen.

Senior tekstschrijver met vijf jaar ervaring, kan dat?

Ben je in contact gekomen met een senior tekstschrijver die slechts vijf jaar ervaring heeft? Dit kan best een senior copywriter zijn! Sommige mensen leren ontzettend snel en mogen zich binnen vijf jaar senior tekstschrijver noemen. Kijk dus niet naar aantal jaren werkervaring maar meer naar de kwaliteit die een tekstschrijver levert.

Zo herken je een senior copywriter

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

De vraag is hoe je een goede senior copywriter herkent. Er zijn namelijk wat tekstschrijvers die zich senior noemen, maar dit eigenlijk niet zijn. Hoe weet je dan of je met een echte expert te maken hebt?

Door eens goed te kijken naar de schrijfstijl van de tekstschrijver. Iemand die ‘oubollig’ schrijft, de mensen met u aanspreekt en moeilijke woorden gebruikt voelt zich misschien wel senior, wat nog niet wil zeggen dat deze ook de juiste kennis in huis heeft.

Kijk vooral naar de online vindbaarheid van de senior tekstschrijver. Je hebt deze website bovenaan in Google gevonden en mijn teksten zijn zeer goed geschreven. Dat vindt Google, anders sta ik niet bovenaan. Maar dat vinden mijn opdrachtgevers ook. Qua leeftijd ben ik absoluut geen senior, misschien met betrekking tot werkervaring wel. Ik schrijf namelijk al sinds mijn tienerjaren.

Toch vind ik dat het aantal gewerkte jaren niet veel zegt: kijk naar de kwaliteit en hoe hoog deze website in zoekmachines staat. Dat is precies wat mij een senior tekstschrijver maakt.

Het salaris of tarief van een senior tekstschrijver

Wat zou een senior tekstschrijver of copywriter moeten verdienen? De tekstschrijver in vast dienstverband verdient tussen de € 35.000 en € 55.000 per jaar. Dit is het bruto gemiddelde.

De meeste senior tekstschrijvers zijn zelfstandige (freelancer of zzp’er). Het tarief of salaris van de freelance senior tekstschrijver wisselt heel sterk. Op de website van Intermediair is te lezen hoe een tekstschrijver € 1406 bruto per maand verdient (32 uur). Dat is ontzettend weinig, hier kun je niet van leven.

Op dezelfde website komt een andere freelance tekstschrijver voorbij die € 3500 per maand verdient (32 uur). Dit is al een stuk meer, hoewel ik dit ook weinig blijf vinden.

De betere senior tekstschrijver moet met al die ervaring toch minimaal € 5000 per maand binnenhalen.

Dus een senior tekstschrijver is duurder?

Wanneer je bovenstaande prijzen bekijkt zou je denken dat een senior tekstschrijver duurder is. Nee hoor, dit hoeft helemaal niet. Tekstschrijvers mogen zelf een uurtarief of prijs per tekst of per woord bepalen. Hoe meer werk een tekstschrijver heeft, hoe goedkoper deze de werkzaamheden kan uitvoeren. Er is immers toch altijd werk zat. Maar goed, dan nog is het de senior tekstschrijver die zelf de prijs bepaalt.

Let op want heel veel betalen geeft je niet de garantie dat je dit ook terugverdient. Het probleem met zoekmachines is dat je een hoge positie nooit kunt garanderen. Laat de prijs dus niet allesbepalend zijn. Laten we ondernemen betaalbaar houden, voor nu en in de toekomst. Behoefte aan een senior tekstschrijver tegen betaalbare prijzen? Vraag direct en vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet en hielp meer dan 500 bedrijven aan een betere online zichtbaarheid. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?