Pubquiz online met vrienden of collega’s

Bijgewerkt: 22 augustus 2021

Een pubquiz online maken of spelen? Hartstikke leuk met vrienden of collega’s. Dit is namelijk een goede manier om de band of samenwerking te versterken. De online pubquiz brengt veel plezier maar natuurlijk ook inzicht met zich mee. Ontdek alles over de beste en leukste online pubquiz maar ook hoe je er zelf een maakt.

Wat is een pubquiz?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De pubquiz is vanuit het buitenland overgewaaid naar Nederland. Rechtstreeks vanuit Groot-Brittannië is de pubquiz naar ons toegekomen. Het gaat hier om een quiz die wekelijks tot maandelijks in een pub of café wordt gehouden. In teamverband worden vragen beantwoord. De winnaar krijgt een kleine prijs, extra drankjes of de rekening hoeft niet betaald te worden.

Tegenwoordig heb je ook de online pubquiz. Dit is helemaal de trend sinds we door de coronacrisis zijn getroffen. De online pubquiz werd voor het eerst door kroegen gestart, maar tegenwoordig is het ook een leuke online bezigheid ter vervanging van de vrijdagmiddagborrel. Of om een digitaal avondje met vrienden of familie door te brengen. De pubquiz online spelen is op de ideale manier om de band met collega’s of partners te versterken.

Online pubquiz: dit zijn de leukste of beste

Wat is de leukste online pubquiz? Een bekende website is pubquiz.nl, de meest bekende online pubquiz. Via deze website speel je de pubquiz online waarbij er verschillende vragenrondes aanwezig zijn. Je kunt kiezen uit een aantal varianten, waarbij je voor een beperkt aantal vragenrondes of juist heel veel gaat. Een pakket bevat meerdere MP3’s met muziek, digitale bingokaarten, een handleiding en een lijst om bij te houden welke muzieknummers al gespeeld zijn.

Houd er rekening mee dat de online quiz niet gratis is. Je betaalt tussen de € 9,95 (10 bingokaarten) en € 69,95 (100 bingokaarten). Dit is maar een voorbeeld, want er is nog veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld de online DIY quiz of met presentator.

Kijk ook eens bij Mr. Bright’s, die organiseren regelmatig Nederlandse of internationale online pub quizzen. Maar ook fysieke quizzen in cafés. Het leuke aan deze website is dat je er een online bedrijfsuitje van maakt. Houd daarnaast de plaatselijke kroeg in de gaten en vraag of ze misschien binnenkort een online pubquiz organiseren.

Gratis pubquiz online

Niet iedereen heeft zin om voor een online pubquiz te betalen. Daarom vind je altijd wel een gratis pubquiz, maar is dat ook wat? Ja hoor, kijk bijvoorbeeld maar eens bij De Andere Quiz. Hier ontvang je een online pubquiz met maar liefst 60 vragen en antwoorden. Deze gaan allemaal vergezeld van grappige filmpjes, herkenbare muziek en natuurlijk een presentatie. Dankzij dit aanbod speel je anderhalf uur lang een gratis pubquiz online, met collega’s of vrienden.

Kijk ook eens op YouTube, want hier vind je af en toe een gratis online pubquiz voorbijkomen. Bijvoorbeeld de editie van vorig jaar en misschien wel die van dit jaar. In combinatie met Teams of Zoom kun je op deze manier gratis een online pubquiz spelen.

Zelf een quiz maken

Kun je ook een pubquiz maken? Ja hoor, een online pubquiz zelf maken is heel goed mogelijk. Wel is het belangrijk dat je goede vragen bedenkt waar de antwoorden ook van kloppen. Ook moet de quiz bij de doelgroep passen. Voordeel van zelf een pubquiz maken is dat je deze echt kunt afstemmen op de deelnemers. Bijvoorbeeld door middel van persoonlijke vragen.

Allereerst moet je op zoek gaan naar wat foto’s, video’s en geluidsmateriaal. Het is leuk om foto’s en video’s van de vriendengroep of collega’s te nemen, hiermee worden de vragen veel persoonlijker. Bij geluidsmateriaal kun je aan muziekfragmenten denken. Maar ook geluidsbestanden van een apparaat of voorwerp, bijvoorbeeld een typemachine of grasmaaier. Niks moet en alles kan.

Vervolgens bedenk je vragen. Zorg ervoor dat de antwoorden ook daadwerkelijk kloppen. Soms is het nodig om onderzoek te verrichten, bijvoorbeeld via Google of navraag te doen bij collega’s, vrienden of familie. Dit laatste wanneer het om persoonlijke vragen gaat. Het is een hoop werk maar je maakt wel de leukste quiz waar iedereen plezier aan heeft.

Pubquiz maken met een app

Er zijn verschillende tools beschikbaar om online een quiz te maken. Kun je een pubquiz maken met een app? Die heb ik nog niet kunnen vinden, maar wel wat online tools. Bijvoorbeeld Myquiz, hiermee maak je heel eenvoudig een quiz aan. Ook heb je toegang tot bestaande Engelstalige quizzen. Je kunt van alles instellen, bijvoorbeeld hoeveel punten je per vraag kunt winnen maar ook hoeveel bedenktijd je hebt.

Online pubquiz laten maken

Wil je een pubquiz online laten maken? Dit kan ook, schakel dan iemand in die hier veel ervaring mee heeft. Het scheelt je een hoop werk maar je moet er natuurlijk wel wat voor betalen. Hoe hoog die kosten zijn dat zou ik zo niet kunnen zeggen. Een gepersonaliseerde quiz kan duurder zijn dan wanneer je een kant-en-klare quiz online koopt.

Hopelijk heb ik je middels het artikel kunnen helpen met het maken of vinden van een online pubquiz. Even een disclaimer want ik heb al deze quizzen of tools niet zelf uitgeprobeerd. Persoonlijk ga ik voor de fysieke spelletjesavond, maar vanwege de corona moesten we hier nog even op wachten. In ieder geval heel veel plezier met de online pubquizen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven