Prijs blog laten schrijven – de kosten

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Een blog laten schrijven? Dat is een goed idee! Met een blog (blogpost) trek je meer websitebezoekers. Blogartikelen dragen bij aan je online vindbaar én je komt betrouwbaarder over. Genoeg redenen om een blog te laten schrijven. In dit artikel meer over het tarief en de werkwijze.

Het effect van blogs

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Blogs noem je ook wel blogposts. Waarin verschilt een blog van een normaal artikel? Een blog is officieel bedoeld als persoonlijk verhaal. Meerdere blogs staan op een weblog (online dagboek). Feitelijk ziet een blog er veel persoonlijker uit dan een informatief artikel. De lezer herkent zichzelf of iets uit zijn situatie in jouw blogpost. Óf de lezer heeft het idee dat hij met jou in gesprek is. Dat is een blogpost.

Blogs hebben een groot effect op je website. Zoekmachines zijn dol op goed geschreven blogposts, wat voor een betere ranking in de zoekresultaten zorgt. Bovendien verhoog je de betrouwbaarheid van jou of je website. Je laat middels blogs zien dat je autoritair bent binnen een bepaald vakgebied of branche.

Blog laten schrijven: drie redenen om hiervoor te kiezen

Waarom een blog laten schrijven? Je hebt hierboven al kunnen zien dat dit voor een betere online vindbaarheid zorgt. Laten we de drie belangrijkste redenen nader bekijken.

Reden 1: een toevoeging voor anderen

Met bloggen ben je een toevoeging voor anderen. Je blogt over een specifiek onderwerp, iets waar jij echt verstand van hebt. Hiermee laat je zien dat je de kennis en ervaring in huis hebt. Websitebezoekers komen sneller terug, volgen je op social media en gunnen je sneller iets.

Reden 2: betere online vindbaarheid

Een goed geschreven blogpost is online beter vindbaar. Zoekmachines zoals Google letten op een aantal belangrijke zaken zoals opmaak van de tekst, spelling, schrijfwijze en gebruik van zoekwoorden. Een blog laten schrijven zorgt ervoor dat de SEO tekstschrijver met al deze zaken aan de slag gaat. Je zult al snel merken dat een goed geschreven blog hoger in Google staat. Hiermee blijf je de concurrentie voor.

Reden 3: mensen onthouden je

Door regelmatig te bloggen vallen je artikelen extra op, vooral wanneer ze net wat anders zijn geschreven. Hierdoor val je extra op en gaan mensen je onthouden. Dat is handig, want er komt een moment dat iemand jouw product of dienst nodig heeft. Het is natuurlijk ook ontzettend leuk om een grote groep volgers of vaste websitebezoekers te hebben. Voordat je het weet delen ze je blogposts of website met anderen.

Tarief blog laten schrijven

Wat kost dat nou, een blog laten schrijven? Er zijn heel wat blogschrijvers of blog tekstschrijvers met wisselende prijzen. De vraag is niet wat een blog kost, maar ook wat het je uiteindelijk oplevert. Het lijkt heel interessant om ontzettend veel voor een blog te betalen, want voor dat bedrag moet je toch wel een kunstwerk krijgen! Vergis je niet, maar sommige bloggers scoren slechter in zoekmachines. Google zelf maar eens op prijs blog laten schrijven en kijk wie er bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Een blogger die weet hoe zoekmachines werken.

Moet je dan een blog laten schrijven voor een paar euro? Ook niet. Voor een appel en een ei schrijven wordt knap lastig, denk maar eens aan de tijd die een blog schrijven met zich meebrengt. Je wilt een soorten dat een blogpost goed in zoekmachines scoort.

Wat een blog laten schrijven dan wel kost? Tussen de € 70 en € 100 vinden wij een mooie prijs. Mijn blogs zijn goed vindbaar in zoekmachines. Logisch, anders was je ook niet op deze website terecht gekomen.

Werkwijze laten bloggen

Heb je besloten om te laten bloggen? Je kunt een enkele blog laten schrijven of kiezen voor meerdere blogposts. Het is aan te raden om de blogs goed te verspreiden. Ontvang je bijvoorbeeld 10 blogs, plaats deze dan over een periode van 2-8 weken. Zo houd je de website actief, iets dat niet alleen je bezoekers maar ook zoekmachines zien.

De werkwijze van een blogpost laten schrijven is heel eenvoudig: neem contact op en je ontvangt de benodigde informatie. Na inschrijving mag je de opdracht plaatsen, de tekst ontvang je binnen de afgesproken termijn. Zo eenvoudig is een blogpost laten schrijven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven