Problemen met Outlook, Hotmail, Live of MSN

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Ervaar je problemen met Outlook, Hotmail, MSN of Live? Dit zijn de meest gebuikte e-mailaccounts ter wereld. Alle problemen die zich kunnen voordoen vind je hieronder op een rijtje. Natuurlijk ook voor Outlook.com, dat sinds 2012 bestaat.

Populaire e-mailaccounts

Gratis e-mailaccounts die Microsoft aanbiedt eindigen met Hotmail, MSN, Live of outlook.com. Het maakt bij de probleemoplossingen geen verschil waar het e-mailadres op eindigt: alle vier de accounts worden door dezelfde aanbieder (Microsoft) verstrekt. Waar in dit artikel over Hotmail wordt gesproken kun je ook Outlook, Live of Msn lezen.

Hotmail in Outlook problemen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voorheen kon Hotmail aan Outlook 2003 of 2007 gekoppeld worden, hiermee kwamen alle e-mailberichten via Hotmail gewoon via Outlook op de pc binnen. Tegenwoordig heb je hier de Outlook Connector voor nodig.

Sluit Outlook af, download de Outlook Connector en volg de instructies op. Start na voltooien Outlook opnieuw op, voer nu je e-mailadres en wachtwoord in. De berichten worden in een deelvenster weer gegeven. In het menu Outlook Connector klik je op Een nieuw account toevoegen. Indien je nog een extra live of Hotmail-account wil toevoegen dan kan dit alleen indien Outlook Connector al is geïnstalleerd.

Iemand anders meldt zich op mijn email aan

Heb je het vermoeden dat iemand anders zich op jouw Outlook, Hotmail, MSN of Liveaccount aanmeldt? Kun je zelf gewoon nog aanmelden? Verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord.

  1. Ga naar de website https://outlook.live.com/
  2. Log in met je e-mailadres en wachtwoord.
  3. Ga rechtsboven naar opties
  4. Kies voor meer opties/ account beheren
  5. Ga naar persoonlijke gegevens bekijken en beheren

Bij wachtwoordgegevens staat achter het wachtwoord, dat gemarkeerd staat met sterretjes (****), de optie wachtwoord wijzigen. Voer het oude wachtwoord in, gevolgd door het nieuwe wachtwoord en klik op OK.

Wijzig ook je geheime vraag, omdat de kans groot is dat iemand anders nog steeds in je account kan indien ze het antwoord weten. Doorloop dezelfde stappen als hierboven en klik naast de geheime vraag op wijzigen. Klik op OK. Kijk ook even na of het alternatief e-mailadres nog klopt. Het kan zijn dat je geen alternatief e-mailadres en/of geheime vraag heeft, verander alleen datgene wat op jou van toepassing is.

Outlook vraagt ineens om wachtwoord

De nieuwere versies van Outlook of Hotmail onthouden het e-mailadres, dit wordt getoond in het aanmeldvenster. Indien je dit niet wil, klik dan in het aanmeldvenster op Mijn e-mailadres vergeten. Er wordt nu gevraagd of je dit e-mailadres wilt verwijderen. Vink bij het aanmelden het vakje e-mailadres onthouden uit. Het e-mailadres wordt niet opgeslagen wanneer jij je aanmeldt.

Outlook vraagt ineens om wachtwoord? Grote kans dat de computer je inloggegevens niet onthoudt. Doe het omgekeerde: vink bij aanmelden het vakje e-mailadres onthouden aan.

Ik wil Outlook, MSN, Hotmail of Live hacken

Waarom je iemand anders zijn/haar account wil hacken, daar zal ik maar niet naar vragen. Maak jij iemand anders zijn post ongevraagd open en lees je dit? Dit is strafbaar. Zo zit het ook met het hacken van iemands e-mailaccount.

Op het internet vind je diverse programma’s waarmee je een Outlook account kunt hacken (of een ander e-mailaccount). Maar let op: vaak wordt uiteindelijk alleen maar je eigen account gehackt. Eigen schuld dikke bult, had je maar niet met het idee rond moeten lopen.

Wist je dat Outlook, Windows Live of een ander programma van Microsoft voorzien is van een misbruik knop? Dit moet e-mailaccount van Microsoft een stuk beter beveiligen.

Aanmelden Hotmail lukt niet vanwege foutief wachtwoord

Indien je te vaak een verkeerd wachtwoord en voort dan blokkeert Microsoft tijdelijk je account. Aanmelden Hotmail lukt dan niet, maar het kan natuurlijk ook dat aanmelden Outlook niet lukt. Of welk e-mailadres je ook van Microsoft gebruikt. Vaak moet je enige tijd wachten voordat je weer een nieuwe poging kunt wagen. Denk ondertussen goed over je vergeten wachtwoord na!

Outlook wachtwoord vergeten

Je bent je Outlook wachtwoord vergeten. Klik in het aanmeldt van op de melding “wachtwoord vergeten”. Er wordt je gevraagd om een aantal tekens ter controle over te typen. Zo weet Microsoft zeker dat je geen programma maar een echte persoon bent.

Vervolgens beantwoord je een aantal vragen punt dit zijn standaardvragen om je identiteit te achterhalen. Je kunt ervoor kiezen om een herstellink naar een alternatief e-mailadres te laten verzenden. Het is hierbij wel belangrijk dat je dit alternatief e-mailadres ooit hebt opgegeven. Tegenwoordig wordt ook gebruik gemaakt van een sms-code. Ook hierbij moet het telefoonnummer aan je e-mailaccount gekoppeld zijn.

Ben je het Outlook wachtwoord vergeten dan komt je geheime vraag nu van pas. Maar wat wanneer je geen gebruik maakt van een geheime vraag? Probeer dan contact op te nemen met Microsoft zelf. Deze zullen een aantal vragen stellen om te ontdekken of je ook echt eigenaar van het e-mailaccount bent. Helaas kan het lang duren voordat je account herstel dus, in sommige gevallen wordt het nooit gedaan. Alweer een goede reden om je wachtwoord aan geheime vraag goed te onthouden. Indien u uw wachtwoord bent vergeten, klik dan in het aanmeldvenster op wachtwoord vergeten.

Alle gegevens zijn verloren gegaan in mijn account

Een van de grootste problemen met Outlook, Hotmail of een ander Microsoft e-mailaccount: alle gegevens zijn verloren gegaan. Mis je bijvoorbeeld contactpersonen of e-mailberichten? Soms gaat het hier om een storing. Maar het kan ook dat iemand anders heeft ingelogd aan gegevens heeft verwijderd of aangepast.

Wijzig voor de zekerheid altijd je wachtwoord, geheime vraag aan eventueel alternatief e-mailadres. Krijg je de gegevens niet terug, neem dan contact op met Microsoft.

E-mailadres veranderen

Je kunt uw e-mailadres niet veranderen, wel de naam die weergegeven wordt.

  • Meld je aan
  • Ga rechtsboven naar opties, kies voor meer opties/ account beheren
  • Ga naar persoonlijke gegevens bekijken en beheren en naar geregistreerde gegevens
  • Wijzig de weergegeven naam
  • Klik op OK

Account sluiten en controleren

Wil je het Outlookaccount of Hotmail account sluiten? Meld je hiervoor aan en klik op opties. Klik op account beheren en daarna op Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken. Klik onderaan op account sluiten. Voer je wachtwoord in en klik op JA.

Er verschijnt een melding dat binnen enkele dagen alle gegevens verwijderd worden. Je ziet nu ook nog een link om Uw Microsoft-account te sluiten. Dit is allemaal afhankelijk van het soort account dat je hebt. Om te controleren of een account gesloten is, stuur je een email naar het betreffende account. Indien het account gesloten is krijg je de email retour met een melding. Wanneer jij je binnen 270 dagen aanmeldt bij het gesloten account, wordt het account weer geactiveerd.

Email van Outlook, Hotmail of Windows Live dat ik alles moet aanpassen

Soms krijgen mensen een email van Outlook, Hotmail of Windows Live dat ze op een link moeten klikken en hier hun gegevens moeten invullen, waaronder hun wachtwoord. Doen ze dit niet, dan zou hun account geblokkeerd worden.

Indien je een dergelijke e-mail ontvangt, klik dan vooral niet op de link en geef je wachtwoord niet op punt medewerkers van Microsoft vragen nooit naar je wachtwoord. De kans is zeer groot dat kwaadwillende jouw gegevens in hun bezit proberen te krijgen. In de prullenbak met deze e-mail, het liefst nog als spam markeren.

Kan ik telefonisch contact opnemen met Outlook/ Hotmail / Live?

Het is niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het helpcentrum van Outlook, Windows Live/ Hotmail. Dit heeft twee redenen: ten eerste heb je te maken met een gratis service. Je betaalt helemaal niks voor het openen van een of meerdere emailaccounts, terwijl je toch gebruik maakt van hun webruimte.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden krijg je alleen contact via het invullen van formulieren. Wil je een emailaccount waarbij je telefonisch contact kan opnemen met een helpdesk, neem dan een betaalde account zoals bij Versatel, Ziggo etc. Service kost nou eenmaal geld.

Het tweede feit is dat Outlook, Windows Live of Hotmail geen Nederlands concept is. Deze vallen namelijk onder Microsoft. En dat is Amerikaans. De Nederlandse medewerkers van Microsoft kunnen dan ook niks veranderen aan de regels. Het heeft dan ook geen enkele zin om verhaal te gaan halen bij derden, of programma’s zoals Kassa in te schakelen. Deze kunnen helaas net zo weinig doen. Je hebt recht op privacy, verder heb je niet veel rechten wanneer je gebruik maakt van een gratis service.

Wist je trouwens dat je met het afsluiten van een gratis e-mailaccount de gebruiksvoorwaarden accepteert? In de gebruiksvoorwaarden staat vermeld dat er geen garantie onder hun product valt en dat er geen recht is op schadevergoeding.

Andere problemen met Outlook, Hotmail of welk e-mailaccount dan ook

Ervaar je een van bovenstaande problemen of misschien een ander probleem? Probeer met Microsoft zelf contact op te nemen. Ik ben een SEO tekstschrijver en kan jou verder niet helpen met je e-mailaccount. Voor zakelijke vragen over content voor websites en webshops kun je hier uiteraard wel terecht.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven