Persoonlijke blogs – meer websitebezoekers voor jou

Met persoonlijke blogs trek je meer websitebezoekers. Niet gegarandeerd, want jouw blogs moeten wel goed geschreven zijn. Bekijk goede voorbeelden van persoonlijke blogs en hoe je hier zelf mee aan de slag gaat. Dit artikel is ook leuk wanneer je op zoek bent naar de beste persoonlijke blogs.

Populariteit van persoonlijke blogs

Tegenwoordig doet iedereen het: bloggen. Ja ook webwinkels als Zalando of C&A. Bloggen is een methode om iets op een persoonlijke manier naar buiten te brengen. Dat was ook de oorsprong van een weblog (website met blogposts).

Tegenwoordig is er onderscheid te maken in zakelijke blogs en persoonlijke blogs. Niet dat zakelijk bloggen er ook zo ‘zakelijk’ uitziet want het persoonlijk karakter blijft wel behouden. Maar zakelijke blogs hebben meer met het bedrijf, de producten of diensten te maken. Terwijl persoonlijke blogs om een persoonlijkheid of een lifestyle draaien.

Geschreven vanuit het hart

Persoonlijke blogs zijn echt geschreven vanuit het hart. Het is helemaal niet nodig om vanuit persoonlijke blogs je privéleven met iedereen te delen. Persoonlijke blogs kunnen namelijk ook over lifestyle, beauty, wonen, huisdieren of andere passies gaan.

Eén ding is wel duidelijk: persoonlijke blogs geven je passie weer. Of je met een bedrijf persoonlijk. Kunt bloggen? Wel wanneer je vanuit je hart schrijft/blogt. Zodat lezers zien dat je werk je passie is.

Voorbeeld persoonlijke blog

Hoe ziet een persoonlijke blog er eigenlijk uit? Hier is geen eenduidig antwoord op, dit komt omdat er heel veel verschillende persoonlijke blogs zijn. Hieronder vind je wel een voorbeeld van persoonlijke blogs.

Sanne Blogt, een goed voorbeeld van een persoonlijke blog. Niet dat deze weblog zo geweldig in zoekmachines scoort maar deze dame laat wel goed zien wat persoonlijk bloggen is. Ze vertelt over alles wat haar bezighoudt, voornamelijk beauty & lifestyle. Dit doet ze vanuit haar eigen beleving. Dat is dus een persoonlijke blog.

Smartphonesweb is ook een weblog maar geen persoonlijke blog. Je zou dit meer een zakelijke blog kunnen noemen. Er zit namelijk wel een persoonlijk karakter in de blogs maar deze zijn er meer op gericht om jou te informeren, te overtuigen en over te halen.

Met bovenstaande voorbeelden zie je wat een persoonlijke blog is en wat juist niet een persoonlijke blog is.

Hoe persoonlijke blogs jou helpen

Vaak wordt gedacht dat bedrijven niks hebben aan persoonlijke blogs. Zakelijk bloggen, dat is de boodschap. Niets is minder waar, ook bedrijven of ondernemers kunnen persoonlijke bloggen. Iets vertellen over je werk, maar wel met dezelfde passie zoals je tegenover je partner vertelt. Dan ben je bezig met persoonlijke blogs.

Maar wanneer je afstand in je blogs houdt dan is dit niet persoonlijk meer. Je valt dan al snel terug in het zakelijk bloggen.

Persoonlijke blogs kunnen een website goed naar een hogere positie in de zoekresultaten helpen. Dit komt omdat mensen dol zijn op persoonlijke blogs. Een kijkje achter de schermen van een bedrijf, ondernemer of een persoonlijkheid. We zijn nu eenmaal nieuwsgierig en willen altijd het naadje van de kous weten. Doordat persoonlijke blogs zo populair zijn waarderen zoekmachines dit soort blogs ook beter.

SEO blogs

Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines dan heb je niet alleen persoonlijke blogs maar ook SEO blogs nodig. Dit zijn blogposts die voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines. Daar merkt de lezer niets van, een SEO blog mag namelijk niet onnatuurlijk overkomen. De professionele SEO blogger weet zoekmachine optimalisatie dan ook perfect in de blog te verpakken.

Overigens zijn er ook een hoop “SEO blogs to follow”. Dit zijn websites die over SEO bloggen. Het gaat hier dus niet om persoonlijke blogs! Een SEO blog die je zeker moet volgen is die van mij: ik blog regelmatig over zoekmachine optimalisatie. Zo leer je weer een hoop bij.

Blogs lifestyle blijven populair

Wanneer je kijkt naar persoonlijke blogs dan doen de blogs lifestyle het ontzettend goed. Deze persoonlijke blogs ontvangen de meeste websitebezoekers. Dit komt omdat we ons allemaal kunnen identificeren met lifestyle oftewel levensstijl/ levenswijze.

Lifestyle is zelfs zo populair dat dit tegenwoordig een marketingterm is. Blogs over lifestyle gaan voornamelijk over het leven binnen een groep, cultuur of wanneer het om een individu gaat. Denk maar eens aan zwart-wit wonen (een inrichting in zwart/wit), bepaalde kledij, wonen in de natuur of werken in de horeca. Lifestyle blogs zijn dan ook zeer divers. Maar wel razend populair.

Zelf starten met persoonlijke blogs

Er is altijd wel iets dat jou bezighoudt. Bijvoorbeeld tuinieren, zelf wijn maken, winkelen, koken of iets anders. Met dit soort onderwerpen kun je perfecte persoonlijke blogs maken.

Het voordeel van persoonlijke blogs is dat je veel websitebezoekers trekt. Wanneer je ook nog eens bovenaan in de zoekresultaten staat dan heb je het helemaal voor elkaar. Op deze manier haal je ook nog eens inkomsten uit persoonlijke blogs. Denk maar eens aan persoonlijke blogs waarbij je verdient middels verkoop van advertentieruimte, gastblogs of affiliate marketing.

Maar ook de ondernemer kan met persoonlijke blogs meer klanten of opdrachtgevers binnenhalen. Het is hierbij wel belangrijk om het persoonlijk bloggen niet té persoonlijk te maken. Op je bedrijfswebsite vertellen dat je gisteren naar Legoland bent geweest? Niet doen! Zo kom je direct onprofessioneel over. Vertel op je bedrijfswebsite wel over het nieuwste product dat je aanbiedt en wat jouw persoonlijke mening hierover is. Zonder er gelijk een verkooppraatje van te maken.

Hulp bij persoonlijke blogs

Het is niet altijd eenvoudig om een persoonlijke blog op te starten en bij te houden. Blogs moeten namelijk lekker lezen, overtuigen en bij voorkeur ook nog eens goed vindbaar zijn in zoekmachines. Heb je hulp nodig bij persoonlijke blogs? Als SEO blogger weet ik de lezer te amuseren en te inspireren. Maar ook om een goede positie in zoekmachines te behalen.

Tip: blijf mijn website in de gaten houden, je vindt hier altijd de nieuwste blogs op het gebied van content aan SEO. Via Instagram: @biancatext word je op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Wil je meer weten over taal, volg mij dan op het ander Instagram account: @biancatekst.

Meer weten over persoonlijke blogs en hoe je trouw blijft aan je lezers? Neem dan contact op.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy