Redigeren tarief – goedkoop en soms gratis!

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Het meest interessante redigeren tarief van Nederland. Niks marktconform maar gewoon betaalbaar. En ook nog eens ontzettend goed, we laten zien dat redigeren helemaal niet duur hoeft te zijn. Laat teksten, documenten, of verslagen door een professional nakijken. Ontdek het meest voordelige redigeren tarief, soms zelfs gratis!

Uitleg over redigeren

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Redigeren is het aanpassen en in orde maken van een tekst. Dat is vooral aan te raden voordat een tekst online gaat of je een document, verslag of e-mail naar de klant of opdrachtgever verstuurt. Teksten redigeren bestaat uit het opsporen en verwijderen van taal- spellingsfouten, het weghalen van overbodige woorden en het toevoegen of verwijderen van leestekens.

Soms bevat een tekst te veel informatie, bijvoorbeeld dubbele zinnen. Met redigeren wordt alles wat te veel is weggehaald zodat de tekst makkelijker leest. Een foutloze en lekker leesbare tekst of document: dat is het eindresultaat van redigeren.

Redigeren bij Bianca: gratis tot 5 cent per woord

Redigeren tarief: wat moet dat kosten?

Verwar het redigeren van een tekst niet met herschrijven. Bij redigeren blijft de bestaande tekst zoals hij is, alleen fouten worden eruit gehaald. Het doel van redigeren is de tekst in zijn oorspronkelijke vorm behouden, maar dan wel gecorrigeerd zodat deze er perfect uitziet.

Wil je hele zinnen aangepast zien, moet er wat informatie bij of juist wat informatie weg? Dan kom je al snel op herschrijven uit. Belangrijk om te weten want voor het redigeren tarief maakt dit wel degelijk verschil. Herschrijven is namelijk meer werk dan redigeren.

Bedenk dus vooraf wat je met de tekst wil doen. Ben je erg tevreden over de tekst of het document maar wil je er fouten uit te laten halen? Vraag dan naar het redigeren tarief. Wat moet dat redigeren kosten? In ieder geval niet zoveel als je zou verwachten. Uit praktijk blijkt namelijk dat het redigeren tarief vaak veel te hoog ligt.

Marktconform redigeren tarief? Echt niet!

Je hebt het vast wel eens ergens zien staan: “marktconform redigeren tarief”. Dit ziet natuurlijk heel aantrekkelijk uit maar feitelijk betekent dit dat je veel te veel voor het redigeren gaat betalen. Tarieven van meer dan 5 cent per woord voor wat fouten uit een tekst halen? Een goede redacteur of tekstschrijver heeft helemaal niet veel tijd nodig om jouw tekst te redigeren. Natuurlijk betaal je een reële vergoeding maar voor dat ‘marktconforme’ tarief hoef jij niet krom te liggen.

Het gemiddelde tarief voor redigeren ligt ergens tussen de 5 cent en 15 cent per woord. Er worden ook tarieven vanaf € 40 per uur gehanteerd. Dit zijn allemaal vrij gemiddelde tarieven, vooral wanneer je kijkt naar het feit dat redigeren best veel tijd in beslag neemt.

Uurtarief redigeren

Let op: sommige redacteurs of tekstschrijvers hanteren een uurtarief redigeren. Voor het redigeren van een tekst kom je op € 40 – € 60 per uur uit. Dit zijn gemiddelden, sommigen zijn wat goedkoper maar ook veel duurder. Ga liever niet voor een uurtarief redigeren: je weet vooraf niet wat het in totaal gaat kosten. Vraag liever een passende offerte aan.

Redigeren voor minder dan 6 cent per woord

Gratis redigeren? Dat lees je in de volgende paragraaf. Hier zitten namelijk wat voorwaarden aan vast, in veel gevallen kom je uit bij het normale redigeren tarief. Bianca, jouw tekstschrijver en redacteur, voor het redigeren/corrigeren, herschrijven of creëren van (SEO) content.

Betaal niet teveel voor redigeren! Voor minder dan 6 cent per woord wordt jouw tekst volledig nagekeken op spellingsfouten, grammaticale misstappen, interpunctie, zinsbouw en nog veel meer. Je betaalt niet per woord maar per tekst of document. Wel zo eerlijk, want per woord betalen is de grootste onzin. Je zou dan bijna een halve tekst ter redactie aanleveren om maar op die kosten te besparen.

Laten we duidelijk zijn: je betaalt een vast tarief tekst, ongeacht hoeveel woorden er in staan. Hierbij wordt gewerkt met verschillende categorieën. Vraag gerust in welke categorie jouw tekst valt, dan weet je ook wat het gaat kosten.

Gratis redigeren van teksten

Nee hier zit geen addertje onder het gras: je kunt echt gratis laten redigeren! Door een professionele tekstschrijver/redacteur (myself). Gratis redigeren is mogelijk voor opdrachtgevers. Er zitten natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan gratis redigeren vast:

  • Je staat bij Bianca geregistreerd als opdrachtgever
  • Je laatste factuur was van maximaal twee maanden geleden, het factuurbedrag bedroeg minimaal € 500
  • Maximaal twee teksten per maand gratis redigeren
  • De te redigeren tekst bedraagt maximaal 1000 woorden
  • Je vraagt zelf even naar deze actie

Wil je gebruik maken van gratis redigeren en voldoe je aan de voorwaarden? Geef dan vooraf aan dat je van deze actie gebruik wil maken.

Tarief correctiewerk: vraag direct een offerte aan

Profiteer van het voordelige tarief correctiewerk. Professioneel nagekeken waarbij jouw tekst klaar is voor publicatie of versturen. Ben je (vaste) opdrachtgever, dan maak je zelfs gebruik van het gratis redigeren.

Benieuwd naar het vaste redigeren tarief of het tarief correctiewerk voor teksten & documenten? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan. Deze ontvang je vaak binnen 48 uur, waarna we snel de samenwerking starten. Natuurlijk ben ik ook beschikbaar voor het herschrijven van teksten en het creëren van opvallende SEO content en social media posts.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven