Schrijver gezocht – ben jij die tekstschrijver?

Bijgewerkt: 13 september 2022

Een schrijver gezocht! Bianca is op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver. Het liefst eentje die nog in de startblokken staat, want dan kan ik jou nog een  beetje in de juiste vorm kneden. Dit is dus vooral een kans voor aanstormend talent.

Bianca Walraven is momenteel op zoek naar een of meerdere (SEO) tekstschrijvers. Enige ervaring én inschrijving KvK vereist.

Vind jij het leuk om dagelijks tot wekelijks blogs, productomschrijvingen of nieuwsberichten te schrijven? Durf je het aan om een interview af te nemen en dit uit te werken? Of ben je iemand die zich helemaal op social media posts richt? Wat je kennis, ervaring of interesse ook is, ik nodig je uit om te solliciteren.

Stuur je sollicitatie inclusief contactgegevens, eventuele opleidingen en ervaring naar: info@biancawalraven.nl, ovv ‘sollicitatie’. Vergeet niet je gewenste tarief mee te sturen.

Schrijver gezocht voor diverse werkzaamheden

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Tekstschrijver Bianca Walraven kan de grote toestroom aan opdrachten niet meer verwerken. Logisch, opdrachtgevers waarderen de hoge kwaliteit. Maar ook de reële (concurrerende) tarieven. Geschreven teksten staan bijna altijd bovenaan in zoekmachines of geven de website van de opdrachtgever een flinke boost.

Schrijver gezocht voor diverse werkzaamheden. Vind je het leuk om over verschillende onderwerpen te schrijven? Weet je al iets over SEO/ zoekmachine optimalisatie? Maar nog belangrijker: kun jij creatief schrijven? Dan zoek ik jou!

Dit verwacht ik van jou

Je hoeft geen heel ervaren tekstschrijver te zijn. Zelf ben ik ooit onderaan begonnen, voor minder dan 1 cent per woord. Ja echt! Ik verwacht niet dat jij voor 1 cent per woord aan de slag gaat want je krijgt best wel wat meer. Maar ik verwacht wél een enthousiasme en flink doorzettingsvermogen.

Je bent bereid om kennis van SEO op te doen. Dit doe je zelf of je volgt een van mijn trainingen. Ook ben je beschikbaar voor verschillende werkzaamheden zoals het schrijven van blogs, nieuwsartikelen of productomschrijvingen. Wanneer je het aandurft mag je ook aan de slag met een over ons pagina of homepage. Afhankelijk van je kwaliteiten krijg je af en toe redigeerwerk. Hierbij kijk je bestaande teksten na.

Het belangrijkste is dat je een goed aanpassingsvermogen hebt. Jouw schrijfstijl moet namelijk dicht bij die van mij liggen, zodat we samen (of met meerderen) aan één en hetzelfde project kunnen werken.

Dit heb ik jou te bieden

Bianca is freelance tekstschrijver, en dit blijft voorlopig zo. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding waarbij de werkzaamheden uitgevoerd worden in een nieuw jasje en onder een andere naam.

Afhankelijk van het aanbod schrijf je 1 tot 10 teksten per week. Het kan ook wel eens een weekje helemaal niets zijn (ik heb tenslotte ook vakantie) maar het komt ook wel eens voor dat het om meer dan 10 teksten per week gaat. Natuurlijk bekijken we wat je aankan (en aandurft).

Schrijver gezocht: het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Ik neem de eindredactie op me maar het is uiteraard wél de bedoeling dat je de teksten in een nette vorm aanlevert.

Je ontvangt een vergoeding per tekst en tekstsoort (niet per woord). Teksten zitten altijd rond een bepaalde lengte, bijvoorbeeld tussen de 500 en 600 woorden of tussen de 200 en 300 woorden. Of tussen de 900 en 1200 woorden, want elke tekst is anders.

Het is handig wanneer je zzp’er of ondernemer bent, dit in verband met facturatie.

Tekstschrijver gezocht? Reageer direct!

Op dit moment bundelt Bianca haar krachten met twee andere tekstschrijvers en een administratief medewerker. Wil jij bij dit team horen en een uitstekende begeleiding in je weg naar ervaren tekstschrijver ontvangen? Neem dan direct contact op. Vermeld in je e-mail wie je bent, wat je doet en waarom je denkt dat je binnen het team past.

Gebruik liever niet de reactieknop hieronder (tenzij het niet anders kan) maar stuur rechtstreeks je e-mail naar info@biancawalraven.nl.

Eerst even proefdraaien

Om te voorkomen dat we een samenwerking aangaan die op niets uitloopt vraag ik je om eerst even proef te draaien. Je ontvangt van mij een briefing waarna je een tekst van 300 tot 400 woorden schrijft. Naar aanleiding van de door jou geschreven tekst kan ik beter beoordelen of je binnen het team past.

De door jou geschreven tekst is en blijft van jouzelf en wordt verder nergens voor gebruikt! Omdat je over een niet bestaand product schrijft is deze tekst voor iedereen onbruikbaar. Het is puur bedoeld om beter inzichtelijk te krijgen wat je schrijfstijl is.

Liever geen acquisitie mail

Kom je op de oproep schrijver gezocht af en ben je iemand die al enige jaren actief is als tekstschrijver, voldoende opdrachtgevers heeft of een hoger uurtarief hanteert? Reageer dan liever niet. Aanstormend talent heeft de voorkeur, net als iemand die de opdrachten écht kan gebruiken.

Acquisitiemails naar aanleiding van deze oproep worden niet op prijs gesteld. Waarschijnlijk zal ik ze toch wel krijgen maar dan weet je in ieder geval waarom je geen reactie op je acquisitie mail ontvangt.

Bianca


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven