Populaire webshop producten

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Als SEO tekstschrijver creëer ik de beste teksten voor webshops. Opvallend is dat er veel nieuwbakken online ondernemers bij me aankloppen. Ze willen hoger in Google, en hier kan ik ze mee helpen. Wil je een webshop starten maar heb je nog geen idee welke producten je gaat verkopen? In dit artikel vind je de meest populaire webshop producten.

Producten die mensen altijd nodig hebben

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je kunt natuurlijk voor de meest populaire webshop producten gaan. Voordeel hiervan is dat je (tijdelijk) ontzettend goed verkoopt. Nadeel is dat er vroeg of laat een einde aan de hype komt. In dat geval zul je iets anders moeten bedenken. Heb je al eens gedacht aan producten die mensen altijd nodig hebben? Deze producten doen het jaar in jaar uit goed.

Producten die mensen nu altijd nodig hebt zijn servies en bestek (dit wordt vaak vernieuwd), kleding en schoenen, keukenapparatuur, smartphones, televisies, auto’s en andere voertuigen. Vooral producten met een korte levensduur worden goed verkocht. Denk hierbij aan de smartphone, glazen en andere producten of apparaten die snel kapot gaan. De fabrikant is gebaat bij een korte levensduur, dit verklaart waarom moderne apparatuur veel minder lang meegaat.

5 populaire webshop producten

Je hebt nu kunnen zien dat sommige producten een korte levensduur hebben en dagelijks worden gebruikt. Dit zijn dan ook de populaire webshopproducten. Wil je nog een aantal ideeën opdoen? Hieronder vind je vijf populaire webshop producten waarmee je zeker gaat scoren.

1. Sneakers

Vroeger waren sneakers alleen bedoeld voor sportievelingen, tegenwoordig draagt iedereen ze. Man of vrouw, volwassen of kind, bijna iedereen heeft minimaal één paar sneakers. Merk sneakers verkopen goed, maar ook de goedkopere merkloze modellen gaan als een trein dit is een van de erger webshop producten waarmee je aardig kunt verdienen.

Bedenk dat er ook veel concurrentie is wanneer het op sneakers aankomt. Je zult moeten concurreren met grote webshops waaronder Zalando, Perrysport, VanHaren maar ook veel kleinere webshops. Hoe groter de concurrentie, hoe lastiger het wordt om hier nog tussen te komen.

2. Smartphones

Ook weer een van die webshop producten met veel concurrentie. Tenzij je het goed uitpakt, want er is steeds meer vraag naar goedkope smartphones. Dit zijn modellen die minder dan € 500 kosten. Je komt dan bij de goedkopere Aziatische merken uit. Omdat er zoveel keuze in is, zul je eerst moeten bepalen welk merk kwalitatief goed is. Onder goedkope merken is er namelijk ook een hoop rommel op de markt.

Houd de nieuwe merken goed in de gaten. Het zal niet de eerste keer zijn dat een nieuw smartphonemerk binnen enkele jaren stevig doorgroeit. Importeer je smartphones vanuit het buitenland, wees er dan zeker van dat deze ook geschikt zijn voor de Europese markt.

3. Speelgoed voor kinderen en volwassenen

Ondanks dat we steeds meer in de digitale en virtuele wereld duiken, doet speelgoed het nog steeds goed punt bijvoorbeeld baby- en kinderspeelgoed, een van de populaire webshop producten met een snelle doorlooptijd. Dit komt omdat kinderen zich snel ontwikkelen en alweer toe zijn aan ander speelgoed. Bij de verkoop van speelgoed is het belangrijk dat het voorzien is van het Europese CE-keurmerk.

Bij speelgoed voor volwassenen kun je denken aan gezelschapsspellen, drones, LEGO (tegenwoordig heel populair) maar ook puzzels of dingen waarmee je creatief aan de slag gaat. Speelgoed voor volwassenen hoeft niet direct veilig te zijn, maar de kans is aanwezig dat het uiteindelijk toch in handen van een kind komt. Daarom moet ook dit speelgoed voorzien zijn van het CE-keurmerk.

4. Huisdierproducten en planten

Sinds de coronacrisis besteden we meer aandacht aan huisdieren en kamerplanten, maar ook tuinieren is erg in trek. Dit gaat niet zomaar verdwijnen, we zijn hier nu eenmaal aan gewend geraakt. Bovendien hebben huisdieren veel voordelen, zoals minder stress aan een langer en gelukkiger leven. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor betere prestaties. Ook door planten voelen we ons gelukkiger.

Dat accessoires of benodigdheden voor huisdieren en planten goed verkopen, dat behoeft verder geen uitleg. Het is een van die populaire webshop producten waarmee je bijna de helft van de bevolking aanspreekt. Natuurlijk is ook in deze branche concurrentie, maar niet zo groot als in andere branches. Dit komt omdat minder ondernemers zich op huisdieren en planten richten, simpelweg omdat de totale omzet vaak wat lager uitvalt. Dat is dan ook een nadeel van deze branche.

5. Technische gadgets

Gadgets staat voor technische hebbedingetjes, maar ik noem het voor het gemak even technische gadgets. Dan weet je ook over welke populaire webshop producten ik het heb. Veel gadgets maken het leven van de gebruiker er een stuk leuker op. Sommige gadgets hebben een korte levensduur, anderen zijn een tijdelijke hype. Meer dan de helft van de technische gadgets zijn niet noodzakelijk maar puur bedoeld om het dagelijkse leven, werk of school er makkelijker op te maken. Of om verveling tegen te gaan.

Populair gadgets zijn de mini drone, temperatuurgestuurde mokken, de kleinste smartphone, smart apparaten, miniprojector voor de smartphone of een bekerwarmer die je met de laptop of computer verbindt. Daarnaast doen de mierenboerderij, kruidentuintje of plantenlaboratorium op basis van gel het ook goed. Allemaal van die gadgets waarvan je denkt: wat heb ik er aan, en toch wil ik het hebben.

Met webshop hoger in Google

Een webshop starten is leuk, al helemaal wanneer je hier populaire webshop producten verkoopt. Helaas is het niet zo eenvoudig om nieuwe klanten te trekken. Natuurlijk kun je adverteren op social media, maar het is nóg beter om hoger in zoekmachines te staan. Dit kan op twee manieren, adverteren in zoekmachines of zorgen dat je bovenaan in de organische zoekresultaten staat. Dit laatste is gratis, bovendien blijven opgebouwde posities lang behouden.

Wil je met de webshop hoger in Google verschijnen dan moet je SEO toepassen. Dit zijn technieken om je website te optimaliseren, zodat Google deze beter waardeert. Dit soort technieken werkt goed want Google heeft zelf een aantal SEO richtlijnen opgesteld. Het belangrijkste zijn SEO teksten, hiervoor schakel je dé SEO-tekstschrijver in. Maar wel tegen betaalbare tarieven, want daar maken we ons hier sterk voor.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven