Passief inkomen? Zelfs de Rabobank blogt erover

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Natuurlijk, een passief inkomen is een prachtige vrijheid waarbij je moeiteloos geld verdient. Nou ja moeiteloos, je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Maar je werkt niet voor een baas of opdrachtgever. sterker nog: sommige dagen werk je helemaal niet en stroomt er toch geld binnen. Dat is een passief inkomen. het passief inkomen is zo populair dat zelfs de Rabobank erover blogt!

Passief inkomen Rabobank, wat hebben die twee met elkaar te maken?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Ik kijk regelmatig hoe goed mijn artikelen over passief inkomen in Google scoren. Toen kwam ik ook een blog over passief inkomen van de Rabobank tegen. Leuk geschreven, daar niet van. Je moet je echter afvragen wat een passief inkomen & Rabobank met elkaar te maken hebben.

Geld! Rabobank wil jouw geld! Niet letterlijk natuurlijk maar dat je bij de Rabobank jouw verdiende geld spaart. Voor je kinderen, je kleinkinderen, je woning of je huisdier. Whatever, zolang jij je geld maar bij de Rabobank stort.

Niet dat je er een denderende spaarrente over krijgt maar goed, je moet je geld ergens laten. Wees eens wat slimmer en investeer je verdiende geld opnieuw in je passief inkomen.

Laat geld voor je werken (hier kan de Rabobank wat van leren)

Het is natuurlijk helemaal geen slecht idee om je passief inkomen bij de Rabobank op een rekening te storten. Ik moet toegeven: ik heb hier ook rekeningen gehad. Echt helemaal niks mis met die bank, alleen de zakelijke rekening vond ik hier veel te duur.

Kijk, met een passief inkomen verdien je als het goed is maandelijks wat geld. Van een tientje tot meer dan € 2000 per maand: het kan echt! Maar waarom zou je dit geld op een rekening van de Rabobank, de ING, SNS of welke andere bank dan ook laten staan? Waarom je geld niet voor je laten werken zodat jouw inkomen maandelijks groeit? En groeit, en groeit…

Laat geld voor je werken! Hieronder laat ik je zien hoe dat moet. En daar kan de Rabobank best nog wat van leren.

Investeren in een passief inkomen

Het lijkt een beetje vreemd om te investeren in een passief inkomen . je gaat je werkgever toch ook niet betalen om te werken? Behalve wanneer je SpongeBob (SponsBob) heet.

Toch is het binnen de wereld van het passief inkomen heel normaal om te herinvesteren. Dit betekent dat je het verdiende geld weer terug in de methode waarmee je passief inkomen verdient, steekt.

Laat ik het je nader uitleggen. Beleggen is een methode om passief inkomen te creëren. Je maakt met beleggen (hopelijk) winst. Je hebt geluk en maakt gelijk al een winst van 10%. Van die winst koop je weer nieuwe aandelen/cryptomunten. Met een beetje geluk behaal je opnieuw winst. Mocht dat niet het geval zijn dan is er nog geen man overboord want je hebt altijd nog je oorspronkelijke inleg.

Dit werkt ook zo met passief inkomen middels affiliate marketing. In het begin schrijf je wat artikelen voor je website en plaatst hier advertenties bij. na een tijdje komt je eerste winst binnen. Natuurlijk kun je die winst, zoals Rabobank dat netjes aangeeft, op een spaarrekening storten, maar je gaat nu dat geld voor jou laten werken.

Passief inkomen betekent herinvesteren

Als je dat verdiende geld van je passief inkomen écht nodig hebt om rond van te komen, dan moet je niet herinvesteren. Het is echter nooit verstandig om volledig afhankelijk te zijn van een passief inkomen, vooral niet in het begin.

Doe in het begin dus net alsof het verdiende geld er niet is. Stort het niet op een spaarrekening en ga er niet van uit eten of shoppen. Herinvesteer dat geld zodat je passief inkomen groeit. Want geld verdienen aan affiliate marketing is leuk maar vraagt ook heel veel kennis van zoekmachine optimalisatie . En die kennis heb je waarschijnlijk niet voldoende in huis.

Investeer het verdiende geld daarom in een goede SEO tekstschrijver. Het kost wat maar je krijgt er ook veel voor terug. De SEO tekstschrijver zorgt er namelijk voor dat je beter vindbaar bent in zoekmachines. Dit betekent nog meer websitebezoekers en een nog hoger passief inkomen. Zie je wat een herinvestering oplevert?

Wat kost dat dan, een SEO tekstschrijver?

Een SEO tekstschrijver inhuren is altijd duurder dan zelf je teksten schrijven. Logisch, je maakt gebruik van de diensten van een professional. Maar let op, niet elke SEO tekstschrijver heeft ook voldoende verstand van zoekmachine optimalisatie. Er is gewoon veel vraag naar SEO tekstschrijvers dus velen noemen zich tegenwoordig ook zo.

Wat een SEO tekstschrijver moet kosten? Natuurlijk gaat het erom wat de tekstschrijver jou oplevert. Maar realistische prijzen liggen in ieder geval onder de € 100 per blog of artikel van 500 woorden*. Natuurlijk kom je heel wat duurdere prijzen tegen maar of het artikel of de blogpost dan ook echt zoveel beter is? Wanneer deze tekstschrijver nauwelijks vindbaar is in zoekmachines dan is het ook geen echte SEO tekstschrijver.

*afhankelijk van de hoeveelheid werk

Een SEO tekstschrijver inhuren

Goed, je bent ervan overtuigd dat een SEO tekstschrijver een goede investering is. Maar dan wel een die verstand heeft van een passief inkomen .

Ik verdien al heel wat jaartjes een passief inkomen . daarnaast heb ik ook heel veel online ondernemers geholpen met het creëren van een passief inkomen. Websites vanaf nul opgebouwd, zes maanden later meer dan 5000 bezoekers per maand.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is niet iets dat je zomaar even doet . hier moet je heel wat kennis en ervaring voor hebben. Laat mij jou daarbij helpen. Neem voor meer informatie over een passief inkomen of mijn werkwijze contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven