Prijzen bloggers, wat kost het laten schrijven of plaatsen van een blog?

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Wil je samenwerken met een blogger? Interessant voor je onderneming, want je vergroot hier je naamsbekendheid mee. De prijzen van bloggers lopen nogal uiteen. Het hangt er namelijk vanaf of je wilt laten bloggen voor je website of dat je kiest voor een barterdeal/ gesponsorde blogpost.

De mogelijkheden met betrekking dat bloggen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Weet je hoe ontzettend populaire bloggen is? Dit is een methode om je websitebezoekers meer bij je onderneming te betrekken. Je vertelt op een leuke manier iets over het bedrijf, het product of de dienst. Een blogpost is niet alleen informerend maar ook amuserend.

Er zijn verschillende manieren om een blogpost in te zetten:

  • Op de eigen website
  • Gesponsorde blogpost op een andere website
  • Barterdeal

Wat is het verschil? Plaats een blog op je eigen website en vergroot hiermee je online vindbaarheid. Een gesponsorde blogpost op een andere website is vooral goed als linkbuilding. Als laatste heb je nog barterdeal, waarbij je een blogger je product of dienst aanbiedt. In ruil daarvoor plaatst de blogger een review of artikel over jou of je onderneming op zijn eigen website. Bedoeld om je naamsbekendheid te vergroten, maar ook geschikt als linkbuilding.

Prijzen bloggers, wat kost dat nou?

Laat ik eerst beginnen met het laten bloggen voor je website. Hoe werkt dit? Ik ben SEO tekstschrijver en blogger tegelijk. Ja, ik ben een duizendpoot. Als blogger schrijf ik over je passie, het product dat je verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Wat je maar wil, je enthousiasme lees je in de blog terug.

Waarom laten bloggen voor je eigen website? Omdat deze blogposts SEO proof zijn. De teksten worden goed in Google gevonden. Bovendien trek je hiermee de aandacht van (nieuwe) lezers. Alles met één doel: meer omzet genereren.

Wil je ook je online vindbaarheid vergroten? Laat dan regelmatig een nieuwe blog voor je website schrijven. Voor een blog van 500 woorden betaal je een stuk minder dan een gesponsorde blogpost. Bovendien heb je altijd controle over de blogpost op je eigen website. Het tarief? Ik schijn voordeliger te zijn dan andere bloggers met ook nog eens een betere online vindbaarheid. Ik wil ondernemen vooral betaalbaar maken!

Dit kost een gesponsorde blog

Bij een gesponsorde blog krijg je te maken met twee verschillende kosten. Ten eerste zijn de prijzen van bloggers op jou van toepassing (zie hierboven). Daarnaast betaal je een andere website voor het laten plaatsen van deze blog. Sommige websites doen dit gratis, maar het gaat dan vaak om kleinere websites. Hier heb je in principe niet veel aan.

Het laten schrijven en plaatsen van een gesponsorde blog kost je in totaal ongeveer €100 tot €250. Laat je een blog door een duurdere tekstschrijver maken dan ben je in totaal tussen de €200 en €400 kwijt.

Barterdeal (met gesloten beurs)

Bij een barterdeal zijn de blogger prijzen niet van toepassing. Dit komt omdat de blogger die de website beheert het artikel schrijft. Dit kost je een product of dienst. Zie het als een ruil met gesloten beurs: je biedt iets aan in ruil voor een blogpost.

Alle prijzen bloggers op een rij

Ga je voor een losse blog zonder dat je deze ergens laat plaatsen? De blogger prijzen zijn afhankelijk van de lengte van de tekst maar ook de moeilijkheidsgraad. Vraag altijd een offerte aan, dan weet je wat je betaalt.

Een blog als advertorial op een andere website laten plaatsen? Ik benader hier geen websites voor, dit kun je zelf doen. Dit is ook iets tussen jou en de betreffende website.

Tip: neem vooraf contact met de website op en vraag naar specifieke eisen met betrekking tot een blogpost. Sommige websites willen namelijk alleen blogs met een minimum aantal woorden of met een bepaalde schrijfstijl. Wanneer je dit vooraf weet kun je dit aan mij doorgeven. Zo kan ik ervoor zorgen dat de blog perfect bij de door jou uitgekozen website aansluit.

Een blog is geen persbericht of nieuwsbericht

Let erop dat een blog niet hetzelfde is als een persbericht of nieuwsbericht. Met een persbericht wil je een nieuwsfeit onder de aandacht brengen. Het persbericht is eigenlijk bedoeld voor journalisten, die dit bericht gemakkelijk over kunnen nemen. Een nieuwsbericht kom je in (online) kranten tegen maar ook op veel websites. Zelfs op je eigen website kun je nieuwsberichten plaatsen. Dit soort berichten zijn zeer actueel. Je speelt in op zaken die in of rondom je onderneming plaatsvinden.

Meer weten over bloggen, persberichten of nieuwsberichten? Klik gelijk door naar de contactpagina en stel je vraag. Gewoon doen!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven