Online marketing SEO – zichtbaar in zoekmachines

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Twijfel je of online marketing & SEO iets voor jou is? Wat het kost en of je dit zelf toe kan passen? Er gaat heel wat geld in de online marketing om. Logisch, de concurrentie op een hoge positie in zoekmachines is ontzettend groot. SEO is iets dat je zeker nodig hebt, maar niet tegen de allerhoogste prijs.

Betekenis SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Online marketing en SEO is niet hetzelfde maar heeft wel met elkaar te maken. Online marketing bestaat uit verschillende handelingen om een website online zichtbaar te maken. SEO is hier een onderdeel van. Dit staat voor search engine optimization oftewel zoekmachine optimalisatie.

SEO is sinds de komst van zoekmachine Google enorm populair geworden. Met het groeiende internet wordt het steeds lastiger om een hoge positie in deze zoekmachine te behalen. Dankzij SEO wordt je website beter gevonden.

Online marketing SEO: zo ziet dat uit

Wat moet je nu eigenlijk van online marketing SEO verwachten? Voor SEO heb je drie keuzes:

Voordat je zelf aan de slag gaat moet je wel weten uit welke onderdelen SEO bestaat. Je moet je namelijk bezighouden met technische optimalisatie van de website en content toevoegen/optimaliseren. Als derde pijler kan linkbuilding genoemd worden, hoewel dit steeds vaker onder een grijs gebied valt.

Voordelen en nadelen van zoekmachine optimalisatie

De voordelen van online marketing (SEO) zijn enorm groot. Mits goed uitgevoerd zie je de website in de zoekresultaten stijgen. Een hoge positie in zoekmachines betekent meer websitebezoekers en een hogere omzet. Met die moordende concurrentie ontkom je bijna niet aan het toepassen van SEO.

Nadeel van SEO is dat het enorm veel tijd kost. Je blijft continu bezig, net zolang als dat je website online staat. Dit kost niet alleen veel tijd maar vaak ook veel geld. Kijk maar eens hieronder wat SEO moet kosten.

SEO zelf doen

Denk je erover om SEO zelf uit te voeren? Dit is alleen mogelijk wanneer je hier wat kennis van hebt en er voldoende tijd voor hebt. SEO bestaat namelijk niet uit een enkele handeling, je bent er maanden tot jaren mee bezig. Je blijft je website optimaliseren, aanpassen en actief houden. Dan pas verschijn je hoger in de zoekresultaten en blijf je hier ook (hopelijk) staan.

Met een CMS website zoals WordPress kun je die technische optimalisatie vaak nog zelf doen, tenzij er echt problemen ontstaan. In dit laatste geval neem je liever contact op met een SEO-specialist of websitebouwer.

SEO content schrijven is het belangrijkste onderdeel van online marketing & SEO. Heb je hier geen kijk op, begin er dan liever niet zelf aan. Ditzelfde geldt voor linkbuilding. SEO zelf doen is natuurlijk gratis.

Online marketing bureau inhuren

Het inhuren van een online marketing bureau neemt je veel werk uit handen. Het is hierbij wel belangrijk om voor het betere marketingbureau te gaan. Let in ieder geval goed op hun eigen online vindbaarheid. Een marketingbureau dat ergens helemaal onderaan in de zoekresultaten scoort besteedt in ieder geval minder aandacht aan de eigen SEO.

Het inhuren van een internetbureau of marketingbureau kost wel wat geld. Gemiddeld ben je tussen de € 400 en € 1000 per maand kwijt. En dat vele maanden achter elkaar. Voor websites met een groot budget is dit wel de ideale manier om sneller en hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Let wel op met dat grey hat linkbuilden dat sommigen toepassen. Google is hier geen voorstander van!

SEO tekstschrijver inschakelen

Als laatste kun je op het gebied van online marketing SEO ook voor een goede SEO tekstschrijver gaan. Deze richt zich op content, het allerbelangrijkste onderdeel van SEO.

Veel websites scoren hoog in Google met alleen content. Natuurlijk is de website hierbij technisch in orde zoals een snelle laadtijd en mobielvriendelijk. Door regelmatig nieuwe content te plaatsen en bestaande content aan te passen blijft de website actief. Dit is iets waar zoekmachines van houden. Maar zoekmachines kijken ook naar de kwaliteit van content.

Ook nu weer is het opletten met het inschakelen van een SEO tekstschrijver. Wil je niet teveel betalen maar wel een goede kwaliteit? Vraag de tarievenkaart aan.

Online marketing SEO: wat is de beste keuze?

Ga je voor een uitstekende online zichtbaarheid dan is het niet verstandig om alles zelf te doen. Liever ga je met een specialist in zee. Dit wordt dus het online marketingbureau of de SEO tekstschrijver.

Op de eindstreep ben je met mij als SEO tekstschrijver voordelig uit. Een aantal online marketing bureaus huren namelijk mij als SEO tekstschrijver in waardoor jij voor dubbele kosten komt te staan. Je betaalt namelijk via het marketingbureau mij als SEO tekstschrijver waarbij het bureau extra kosten in rekening brengt.

Voordeel van het inschakelen van mij als SEO tekstschrijver is dat je direct weet met wie je zaken doet. Zonder extra kosten, wel zo transparant.

SEO tekstschrijver inhuren? Informeer naar de werkwijze en tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven